stat counter
تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024
  • کد خبر : 389503
  • 09 شهریور 1400 - 0:39
2

محقق نشدن وعده‌ها مردم را بدبین کرده است

محقق نشدن وعده‌ها مردم را بدبین کرده است
قلم | qalamna.ir :
گروه سیاسی: یک فعال سیاسی با بیان اینکه دولت رییسی باید نشان دهد با دولت‌های قبلی تفاوت دارد، گفت: پیشنهاد من این است که رییسی کمتر سخنرانی کند و هر شش ماه گزارش میزان تحقق و پیشرفت وعده‌های خود را به مردم بدهد.
 محسن رهامی،  درباره ضرورت بازسازی اعتماد مردم به مسئولان، اظهار کرد: تا پیش از این اگر درباره این مسئله صحبتی می‌کردیم، عده ای فریاد می‌زدند که شما با انقلاب و نظام و امام(ره) مخالفید و اجازه نقد را نمی‌دادند اما اکنون که رهبری به مسئله لزوم افزایش اعتماد مردم اشاره کرده اند، فتح باب خوبی است برای بررسی این مسئله؛ زیرا اگر کسی قبول نکند سرمایه اجتماعی کاهش یافته، به دنبال درمان هم نخواهد بود.  وی در ادامه افزود: اعتقاد من این است که سرمایه اجتماعی نظام و انقلاب افت کرده و همه ما از این باب نگرانی داریم. کاهش حضور مردم در انتخابات ۹۸ و ۱۴۰۰ که موجب رقم خوردن کمترین مشارکت در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری شد، از نشانه‌های کاهش سرمایه اجتماعی است.
این فعال سیاسی با بیان اینکه کاهش سرمایه اجتماعی فقط نتیجه عملکرد دولت نیست خاطرنشان کرد: همه ارکان نظام در این موضوع سهم دارند. همانطور که دولت در کاهش یا افزایش سرمایه اجتماعی نقش دارد، سایر قوا و نهادهای نظام و حتی نهادهای خارج از حاکمیت مثل روحانیت و رسانه‌ها هم در کاهش یا افزایش سرمایه اجتماعی نقش دارند. وی در تشریح دلایل خود برای کاهش سرمایه اجتماعی، گفت: وعده‌هایی مثل عدالت اجتماعی، آزادی‌های سیاسی و اجتماعی و مبارزه با فساد در اول انقلاب داده شد اما بخشی از آن محقق نشد. اکنون مردم شرایط ایران و ترکیه در سال ۵۷ را با شرایط دو کشور در زمان فعلی مقایسه می‌کنند و نسبت به شرایط ایران ناراضی هستند و بدبین شده اند. دلیل دیگر برای کاهش سرمایه اجتماعی وعده‌هایی است که در انتخابات داده
می‌شود. همه دولت‌ها برای کاهش تورم و بهبود شرایط معیشتی و رونق کسب و کار وعده می‌دهند اما در پایان این دولت‌ها، وضعیت تورم، قیمت ارز یا مسکن از زمان آغاز آن دولت‌ها بدتر شده است و این عملی نشدن وعده‌ها موجب شده است تا مردم به مسئولان بی اعتماد شوند و اکنون فکر می‌کنند وعده‌های رئیسی هم عملی نمی‌شود و در واقع دیر اعتماد می‌کنند. رهامی‌ادامه داد: قضیه کرونا یک نمونه محقق نشدن وعده‌هاست. مسئولان در داخل کشور مدام می‌گفتند خودمان واکسن تولید می‌کنیم و حتی صادر هم می‌کنیم اما می‌بینیم مردم در مرز ارمنستان صف می‌کشند و حتی تحقیر
می‌شوند تا واکسن بزنند. تعداد تلفات ایران نیز بیشتر است یا نمونه دیگر در مورد قیمت مسکن است که دیگر یک کارمند حتی نمی‌تواند  یک منزل ۶۰ متری بخرد یا جوانان دیگر نمی‌توانند با این گرانی‌ها ازدواج کنند. وی تاکید کرد: مسئولان باید برای مردم اعتماد ایجاد کنند. رئیس جمهور به اندازه کافی وعده داده است و او و وزرایش دیگر نباید وعده جدید بدهند. به نظر من دولت هر شش ماه گزارش داد که وعده‌هایی که داده تا چه حد محقق شده است. نیاز هم نیست گزارش‌های آنچنانی