stat counter
تاریخ : چهارشنبه, ۱۲ دی , ۱۴۰۳ Wednesday, 1 January , 2025
  • کد خبر : 385951
  • 19 مرداد 1400 - 16:52
5
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی

خروج کارخانه تولید سرم در تبریز از خط تولید عامل کمبود سرم است/ آمار غذای تولیدی راگزارش نمی‌دهند

خروج کارخانه تولید سرم در تبریز از خط تولید عامل کمبود سرم است/ آمار غذای تولیدی راگزارش نمی‌دهند
اصفهان-معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گفت:خارج شدن کارخانه تولید سرم در تبریز از مدار منجر به کمبود این محصول در بازار شد و مشکل همچنان ادامه دارد.
قلم | qalamna.ir :

ابوالفضل اصلانی ظهر سه‌شنبه در نشست خبری ضمن تبریک روز خبرنگار اظهار داشت: امروز در اصفهان از وضعیت قرمز کرونا عبور کردیم و به سمت وضعیت سیاه می‌رویم، دیروز برای اولین بار آمار بستری کرونا از سه هزار نفر عبور کرد و برای اولین بار در ۱۸ ماه اپیدمی کرونا از بستری روزانه هزار نفر عبور کردیم.

فعالیت ۹۰۰ داروخانه در ۲۲ شهرستان اصفهان

وی با بیان اینکه وضعیت شیوع کرونا در اصفهان نگران کننده است، ابراز داشت: تعداد بستری‌های روزانه کرونا در اصفهان به روزانه تا نفر رسیده و تنها ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر ترخیص می‌شوند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به فعالیت ۹۰۰ داروخانه در شهرستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: این در حالی است که تا سال ۶۸ تاکنون هیچ شرکت تولید داروی جدیدی در استان راه اندازی نشده بود اما در حال حاضر ۲۵ مجوز داروسازی در اصفهان صادر شده و ۱۸ کارخانه مشغول به کار هستند.

وی با بیان اینکه بالغ بر ۱۰ درصد داروی تولید داخل در اصفهان تولید می‌شود، ابراز داشت: بالغ بر یک هزار قلم دارو در اصفهان تولید می‌شود که شامل داروهای استراتژیک نیز می‌شود، مثلاً چند سال پیش یک داروی تشنج فقط از خارج کشور تأمین می‌شد اما در این دو سال یک شرکت اصفهانی توانسته کل نیاز داخل کشور در حوزه این دارو را تأمین کند.

وی اضافه کرد: قبلاً داروهایی بود که فقط از شرکت‌های اروپایی وارد داشتیم، بعداً این داروها در یک شرکت اصفهانی تولید شد و حدود ۷۰ قلم دارو با پروانه تولید می‌شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به تولید انبوه آنتی بیوتیک خوراکی در استان اصفهان ادامه داد: عمده آنتی بیوتیک خوراکی کشور در اصفهان تولید می‌شود؛ همچنین در حوزه داروی گیاهی در سطح کشور اصفهان دارای رتبه اول است.

وی در خصوص فعالیت شرکت‌های پخش دارو در اصفهان گفت: حدود ۶۰ شرکت پخش دارو سراسری در اصفهان شعبه دارند، همچنین در کنار آنها پنج شرکت پخش داروی استانی نیز در اصفهان فعالیت دارند.

رشد دو هزار درصدی تولید ماسک در اصفهان

اصلانی در خصوص تأمین تجهیزات پزشکی در استان اصفهان تصریح کرد: تا قبل از شیوع کرونا تولید ماسک در اصفهان ۶۰ هزار عدد بود و امروز به روزانه تولید ۱۲ میلیون ماسک در روز رسیدیم که این امر بیانگر رشد دو هزار درصدی در استان است.

وی در خصوص تولید ماسک‌های محافظتی خاص در اصفهان تصریح کرد: امروز توانایی تولید ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار ماسک N۹۵ در اصفهان وجود دارد که می‌تواند ماسک مورد نیاز بیمارستان‌ها را تأمین کند و بخشی از آن نیز به کشورهای دیگر صادر شود.

جلوی ارز بری ۴۵ میلیارد دلاری گرفته شد

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص وضعیت دارویی کشور اظهار داشت: در حوزه بازار دارو، ۴.۵ میلیارد دلار در سال ارزش دارویی کشور است، همچنین ۹۷ تا ۹۸ درصد داروی کشور تولید داخل است و سه درصد از نیاز نیز با واردات تأمین می‌شود.

وی تاکید کرد: با وجود اینکه تنها سه درصد داروی کشور خارجی است میزان ارزبری آن معادل ۱.۲ تا ۱.۳ میلیارد دلار است در حالی که برای آن ۹۸ یا ۹۷ درصد ۵۵۰ تا ۶۵۰ میلیون دلار هزینه می‌شود.

