جوزدانی تصریح کرد: افرادی که ناراحتی معده دارند، باید بسیاری از مواد غذایی دیر هضم مانند پیاز خام، غذاهای پرچرب، غذاهای سرخ کردنی، فلفل دلمهای خام، حبوبات، سبزیجات خام، برخی میوه جات، شیر و لبنیات و ماست و … را کنار بگذارند، البته گفتنی است که این مواد در بدن هر فردی متفاوت خود را نشان میدهد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: برخی از ادویه ها، سبزیجات خام و … باعث درد معده میشوند و برخی از مواد غذایی دیگر هم هستند که فرد به صورت شخصی به آنها حساسیت نشان میدهد. برای مثال، افرادی وجود دارند که بعد از مصرف ماهی به علت آلرژی زا بودن آن ممکن است که دچار درد معده شوند؛ بنابراین افراد باید در ابتدا علت درد معده خود را شناسایی کنند و سپس به درمان آن بپردازند.
جوزدانی اضافه کرد: افرادی که دچار درد معده هستند باید مواد غذایی که نسبت به آن حساسیت دارند را از برنامه غذایی خود حذف کنند. بعضی از افراد هم دچار ترشح زیاد اسید معده میشوند و به همین علت درد معده اذیت شان میکند که به اینصورت آنها نباید در طول روز احساس گرسنگی کنند، یعنی باید به صورت مداوم مواد غذایی سبک بخورند و همچنین تحت نظر پزشک به مصرف دارو بپردازند.
ترشح اسید معده نباید بهانه پرخوری افراد شود
او گفت: گفتنی است که ترشح اسید معده قابل کنترل بوده، به همین علت افراد نباید ترشح اسید معده را بهانه مصرف غذایی بدانند، بلکه باید با استفاده از دارو آن را کنترل کنند. همچنین افراد میتوانند به فاصله زمانی هر دو ساعت یک بار از مواد غذایی یا خوراکی سبک استفاده کنند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که باعث درد معده میشود، «هلیکو باکتر پیلوری» یعنی باکتری معده نام دارد که افراد نسبت به آن بی توجه هستند، در واقع چنین افرادی حتی آندوسکوپی هم شده اند، اما آزمایش هلیکو باکتر پیلوری نداده اند.جوزدانی با بیان اینکه هلیکو باکتر بسیار مهم است، تاکید کرد: هلیکو باکتر یک میکروب معده است که میتواند باعث درد معده و اختلال در ترشح اسید معده، طولانی شدن هضم و جذب اسید معده شود، به همین علت افرادی که دچار درد معده طولانی مدت هستند بایستی نزد دکتر بررسی شوند تا برای درمان داروهای مناسب را دریافت کنند.این متخصص تغذیه و رژیم درمانی یادآوری کرد: افرادی که میکروب معده دارند، باید حتما آنتی بیوتیک مصرف کنند تا بعد از درمان بتوانند از بیشتر موادغذایی استفاده کنند.