حبیب اسداله نژاد، نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی کشور از استمرار زیان مرغداران در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۶ هزار و ۱۰۰ تا ۶ هزار و ۲۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشیها ۹ هزار و ۵۰۰ تومان است.
وی نرخ واقعی هر کیلو مرغ زنده متناسب با هزینههای تولید را ۹ هزار و ۷۰۰ تا ۱۰ هزار تومان و مرغ گرم ۱۴ هزار تومان اعلام کرد و افزود: عرضه با نرخهای فعلی بیانگر زیان ۳ هزار تومانی مرغداران در فروش هر کیلو مرغ بوده که این میزان برای صنعت چشمگیر است.
انباشت مرغ در واحدهای مرغداری عامل اصلی کاهش قیمت
اسداله نژاد افزایش حجم تولید، انباشت مرغ در واحدهای مرغداری و فروکش کردن تقاضا را عامل اصلی زیان مرغداران دانست و گفت: اگرچه پشتیبانی امور دام اقدام به جمع آوری مرغ مازاد تولیدکنندگان از سطح بازار کرده، اما تابه امروز این امر تاثیری در بازار و کاهش زیان مرغداران نداشته است.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی واحدهای مرغداری با اشاره به اینکه وضعیت صنعت طیور نگرانکننده است، بیان کرد: علی رغم سرمایهگذاری زنجیرههای تولید و پرداخت اعتبارات با بهره کم به این زنجیره ها، اما به سبب پایین بودن نرخ جوجه و مرغ زنجیرهها زیان سنگینی را متحمل هستند.
وی ادامه داد: اگرچه مسئولان علت اصلی افت تقاضا را شیوع ویروس کرونا مطرح میکنند، اما عدم پیشبینی آینده، تولید مازاد و جوجه ریزی بالای ۱۴۰ میلیون قطعه آتش به جان صنعت انداخته است چرا که نگاه دولت بازار مصرفدو جلوگیری از عرضه مرغ بالاتر از نرخ مصوب است.
این مقام مسئول در پایان متوسط نرخ هر قطعه جوجه یکروزه را ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: این در حالی است که در اواخر دی نرخ هر قطعه جوجه یکروزه بالای ۵ هزار تومان بوده که این امر بیانگر کاهش هزار درصدی نرخ است.