اصلانی با بیان اینکه سالانه بین هزار و ۸۰۰ تا دو هزار داروساز در کشور تربیت می‌شود، ابراز داشت: کیفیت آموزش آنها به نحوی است که می‌توانند در کشورهای مختلف فعالیت کنند و اگر حمایت خوبی از داروسازی شود پتانسیل صادرات دارو نیز افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه ارزش تجهیزات دارویی ۲.۵ میلیارد دارویی است، ادامه داد: ۶۰ درصد تجهیزات دارویی کشور از واردات تأمین می‌شود و ۴۰ درصد ساخت تولید است و در زمینه ونتیلاتور می‌توانیم صادر کننده باشیم.

میزان تولید مواد غذایی به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعلام نمی‌شود

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص فعالیت کارخانه و کارگاه‌های غذایی در استان اصفهان گفت: ۸۲۴ کارگاه و کارخانه فعال تولید مواد غذایی در استان اصفهان فعال است که البته میزان تولید آنها علی رغم پیگیری‌ها به معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اعلام نشده است، اما در مجموع روزانه ۱۰۰ تا ۱۲۰ پروانه بهداشتی صادرات به امضا می‌رسد و وضع صادرات صنایع غذایی اصفهان خوب است.

اصلانی اضافه کرد: حدود ۶۰ هزار نفر در ۸۲۴ کارخانه و کارگاه تولید مواد غذایی در استان مشغول به کار هستند، اضافه کرد: چهار برابر این جمعیت نیز به صورت غیر مستقیم از این ظرفیت امرار معاش می‌کنند.

وی در خصوص صادرات بخش غذا و دارو بیان داشت: کشورهای همسایه بازارهای خوبی برای مواد غذایی ایران هستند و تنها یک کارخانه تولید مواد غذایی در اصفهان به ۵۳ کشور صادرات دارد.

شناسایی ۴ داروخانه متخلف در زمینه توزیع قلم انسولین

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه پتانسیل خوبی در بحث آرایش و بهداشتی استان وجود دارد، افزود: بازار کشور در این حوزه‌ها حدود سه میلیارد دلار است که در بخش بهداشتی بخش زیادی از آن در داخل کشور تأمین می‌شود اما در بخش آرایشی مقدار واردات زیاد است.

وی با تاکید بر اینکه لوازم آرایشی یکی از حوزه‌های خوب سرمایه گذاری است، گفت: محصولات تقلبی و غیرمجاز در بحث مکمل‌ها وجود دارد و در بحث آرایشی این مشکل جدی است و خریداران باید برچسب اصالت برای فرآورده‌های دارویی، آرایشی و بهداشتی وارداتی و گران قیمت داخلی را چک کنند و در صورت بروز مشکل می‌توانند با سامانه تی تک در ارتباط باشند.

اصلانی با اشاره به موفقیت سامانه تی تک در حوزه شناسایی متخلفان محصولات تقلبی تصریح کرد: برای قلم انسولین همکاران ما تمام داروخانه‌های سطح استان را در حوزه برچسب اصالت چک کردند که چهار داروخانه مختلف شناخته شدند و سهمیه آنها قطع شد.

چهار داروخانه متخلف محصولات تقلبی شناخته شدند

وی با بیان اینکه چهار شرکت ضد عفونی در اصفهان مجوز فعالیت دارند، ابراز داشت: شرکت‌های کوچک که در اوایل اپیدمی به ما کمک کردند با پایان مجوز موقت از عرصه تولید کنار رفتند، در حال حاضر روزانه ۱۰۰ هزار تن به اشکال مختلف ضد عفونی در اصفهان تولید می‌شود که حدود ۵۲ تا ۵۵ هزار تن آن استفاده و بقیه آن توزیع کشوری می‌شود.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به فعالیت پنج آزمایشگاه دولتی در استان اصفهان گفت: ۲۰ آزمایشگاه خصوصی نیز به عنوان همراه در این بخش ما را کمک می‌کنند همچنین ما در این حوزه علاوه بر تأمین تجهیزات آزمایشگاه‌ها وظیفه تأمین تجهیزات ۵۹ بیمارستان استان اصفهان شامل ۳۸ بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی و ۲۱ بیمارستان بخش خصوصی را داریم، در کنار آنها تأمین تجهیزات و دارو حدود هزار و ۵۰۰ کلینیک، درمانگاه و واحدهای درمانی نیز به عهده ماست.

تزریق واکسن خارج از سند ملی نداریم

وی در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر تزریق واکسن برخی افراد بر خلاف سند ملی تصریح کرد: در ابتدای کار در شیراز برخی به نام پاکبان واکسن زدند ولی از این موارد در اصفهان نداشتیم، دیروز حدود ۷۰ درخواست به ما رسید که واکسن زده شود و روزانه نیز بین ۱۰ تا ۱۵ درخواست داریم که واکسن بزنند ولی با اسناد ملی واکسن تزریق کردیم.

اصلانی از ورود مجموعاً ۲۱ دوز واکسن خارجی به کشور خبر داد و افزود: در کنار آن حدود ۲.۲ میلیون دوز واکسن کوو برکت تحویل وزارت شده، در جریان تزریق واکسن نیز بعضی از شبکه‌ها خیلی خوب عمل کردند، مثلاً بویین و میاندشت از افراد بالای ۵۱ سال بالای ۸۰ درصد تزریق واکسن داشته در حالی که این رقم در خور و بیابانک بسیار پایین بوده است.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
  • منبع : مهر

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.