stat counter
تاریخ : یکشنبه, ۹ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 29 December , 2024
  • کد خبر : 395992
  • 13 مهر 1400 - 21:59
3
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری همدان:

چالش کمبود آب همدان جدی است

چالش کمبود آب همدان جدی است
همدان- قلمنا- معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری همدان گفت: امسال، میزان بارندگی بسیار کم بوده و با چالش بسیار جدی کمبود آب رو به رو هستیم و مردم عزیز باید رعایت کنند و کمک کنند از این مشکل عبور کنیم.
قلم | qalamna.ir :

قلم و به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، جلسه شورای حفاظت از منابع, مجاری و تاسیسات آبی به ریاست مهندس فرزانه؛ معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری همدان،طالبی مدیر کل مدیریت بحران استانداری، اخوان؛ مدیرکل امنیتی انتظامی استانداری، ستوده؛ مدیرعامل شرکت آب منطقه ای، حسینی بیدار؛ مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب، و اعضای شورای حفاظت از منابع، مجاری و تاسیسات آبی استان همدان برگزار شد.
فرهاد فرزانه در این جلسه با تاکید بر اینکه این روزها با مشکل آب روبرو هستیم، عنوان کرد: امسال، میزان بارندگی بسیار کم بوده و با چالش بسیار جدی کمبود آب رو به رو هستیم و مردم عزیز باید رعایت کنند و کمک کنند از این مشکل عبور کنیم.
وی با تاکید بر اینکه در این زمینه جلسات مکرری در این راستا در حال برگزاری است، عنوان کرد: به راستی، با این شرایط خشکسالی مردم باید رعایت کنند تا دچار سهمیه بندی نشویم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری همدان با بیان اینکه شورای تامین استان همدان نیز به این موضوع حساس و همواره در این عرصه همکاری دارند، عنوان کرد: چندین بار با دادستان همدان نیز جلسه ای در استانداری، سد اکباتان و کارگاه طرح آبرسانی همدان داشته ایم و حال نیاز است تا با همکاری همه دستگاه های مربوطه مسیر را ادامه دهیم.
فرزانه با تاکید بر اینکه امسال هیچ تنشی در مورد آبیاری باغات همدان با توجه به شرایط سختی که بود نداشتیم و به خوبی سعی شد مدیریت مصرف را داشته باشیم، ادامه داد: برای تامین آب، برنامه های کوتاه مدت و اضطراری، میان مدت و بلندمدت داریم و تمامی این موارد در حال حاضر، تدوین شده و بایستی طبق این برنامه حرکت کنیم.
وی با تاکید بر اینکه هر ماه تا پایان سال این جلسات بایستی تکرار شود، اظهار کرد: چالش اصلی روزهای آینده ما سد اکباتان است، به صورت روزانه این موارد رصد می شود و بر اساس گزارش هایی که داریم، در ۱۰ مردادماه امسال روزانه ۱۸۲ هزار مترمکعب از آبشینه و اکباتان برداشت می کردیم که با همکاری های به عمل آمده و برنامه ریزی ها سعی شد با جایگزین کردن سایر منابع، این میزان را کمتر کرد و در حال حاضر نیز با ورود چاه های استیجاری بایستی میزان برداشت از سدهای اکباتان و آبشینه کمتر و به میزان روزانه ۸۰ هزار مترمکعب کاهش یابد.
فرزانه با بیان اینکه پیش بینی ها این است که فعلاً در مهرماه خیلی اتفاق خاصی در زمینه بارندگی نداریم، ادامه داد: تمرکز بر چاه های استیجاری باید در دستور کار باشد تا بتوانیم برداشت ها را به این سمت سوق دهیم و از سویی، اگر همه این اتفاق ها نیفتاد بایستی برنامه سهمیه بندی و مدیریت مصرف را هم داشته باشیم.
وی با تاکید بر لزوم صرفه جویی و مدیریت مصرف از سوی مردم، عنوان کرد: این مسیر تنها راه عبور از بحران خشکسالی فعلی است تا با قطعی های آب روبرو نشویم اما از سویی با توجه به اینکه ممکن است وضعیت بارندگی ها در ماه های پیش رو مناسب نباشد، بدین سان بایستی برنامه های مدیریت مصرف آب برای شرایط اضطراری داشته باشیم که اگر در مهرماه بارندگی نداشته باشیم، به سمت کاهش مصرف سوق پیدا کنیم تا با خشک شدن سد روبرو نشویم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری همدان با تاکید بر اینکه هیچگونه بارگزاری جدید اعم از بحث های گردشگری و احداث باغات نباید در بالای سداکباتان انجام گیرد، خطاب به مسئولین سازمان جهاد کشاورزی نیز عنوان کرد: درست است که مجوزی برای احداث باغات از سوی جهادکشاورزی در این منطقه داده نمی شود اما تکالیفی دیگر برای حفظ اراضی بر عهده جهادکشاورزی است و آن اینست که نباید آب هایی که از بالا دست سد اکباتان می آید به سمت باغات جدید برود.
