با فرا رسیدن فصل گرما بسیاری از افراد در حاشیه رودخانهها، دریاچه سدها و کانالهای آبیاری استان به منظور شنا و گذران اوقات فراغت به دنبال مکان مناسبی هستند تا تنی به آب بزنند، اما گاهی این آب تنی لذت بخش پایان خوشی ندارد و میتواند مقدمه ساز وقوع حوادث دلخراشی برای این افراد شود.
همه ساله تابستانها، آمار کسانی که در آب غرق میشوند از رسانهها منتشر میشود و مسئولان سعی میکنند راجع به این خطر، هشدار بدهند، شاید بسیاری نمیدانند امواج رودخانهها این روزها در کمین شناگرانی قرار گرفته است که که غرق شدن را فقط در ساحلهای شلوغ میدانند و گول آرام بودن برخی از رودخانهها را میخورند و رودخانهها، سدها را با محیط آرام استخر با حضور غریق نجات اشتباه گرفتهاند اشتباهی که به مرگ ختم میشود.
اما این روزها که بخشهایی از بسیاری از رودخانههای لرستان خشک شدهاند و استان با تنشهای آبی زیادی مواجه شده است در بخشهایی که هنوز آبی وجود دارد برخی از افراد اقدام به شنا میکنند و از این غافل هستند که ممکن است جانشان به خطر بیفتد.
سیار دیده شده است که عدهای از افراد با نگاه کردن به ظاهر رودخانه اقدام به شنا کردن در آن کردهاند اما همین رودخانههای آرام قاتل جان شان شده است، نکته قابل تاملی که در این میان مطرح است این است که بسیار بودند شناگران و افراد محلی که هم تسلط کافی به شنا کردن داشتند و هم نسبت به منطقه آشنایی کافی داشتند ولی باز هم مغلوب امواج خشمگین رودخانهها شدند این واقعیت دردناک و در عین حال بسیار آموزنده است، در واقع شناگر بودن دلیلی برجان سالم به در بردن از غرق شدن نیست.
لرستان در غرق شدگی از سطح کشوری جلو زد
در همین راستا حمیدرضا نظیفی مدیر کل پزشکی قانونی لرستان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در خرمآباد با بیان اینکه آمار فوتیهای ناشی از غرق شدگی در لرستان از نرم کشوری بالاتر است اظهار داشت: در بحث غرق شدگی به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ۲ فوتی داریم که با توجه به اینکه نرم کشوری ۱.۱ است استان لرستان از سطح کشوری بالاتر هستیم.
وی افزود: بر اساس اطلاعات واحد آمار پزشکی قانونی استان سال گذشته ۴۰ مورد جسد ناشی از غرق شدگی در استان بررسی شده که از این تعداد ۹ نفر زن و ۳۱ نفر مرد بودند.
مدیرکل پزشکی قانونی لرستان عنوان کرد: در دو ماهه اول امسال ۵ نفر بر اثرغرق شدگی در استان جان باختند که همه فوت شدگان بر اثر غرق شدگی در دو ماهه نخست امسال مرد بودهاند.
وی بیان کرد: رودخانهها همواره در صدر آمار تلفات غرق شدگی قرار دارند و در آمارهای پزشکی قانونی بیشترین مرگ بر اثر غرق شدگی در روخانهها اتفاق میافتد.
تابلوی “شنا ممنوع” را جدی بگیرید
محمد قدمی معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز در این رابطه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم گفت : از ابتدای امسال تاکنون ۶ عملیات آبی توسط جمیت هلال احمراستان انجام شده که طی این عملیاتها متاسفانه ۸ نفر بر اثر غرق شدگی فوت شدند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۱۴ درصد کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه بیشترین حوادث غرق شدگی مربوط به رودخانه کشکان، آبشار بیشه، سد رودبار و تنگه هلت بوده است تصریح کرد: بیشترین آمار تلفات غرق شدگی همواره مربوط به رودخانهها است اما این آمار در سدها ، دریاچه و استخرهای محلی نیز قابل توجه است.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمرلرستان عنوان کرد: از کلیه مردم تقاضا داریم در اماکنی که شنا کردن ممنوع است به هیچ عنوان شنا نکنند.
یکی از دلایل بالا بودن آمار غرق شدگی در استان لرستان این است که متولی خاصی برای پیشگیری و پیش بینی بحران غرق شدگی نداریم و در این خصوص دستورالعمل خاصی تعریف نشده است.
بسیاری از مردم استان لرستان متاسفانه به دلیل عدم دسترسی به استخرهای مناسب چنین نقاط خطرناکی را برای تفریح انتخاب میکنند این در حالی است که علیرغم آمار غرق شدگیها در استان متولیان امر تاکنون اقدامی خاصی در جهت نصب تابلوی شنا ممنوع و استفاده از چند غریق نجات در محل رودخانههایی که بیشترین گردشگر را دارند و همچنین آگاه سازی جامعه از طریق فضای مجازی و رسانهها انجام ندادهاند.