stat counter
تاریخ : شنبه, ۸ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 28 December , 2024
  • کد خبر : 405905
  • 12 آذر 1400 - 12:36
5

واردات ۱۸هزار تن یونجه از روسیه به ایران

واردات ۱۸هزار تن یونجه از روسیه به ایران
قلم | qalamna.ir :
گروه اقتصادی: مشاور بازرگانی اتحادیه دامداران استان البرز خاطر نشان کرد: خشکسالی در سال جاری باعث شد نتوانیم یونجه مورد نیاز کشور را تامین کنیم از این رو ۱۸ هزارتن یونجه از روسیه ثبت سفارش کردیم.کسری لشکری درباره میزان واردات یونجه گفت: وزارت جهاد کشاورزی با واردات یونجه از روسیه مشروط به داشتن گواهی بهداشت گیاهی موافقت کرده و در حال حاضر نزدیک به ۱۸ هزار تن ثبت سفارش انجام شده است.

به گفته وی، در سنوات گذشته یونجه از اسپانیا وارد می‌شد.این فعال اقتصادی در پاسخ به این پرسش که آیا برای واردات یونجه ارز ترجیحی تخصیص داده می‌شود؟ گفت: ارز واردات یونجه نیمایی است از این رو خرید آن برای دامداران توجیه اقتصادی ندارد. واردات این محصول با ارز نیمایی باعث افزایش قیمت تمام شده محصول خواهد شد.

لشکری با بیان اینکه امکان تولید و صادرات یونجه در سنوات گذشته فراهم بود، خاطر نشان کرد: در سال جاری خشکسالی شدید و کم آبی میزان کشت را تا حدود زیادی کاهش داد و در بسیاری از مزارع تغییر کشت صورت پذیرفت. با تغییر روش آبیاری و استفاده از روش‌های نوین آبیاری و مکانیزاسیون کشاورزی می‌توان علاوه بر افزایش تولید در هر هکتار میزان بهره وری را بالا برد و اینگونه تا حدودی کم آبی را جبران کنیم.

این فعال حوزه واردات نهاده‌های دامی در ادامه تصریح کرد: قدیمی بودن زیرساخت‌های کشاورزی، ماشین آلات و ادوات کشاورزی میزان بهره وری را بسیار پایین آورده است اگر تسهیلات برای واردات ماشین آلات مدرن تامین شود بدون تردید شاهد افزایش تولید با کیفیت بالا خواهیم بود.مشاور بازرگانی اتحادیه دامداران البرز افزود: واردات یونجه از کشورهای صاحب تکنولوژی مانند اسپانیا بهتر است چراکه کیفیت تولید آنها مرغوب‌تر است. باید بگویم یونجه تولید شده در اسپانیا بذر علف و مخلوط علف هرز ندارد، پروتئین بالاتری دارد و از روش دهیدراتاسیون برای خشک کردن آن استفاده می‌شود که ماندگاری آن را افزایش می‌دهد ولی در مقایسه با یونجه روسیه و قزاقستان خیلی گرانتر است.

وی در ادامه افزود: با هدف حمایت از تولید داخلی و افزایش مصرف لبنیات در کشور بهتر است که سوبسید جداگانه‌ای برای واردات یونجه در نظر گرفته شود تا نه به افزایش قیمت داخلی بی‌انجامد و نه کمبود آن مانع تولید شود. اینگونه مصرف کننده نهایی و اقشار کم درآمد می‌توانند از پروتئین موجود در شیر و لبنیات بهره مند شوند و سلامت جامعه به خطر نیافتد.لشکری در پایان گفت: می‌توان از یونجه به صورت پلیت استفاده کنیم که اگر همراه با بخار و فشار بالا باشد در مراحل تولید بذرهای علف هرز از بین می‌رود و پروتئین با قابلیت جذب بالایی در اختیار دام می‌گذارد.

هشتگ: , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.