فرزانه با بیان اینکه در این عرصه کارهای کارشناسی ای بایستی از سوی شرکت آب منطقه ای به انجام برسد، گفت: سازمان جهادکشاورزی همدان بایستی همراه با اقدامات پیش برود، کشت دوم باید ممنوع باشد و اقدامات برای این عرصه بایستی توسط جهاد کشاورزی جدی تر دنبال شود و کشت بهاره پایین دست سد اکباتان نیز بایستی به خوبی کنترل شود.
تلاش شبانه روزی برای تامین آب
در ادامه این جلسه، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان با بیان اینکه با یک خشکسالی بی سابقه در سطح کشور روبرو هستیم، عنوان کرد: شاید نتوان تمامی این آب ها را جبران کرد اما تمامی تلاش ما این است که شبانه روزی اقدامات را به خوبی پیش ببریم تا آب را بتوانیم تامین کنیم.
منصور ستوده ضمن تشکر از همکاری های سایر دستگاه های مربوطه در این عرصه، به تشریح اقدامات صورت گرفته و راهکارهای درپیش گرفته در عرصه تامین آب شرب در استان همدان پرداخت.
وی در این راستا با بیان اینکه در این خصوص، طرح آبرسانی به شهرستان ملایر از سد کلان در پیش گرفته شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر، هم تصفیه خانه آب شرب ملایر به بهره برداری رسیده، هم خود سد به بهره بردرای رسیده و ۳۵ کیلومتر خط انتقال به اتمام رسیده و تنها ۳ کیلومتر رینگ داخلی از خط انتقال در داخل شهر باقی مانده و در دست تکمیل است و تا یک ماه آینده کامل میگردد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان با بیان اینکه این خط انتقال هم اکنون، ۲۵۰ لیتر در ثانیه آب شرب شهرستان ملایر را از سد کلان تامین می کند و برداشت به همین میزان از چاه‌ها کاهش یافته است.
ستوده در ادامه، با بیان اینکه خط انتقال آب به شهرستان تویسرکان از سد سرابی و ایجاد تصفیه خانه در این شهرستان مدنظر قرار گرفته شده است، اظهار کرد: خط انتقال به طول ۱۵ کیلومتر اجرا شده و در حال حاضر، تصفیه خانه نیز در شرف افتتاح است و از ظرفیت کامل این تصفیه خانه استفاده خواهد شد.در حال حاضر حدود ۸۰ لیتر در ثانیه آز آب سد سرابی برای مصارف شرب شهر استفاده میگردد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان با تصریح بر اینکه برای تامین آب شهرستان همدان نیز راهکارهای مختلفی را در پیش گرفته ایم، عنوان کرد: حدود ۷۰ درصد از آب شرب شهرستان همدان از دو سد اکباتان و آبشینه تامین می شود اما در حال حاضر، ذخایرشان را به خاطر خشکسالی و مصرف فعلی از دست داده اند.
وی ادامه داد: در آبان ماه ذخایر این سدها را از دست می دهیم، بدین سان از زمستان سال گذشته آب های جایگزین را برای شهرستان همدان در نظر گرفتیم که در این راستا از یک سو، آبرسانی موقت به شهرستان همدان در دستور کار قرار گرفت که با این روند، ۲۰۰ لیتر در ثانیه به صورت موقت آب برای همدان تامین شد.
ستوده خاطرنشان کرد: از سویی، استفاده از رودخانه عباس آباد و پروژه دره مرادبیگ در فصول غیر زراعی در پیش گرفته شد.
وی به استفاده از آب های چاه های کشاورزی نزدیک به خطوط آب شرب نیز سخن گفت و افزود: در این راستا چاه های استیجاری را نیز خواهیم داشت که تاکنون حدود ۲۳ حلقه چاه شناسایی شد که پس از انعقاد قرارداد با کشاورزان آب این چاه ها نیز وارد مدار آب شرب می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان در پایان از همکاری و مساعدت کشاورزانی که چاه‌های خود را برای مصارف شرب در اختیار شرکت آب منطقه‌ای و آبفا قرار داده اند، تشکر نمود.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.