تحلیلگران بانک امریکا در این یادداشت نوشتند: اگر همه این عوامل یکجا جمع شوند، قیمتهای نفت می تواند جهش پیدا کرده و به دور دوم فشارهای تورمی در سراسر جهان منتهی شود. به عبارت دیگر ممکن است تنها یک طوفان از تندباد کلان بعدی فاصله داشته باشیم.در پی صعود نفت به ۸۰ دلار در هر بشکه در سه شنبه هفته گذشته، نگرانیها نسبت به تورم پایدار در سراسر جهان تشدید شده است. قیمتهای بالای کالاهای انرژی شامل نفت، تورم را که در حال حاضر از نرخ هدف گذاری شده توسط بانک مرکزی آمریکا فراتر رفته است، بالاتر خواهد برد. در حال حاضر فشارهای تورمی موقتی دیده می شوند اما قیمتهای بالای پایدار نفت فشار بیشتری روی قیمتها وارد خواهد کرد.
بر اساس گزارش اویل پرایس، بانک امریکا با توجه به عدم سرمایه گذاری کافی در تولید جدید که تحت تاثیر بحران سال گذشته و تعهد شرکتهای انرژی و دولتها برای کربن خنثی شدن روی داده است، نه تنها در کوتاه مدت بلکه در بلندمدت هم به نفت خوش بین است.
بانک مورگان استنلی هم پیش بینی کرده که کمبود عرضه نفت در سال ۲۰۲۲ ادامه پیدا می کند و قیمتها در یک سناریوی خوش بینانه به ۸۵ دلار می رسد. گلدمن ساکس هم هفته پیش در پی بهبود سریعتر از حد انتظار تقاضا برای سوخت از موج شیوع واریانت دلتای ویروس کرونا و اختلالات عرضه، پیش بینی خود از قیمت هر بشکه نفت برنت تا پایان امسال را از ۸۰ به ۹۰ دلار افزایش داد.