داده شود. مثلا گفته شود در شش ماه چند مسکن ساخته شده یا موفق شده اند چقدر ارز را کاهش دهند. رئیس جمهور اخیرا به خوزستان رفت، پیش از او روحانی و احمدی نژاد هم به خوزستان رفته بودند اما مشکل آب، هوا و فاضلاب خوزستان هنوز حل نشده است. با سخنرانی کردن همه مشکلات حل نمی‌شود. من نمی‌گویم کار رئیسی در سفر به خوزستان بد بود اما باید مردم در عمل ببینند مشکلات حل شده است. رئیسی بعد از سه یا چهار ماه بگوید چند درصد از مشکلات مردم خوزستان را حل کرده است.
این فعال سیاسی در ادامه با بیان اینکه نفی عملکرد دولت‌های قبلی موجب کاهش سرمایه اجتماعی می‌شود خاطرنشان کرد: زیر سوال بردن عملکرد دولت‌های گذشته دردی را دوا نمی‌کند. مسئولان فعلی به جای متهم کردن قبلی‌ها به کم کاری یا فساد، از عملکرد خود گزارش دهند. از سویی اینکه گفته شود این دولت و مجلس انقلابی است هم حرف نادرستی است. در ۴۰ سال گذشته که ضد انقلاب سر کار نبوده است. همه دولت‌ها، دولت‌های انقلاب اسلامی‌بوده که اتفاقا آرای آنها از دولت و مجلس فعلی هم بالاتر بوده است. ضد انقلاب معرفی کردن دولت‌ها و مجالس قبلی موجب
می‌شود آنها در برابر این دولت و مجلس موضع بگیرند.
رهامی تصریح کرد: این دولت و مجلس هم بخشی از نیروهای انقلاب است، سایر مجالس و دولت‌ها هم اینگونه بودند. به نظر من تحقق وعده‌های انقلاب مثل مبارزه با فساد، برقراری عدالت، تامین آزادی، سیاسی، بهبود وضعیت معیشتی، توجه به مناطق محروم و اقلیت‌های مذهبی ملاکی برای تعیین انقلابی گری است. به هر حال مردم مقایسه می‌کنند آیا دولت رئیسی وزیر اهل سنت، کرد یا خانم انتخاب می‌کند؟ در بهبود وضعیت معیشتی بهتر از دولت‌های قبلی عمل خواهد کرد. اگر اینگونه باشد سرمایه اجتماعی دولت هم افزایش می‌یابد. رهامی با بیان اینکه دلایل ناکامی‌های دولت روحانی باید بررسی شود خاطرنشان کرد: بخاطر نپیوستن ما به FATF پولهایمان در سایر کشورها مانده و حتی کشورهای دوست به ما می‌گویند به جای پول از آنها کالا ببریم. اینها بخشی از مشکلات دوره روحانی بود. اگر رئیسی گره‌های دولت روحانی را باز نکند، به سرنوشت دولت دوم او دچار می‌شود. رهامی ادامه داد: من قبلا به روحانی هم گفته بودم که کمتر سخنرانی کند. از رئیسی هم می‌خواهم سخنرانی کمتری داشته باشد و همچنین متن سخنرانی‌های او را چند حقوقدان، اقتصاد دان و مشاور بخوانند و بررسی کنند چقدر متن سخنرانی‌هایی که می‌خواهد انجام شود با واقعیت تطابق دارد و آیا اثر منفی بر جامعه می‌گذارد یا مثبت، بطور مثال اخیرا معاون اول درباره احتمال به نتیجه نرسیدن برجام صحبت کرد و این صحبت بلافاصله اثر خود را در افزایش قیمت ارز نشان داد. یک مصاحبه یک خطی توانست بر جامعه اثر بگذارد و بازار را متلاطم کند.
وی در پایان با اشاره به اینکه مردم باید احساس کنند دولت سیزدهم با دولت‌های قبلی فرق دارد گفت: با سخنرانی و بازدید سرزده مشکلات حل نمی‌شود. اگر اصلاح ساختارها دنبال نشود، مشکلات تداوم خواهد داشت اما اگر این ساختارها اصلاح شود، از افزایش تورم جلوگیری شده، گرانی‌ها مهار می‌شود، زمینه‌های فساد از بین می‌رود و با بهبود وضعیت معیشتی مردم، سرمایه اجتماعی هم افزایش یافته و اعتماد مردم به مسئولان بیشتر می‌شود.

 

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.