stat counter
تاریخ : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 25 November , 2024
  • کد خبر : 392380
  • 23 شهریور 1400 - 13:08
3

بلینکن: چاره‌ای جز خروج از افغانستان نداشتیم/روابطمان با پاکستان را بازبینی می‌کنیم

بلینکن: چاره‌ای جز خروج از افغانستان نداشتیم/روابطمان با پاکستان را بازبینی می‌کنیم

در میانه انتقادات فزاینده داخلی از سیاست دولت جو بایدن در افغانستان و خروج از این کشور پس از ۲۰ سال جنگ، ,وزیر خارجه آمریکا در برابر اعضا کمیسیون امور خارجی کنگره حاضر شد تا از سیاست دولت متبوعش در این زمینه دفاع کند. بلینکن ضمن دفاع از تصمیم بایدن درباره خروج از افغانستان تاکید کرد که واشنگتن به تعهدات طالبان اتکا نخواهد کرد.

قلم | qalamna.ir :

به نقل از العربیه، جلسه بررسی خروج آمریکا از افغانستان، در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان با حضور آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، برگزار شد. بلینکن از طریق ویدئوکنفرانس در این جلسه حاضر شد و گفت تا زمانی که پرسشی از سوی نمایندگان کمیته باشد، در این جلسه می‌ماند. 

گرگوری میکس، نماینده دموکرات از ایالت نیویورک و کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان، در سخنان افتتاحیه گفت: «این سومین حضور وزیر خارجه آمریکا در مقابل این کمیته از زمان گرفتن این مقام است. این جا به سوالاتی در مورد انتقادات و نظرها در مورد خروج از افغانستان، می‌پردازیم.»

او افزود: «خیلی‌ها از این خروج انتقاد می‌کنند، ولی آن وقت که دولت قبلی آمریکا مشغول مذاکره با طالبان بود، هیچ نگفتند. اگر ما نیروهای آمریکایی را از افغانستان خارج نکرده بودیم، در میانه یک میدان نبرد گرفتار می‌شدند.»

مایکل مک‌کال، نفر دوم کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان و نماینده جمهوری‌خواه از تگزاس، گفت: «ما شاهد بودیم افغانستان ظرف چند هفته به دست طالبان افتاد. لازم نبود چنین اتفاقی بیافتد.»

مک‌کال افزود: «بسیاری از مشاوران نظامی رئیس جمهوری به او گفتند اگر خارج شود چه خواهد شد. من تاکنون در عمرم چنین تسلیم بدون قید و شرطی به طالبان را ندیده‌ بودم. دو روز پیش بیستمین سالگرد حملات یازدهم سپتامبر را برگزار کردیم، ولی طالبان پرچم خود را برفراز کاخ ریاست جمهوری افغانستان به اهتزار درآوردند.»

او خروج از افغانستان را «فاجعه‌ تمام‌عیار و گسترده» توصیف کرد و هشدار داد که اکنون بسیاری از شهروندان افغان در خطر کشته شدن توسط طالبان قرار دارند. او گفت که آمریکا اکنون در مقابله با تهدید تروریسم در افغانستان، به شدت محدود شده و «چشم و گوش‌ خود در میدان، و قابلیت اطلاعاتی خود در منطقه را از دست داده است.»‌

آنتونی بلینکن گفت: «برای ۲۰ سال کنگره هم مدیریت کرده و هم بودجه برای ماموریت ما در افغانستان داده است. در بیستمین سالگرد یازدهم سپتامبر، ما یادآور آن‌چه هستم که ما برای آن به افغانستان رفتیم. ما اهداف خود را خیلی وقت پیش به دست آوردیم. … پس از ۲۰ سال حالا دیگر زمان پایان دادن طولانی‌ترین جنگ تاریخ آمریکا بود.»

وزیر خارجه ایالات متحده در ادامه این جلسه و در پاسخ به پرسش یکی از نمایندگان گفت: «ما از دولت قبلی یک مهلت تخلیه نیروهای نظامی از افغانستان را به ارث برده بودیم ولی برنامه‌ و طرحی برای خروج به ارث نگذاشته بودند.»

آنتونی بلینکن افزود: «پس از ۲۰ سال، دو هزار و ۶۴۱ آمریکایی که جان خود را دادند و ۲۰ هزار زخمی و دو تریلیون دلار هزینه، زمان پایان دادن به طولانی‌ترین جنگ آمریکا، فرا رسیده بود.»

وی ضمن دفاع از تصمیم خروج از افغانستان تأکید کرد که واشنگتن با کشته شدن اسامه بن لادن و تضعیف قابلیت‌های القاعده به اهداف خود در افغانستان رسیده است و دلیلی نداشت نیروهای ما در افغانستان مانده و از نیروهای دولت دیگری دفاع کنند.

