قلم از همدان و به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی استان همدان، مسعود بکایی از پرداخت تمام مطالبات کلزاکاران استان خبر داد و اظهار کرد: ۷۰ میلیارد ریال مطالبات کشاورزان کلزاکار استان که اسناد تحویل محصول تا تاریخ ۲۰ تیر ماه به بانک کشاورزی ارسال شده، روز گذشته به حساب آن ها واریز شد.
وی با اشاره به خرید ۷۰۷ تن کلزا در استان گفت: ارزش این محصول ۷۷ میلیارد و ۷۲۴ میلیون ریال است که ۷۰ میلیارد و ۱۲۹ میلیون ریال پرداخت شد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان با بیان اینکه ۷ میلیارد و ۵۹۴ میلیون ریال از مطالبات کلزاکاران در صف پرداخت است عنوان کرد: میزان پرداختی مطالبات ۹۰.۲ درصد را نشان میدهد.
بکایی با اشاره به اینکه تا کنون ۷۲ هزار و ۷۱۰ تن گندم در استان خریداری شده است گفت: ارزش این میزان محصول خریداری شده ۳۶۷ میلیارد و ۸۳۱ میلیون ریال است که ۹۳ میلیارد و ۳۲۱ میلیون ریال پرداخت شده و درصد پرداخت ۲۵.۳۷ درصد است.
این مسئول در ادامه صحبت های خود، با بیان اینکه ۵۱ هزار و ۱۴۹ تن گندم توسط سیلوهای بخش خصوصی خریداری شده است عنوان کرد: سهم خرید مراکز دولتی ۸۶۲ ، تعاونیهای روستایی ۱۷ هزار و ۶۲۸ و کارخانجات آرد ۳ هزار و ۱۷۱ تن بوده است.
وی با اشاره به اینکه ۳ هزار و ۷۸۳ تن گندم در شهرستان همدان خریداری شده است عنوان کرد: در ملایر ۲ هزار و ۹۷ تن، نهاوند ۱۶ هزار و ۷۰۷ تن، تویسرکان ۵ هزار و ۶۶ تن، کبودراهنگ ۹ هزار و ۶۴۸ تن، رزن ۸ هزار و ۶۲۲ تن، بهار ۳ هزار و ۱۳۵ تن، اسدآباد ۲۲ هزار و ۳۱۷ تن و فامنین یک هزار و ۶۳۵ تن گندم خریداری شده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان با بیان اینکه سال گذشته تا روز بیستم تیرماه ۵۰ هزار و ۲۷۳ تن گندم خریداری شده بود که نسبت به امسال اختلاف ۴۵ درصد است خاطرنشان کرد: در سال ۹۸ نیز این میزان ۱۲ هزار و ۵۸۰ تن بود و مقدار اختلاف ۴۷۹ درصد را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه امسال ۵۲ مرکز خرید تضمینی گندم در استان فعال خواهد بود گفت: طبق پیشبینی سازمان جهاد کشاورزی امسال ۴۰ درصد افت تولید گندم را در استان خواهیم داشت که منتظریم ببینیم خرید به چه صورت خواهد بود که قطعا تحت تاثیر قرار میگیرد.
بکایی در این راستا، با بیان اینکه تاکید ما این است گندم در مراکز خرید سایر استانها به فروش نرسد و در استان باشد تا گندم مورد نیاز استان تامین شود، خواستار توجه به این موضوع شد