برای بازیگران هالیوود که اغلب در صفحات اول سینماها و مجلات خودنمایی می کنند, تنها ظاهر و فیزیک مناسب کافی نیست, خیلی از این بازیگران که اغلب دغدغه زیادی در زندگی شخصی شان داشته اند در دانشگاه های طراز اول آمریکا از هاروارد گرفته تا ییل تحصیل کرده و موفق به کسب مدارک عالی نیز شده اند
برای بازیگران هالیوود که اغلب در صفحات اول سینماها و مجلات خودنمایی میکنند، تنها ظاهر و فیزیک مناسب کافی نیست، خیلی از این بازیگران که اغلب دغدغه زیادی در زندگی شخصیشان داشتهاند در دانشگاههای طراز اول آمریکا از هاروارد گرفته تا ییل تحصیل کرده و موفق به کسب مدارک عالی نیز شدهاند. این در حالی است که خیلیهای دیگر نیز نتوانستند در زمینه تحصیلات دانشگاهی به جایی برسند.
از جمله مشاهیری که نتوانستند تحصیلات دانشگاهی داشته باشند، میتوان به تام هنکس و مادونا اشاره کرد که هر کدام سالیانه بیش از ۷۰ میلیون دلار درآمد دارند.
به نقل از مجله فوربس، روند تحصیلات دانشگاهی در بین بازیگران هالیوود با کاهش روبرو بوده است و در سالیان اخیر این افراد که در جامعه به عنوان الگو از آنان یاد میشود نتوانستند در زمینه اخذ مدرک دانشگاهی موفق باشند.
از سوی دیگر در این بین بازیگران بزرگ هالیوودی بودهاند که توانستند در عرصه دانشگاهی ورود کرده و به موفقیت نیز دست یابند. این نشریه در گزارشی به بررسی تحصیلات دانشگاهی بین چند تن از بازیگران هالیوود در جامعه دانشگاهی شرق آمریکا پرداخته است. بررسی که میتواند برای خیلیها جالب باشد که بدانند بازیگران بزرگ هالیوود در تحصیلات دانشگاهی به چه توفیقی دست یافتند.
۱- ناتالی پورتمن (دانشگاه هاروارد ۲۰۰۳)
برنده جایزه اسکار برای فیلم «قوی سیاه» علاقه زیادی به تحصیلات دانشگاهی دارد. وی فارغالتحصیل روانشناسی از دانشگاه بزرگ هاروارد است. وی در گفتوگو با نیویورک پست گفته است تمایل داشته با رها کردن بازیگری، فقط روی درس و دانشگاه تمرکز کنند. وی اصلا نمیترسد که درسش به حرفه او آسیب برساند. وی اعلام کرده است ترجیح میدهد یک فرد آکادمیک باشد تا یک سوپراستار!
۲-الیزابت شو (دانشگاه هاروارد ۲۰۰۰)
وی قبل از اینکه بازیگری تمام تمرکز او را معطوف کند در هاروارد تحصیل کرده اما به یکباره درس را کنار گذاشت و برای فیلم «ترک لاس وگاس» نامزد دریافت اسکار شد و بعد از اینکه مجددا برنامه کاری او خلوت شد به دانشگاه هاروارد برگشت تا تحصیلات خود را تکمیل کند که البته موفق نیز شد.
۳_ ادوارد نورتون (دانشگاه ییل ۱۹۹۱)
بازیگر فیلم «Fight Club» همراه دیگر دوستان بازیگرش پل جیاماتی و ران لیوینگستون هر سه در دانشگاه ییل تحصیل کردهاند و هر سه در چندین فیلم مشترک نیز باهم همکاری داشتهاند. وی لیسانس تاریخ دارد و دو بار نامزد دریافت اسکار شد.
۴_ آرماندا پیت (دانشگاه کلمبیا ۱۹۹۴)
وی نیز کارشناس تاریخ از دانشگاه کلمبیا است و با خاتمه درسش به کلاسهای بازیگری رفت و اکنون تمام تمرکزش روی بازیگری است.
۵_ تامی لی جونز (دانشگاه هاروارد ۱۹۶۹)
او خاطرات خوبی از دانشگاه هاروارد دارد. در سال اول با آلگور، معاون سابق رییسجمهور آمریکا هم کلاس بود. در سال ۱۹۶۸ در تیم فوتبال دانشگاه هاروارد هم عضو بود که در رقابتهای دانشگاهی بدون باخت قهرمان شدند. وی حتی با این همه مشغله دانشگاه را فراموش نکرد و در رشته زبان انگلیسی کارشناس شد.
۶_ پل جیاماتی (دانشگاه ییل ۱۹۹۴ و ۱۹۸۹)
بازیگر نامزد اسکار آنقدر درس و دانشگاه را دوست داشت که دو بار به دانشگاه رفت! یک بار در رشته زبان انگلیسی در هاروارد لیسانس گرفت و چند سال بعد مجددا در رشته هنرهای زیبا دانشکده تئاتر دانشگاه هاروارد فارغالتحصیل شد.
۷_ متئو فاکس (دانشگاه کلمبیا ۱۹۸۹)
بازیگر مرد فیلم لاست، سرنوشت متفاوتی داشت. وی که در رشته اقتصاد در دانشگاه کلمبیا مدرک گرفت. فکرش را هم نمیکرد روزی بازیگر شود.
۸_ جیمز فرانکو (دانشگاه کلمبیا ۲۰۱۰)
در دوران دانشگاهی وی همیشه شاگرد اول بود. او در دانشگاه کلمبیا فارغالتحصیل شد. سپس با شرکت در مرکز آموزش عالی بروکلین کالج در کلاسهای شعر ثبتنام کرد و اکنون درگیر کسب مدرک دکتری خود از دانشگاه ییل است. جالب است بدانید او همزمان در فیلمنامهنویسی، بازیگری و کارگردانی نیز فعال بوده است!
۹_ مگی جیلنهال (دانشگاه کلمبیا ۱۹۹۹)
اگرچه وی در خانواده کاملا سینمایی به دنیا آمد اما با رفتن به نیویورک در دانشگاه کلمبیا در رشته ادبیات شرق به کسب علم پرداخت و برخلاف برادرش که دانشگاه را نیمه کاره رها کرد، وی موفق به فارغالتحصیلی شد.
۱۰_ مریل استریپ (دانشگاه ییل ۱۹۷۵)
و سرانجام مریل استریپ، کاری هست او نتواند انجام دهد؟ ۱۷ بار نامزدی اسکار و سه بار برنده اسکار فقط گوشهای از کارنامه درخشان اوست. وی در دانشگاه ییل در رشته نمایشنامه درس خوانده و همیشه جزو شاگردان ممتاز رشته خود بوده و در نمایشنامه موزیکال شکسپیر نیز به ایفای نقش پرداخته است.
این گزارش نشان میدهد مشهور شدن هیچ تناقضی با درس خواندن در سطوح عالی و دانشگاهی ندارد.
جمزهوران یکی از روانشناسان با بررسی موضوع آموزش عالی در بین بازیگران و بت ساختن مردم از آنان به نکات جالبی اشاره میکند.
وی مدعی شده است تحصیلات آکادمیک در رزومه بازیگران چندان مهم نیست و برای بازیگر شدن نیازی به داشتن تحصیلات دانشگاهی نیست، در واقع با دو قطب مهارتگرا و آموزشگرا روبرو هستیم و این محور به جای اینکه در مراکز واقع شود کاملا مهارتگرا شده است و این جای سوال دارد.