وی در این نشست که به صورت آنلاین برگزار شد، خاطرنشان کرد که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا چاره‌ای جز پایان دادن به جنگ یا تشدید آن نداشت.

او توضیح داد تصمیم بایدن برای تخلیه فوری افراد از فرودگاه کابل به دلیل “فروپاشی نیروهای امنیتی و دولت افغانستان” بوده است و افزود که اگر بایدن نیروهای آمریکایی را فورا از افغانستان خارج نمی‌کرد، طالبان حملاتش به ارتش آمریکا و متحدانش را از سر می‌گرفت.

بلینکن درباره پیش‌بینی و برنامه‌ریزی خروج نیروهای آمریکا از افغانستان هم گفت: “ما طیف وسیعی از حوادث احتمالی را برای خودمان پیش‌بینی و مطرح کرده بودیم. ما توانستیم سفارت را تعطیل کرده و پرسنل باقی مانده خود را در مدت ۴۸ ساعت به فرودگاه منتقل کنیم. هیچ کس انتظار نداشت این فروپاشی (سقوط کابل) به این سرعت اتفاق بیفتد.حتی با بدبینانه‌ترین ارزیابی‌ها نمی‌شد پیش‌بینی کرد که نیروهای دولتی افغانستان در حالی که هنوز نیروهای آمریکایی در آنجا حضور دارند، شکست بخورند.

او خاطرنشان کرد: ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا هم گفت که نه او و نه هیچ کس دیگری، هیچ چیزی ندیده بود که نشان‌دهنده سقوط ارتش و دولت افغانستان ظرف ۱۱ روز باشد.

وی با این حال افزود: ارتش به دستور رئیس جمهور در حالت آماده‌باش قرار داشت و توانست با تأمین امنیت فرودگاه، کار انتقال افراد را در عرض ۷۲ ساعت آغاز کند.

بلینکن گفت «حتی در بدبینانه‌ترین برآوردها پیش‌بینی نشده بود که دولت کابل وقتی که نیروهای آمریکایی هنوز در افغانستان هستند سقوط می‌کند.» او همچنین گفت هیچ شاهدی وجود نداشت که نشان دهد «حضور طولانی‌تر آمریکا نتیجه را تغییر می‌دهد.»

بلینکن عملیات خروج آمریکاییها را «تلاشی‌ استثنایی» توصیف کرد و در عین حال گفت که برخی پروازهای چارتر برای مدتی در مزارشریف بوده‌اند که به آنها اجازه خروج داده نمی‌شود.

او یادآوری کرد که انتقال ۱۲۴ هزار نفر از فرودگاه کابل کاری بود که به واسطه “تلاش فوق‌العاده دیپلمات‌ها، نظامیان و کارشناسان اطلاعاتی آمریکا در سخت‌ترین شرایط قابل تصور” انجام شد.

او گفت که دولت آمریکا تا پایان ماه اوت «تقریباً» تمام افغان‌ها و آمریکایی‌هایی را که هنوز در افغانستان بودند و می‌خواستند از آنجا خارج شوند، از کابل به خارج منتقل کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا تأکید کرد که تصمیم رئیس جمهوری جو بایدن برای تخلیه فوری افراد از فرودگاه کابل به دلیل «فروپاشی نیروهای امنیتی و دولت افغانستان» بوده است. وی افزود که اگر بایدن نیروهای آمریکایی را فورا از افغانستان خارج نمی‌کرد، طالبان حملاتش به ارتش آمریکا و متحدانش را «از سر می‌گرفت».

بلینکن همچنین افزود: دولت فعلی توافقنامه‌ای را از دولت ترامپ با طالبان به ارث برده است ، که بر اساس آن متعهد شده بود از استفاده افغانستان به عنوان پایگاه عملیات تروریستی جلوگیری کند.

با آمریکایی‌هایی که هنوز در افغانستان هستند در تماسیم

وزیر امور خارجه آمریکا گفت که دولت بایدن به کار خود برای کمک به آمریکایی‌هایی که هنوز در افغانستان بوده و مایل به خروج هستند، ادامه می‌دهد.

وی گفت: «ما در تماس مداوم با آن دسته شهروندان آمریکایی هستیم که هنوز در افغانستان هستند و به ما گفته‌اند که می‌خواهند آنجا را ترک کنند.»

بلینکن گفت: «ما بدون شک ظرفیت قابل توجهی را از دست داده‌ایم، اما برای جبران آنها راه‌هایی هست که داریم رویشان کار می‌کنیم.»

بلینکن گفت: «کمک ما به آمریکایی‌ها و افغان‌هایی که به آنان تعهد ویژه داریم، در خروج از افغانستان ادامه خواهد یافت.»

وی همچنین تاکید کرد که واشنگتن به تعهدات طالبان تکیه نخواهد کرد و توانایی‌های خود را در مبارزه با تروریسم را حفظ می‌کند.

بلینکن تاکید کرد که ایالات متحده امسال ۳۳۰ میلیون دلار به مردم افغانستان کمک کرده است.

وی گفت: “کمک‌ها به افغانستان نه از طریق دولت آن بلکه از طریق سازمان‌های مستقل و نهادهای سازمان ملل توزیع خواهد شد”.

او گفت که جامعه اطلاعاتی آمریکا معتقد است گروه تروریستی القاعده توانایی سازماندهی حملات برون مرزی را ندارد.

 بلینکن در این باره گفت: “ارزیابی فعلی جامعه اطلاعاتی این است که مدت ها پیش القاعده آنقدر تنزل یافته بود که قادر به انجام حملات خارجی نبود ، اما ما در مورد ظهور مجدد این تهدید بسیار هوشیار خواهیم بود.

وزیر خارجه دولت بایدن گفت: «اگر طالبان به دنبال مشروعیت یا هرگونه حمایت است، باید از آزادی سفر آغاز کند.»

بلینکن گفت: اگر ۲۰ سال حضور و حمایت‌های میلیاردها دلاری و آموزش کافی نبوده، یک یا ۵ یا ۱۰ سال دیگر چه فرقی می‌توانست داشته باشد؟

او همچنین گفت: «آیا رقبای استراتژیکی چون چین و روسیه، یا کشورهایی چون ایران و کره شمالی، دلشان نمی‌خواست که آمریکا جنگ ۲۰ ساله را ادامه می‌داد و یک دهه دیگر در افغانستان گرفتار می‌شد؟»

او به اعضای مجلس نمایندگان گفت که پیش بینی این که کنترل طالبان بر افغانستان چقدر محکم خواهد شد ، دشوار است.

بلینکن در پاسخ به سوالی در مورد اینکه کنترل طالبان در قبال افغانستان چقدر قوی است  گفت: “پیش بینی با قطعیت بسیار دشوار است.” من فکر می کنم که طالبان می توانند کنترل خود را به طور کامل تقویت کنند. “

بلینکن گفت که بازیگران داخلی متنوعی وجود دارند بازیگران خارجی متفاوتی از آنها حمایت می کنند که تشکیل یک دولت فراگیر را برای ثبات سیاسی کشور ضروری می کند.

بلینکن افزود ، گروه هایی که از روند سیاسی کنار گذاشته می شوند ، در برهه ای از زمان و به نوعی به حقوق و نیازهای خود تأکید خواهند کرد.

قرار است آنتونی بلینکن، روز سه‌شنبه در مجلس سنا به پرسش‌های قانونگذاران آمریکایی درباره افغانستان پاسخ دهد.

پاکستان

وزیر خارجه ایالات متحده همچنین اعلام کرد که واشنگتن روابط خود را با پاکستان طی هفته‌های آینده مورد بازبینی قرار می‌دهد تا مشخص کند از اسلام‌آباد چه انتظاری در رابطه با تحولات آینده افغانستان دارد.

وی گفت پاکستان منافع متعددی در افغانستان دارد که برخی از آنها با منافع ایالات متحده در تضاد است.

این مقام آمریکایی اظهار داشت: «یک مسئله بازی‌های دوگانه همیشگی آنها در رابطه با آینده افغانستان است، یک مسئله پناه دادن به اعضای طالبان است. یک مسئله هم این است که همکاری‌های متفاوتی با ما در مبارزه با تروریسم داشته است.»

بلینکن سپس در پاسخ به این سئوال نمایندگان کنگره آمریکا که آیا زمان برای بازبینی روابط واشنگتن با پاکستان فرا نرسیده است، گفت که این اتفاق به زودی خواهد افتاد.

وی اظهار داشت: «این کاری‌ است که در چند روز یا چند هفته آینده انجام خواهیم داد و این امر ناظر به نقشی است که پاکستان در طی این بیست سال بازی کرده و نقشی که ما می‌خواهیم در سال‌های آینده ایفا کند.»

پاکستان روابط عمیقی با طالبان دارد و متهم به حمایت از این گروه در جنگ با دولت تحت حمایت ایالات متحده در افغانستان بود؛ اتهامی که پاکستان همواره رد کرده است.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.