stat counter
تاریخ : چهارشنبه, ۱۹ دی , ۱۴۰۳ Wednesday, 8 January , 2025
  • کد خبر : 416397
  • 06 بهمن 1400 - 11:39
2

بنای دولت کنترل تورم است

بنای دولت کنترل تورم است
قلم | qalamna.ir :
گروه سیاسی: رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه ما فقط دنبال مذاکرات هسته ای نیستیم و همه چیز ما مذاکرات نیست، تصریح کرد: «در زمینه خنثی کردن تحریم‌ها دنبال گسترش روابط با همسایگان از جمله روسیه هستیم.»
سید ابراهیم رئیسی در گفت و گوی تلویزیونی خود با اشاره به سفر اخیرش به روسیه، اظهار کرد: «در سیاست بین المللی در جمهوری اسلامی‌تلاش زیادی داشته ایم و داریم. در همه حوزه ها این سیاست به صورت متوازن عمل نشده است و در سیاست تجاری و اقتصادی هم همینطور است. و نوعی عقب ماندگی داریم. برخی می‌گویند نگاه به شرق و روسیه و چین مطرح شده است، ولی ما باید سیاست متوازن داشته باشیم ، ما دنبال سیاست متوازن و جبران عقب ماندگی ها هستیم.»
او با طرح این سوال که چرا به ۱۵ کشور همسایه توجه نمی‌کنیم؟ خاطرنشان کرد: “بعد از سفر اخیر به تاجیکستان حجم روایط ما ۳ برابر شده است. در ترکمنستان هم روابط ما گسترش یافت. نسبت به روسیه هم همینطور است.”او افزود: «۳ میلیارد روابط ما به روسیه می‌تواند به ۱۰ میلیارد دلار برسد و صادرات و واردات به این کشور داشته باشیم. در حوزه های نفتی و گازی، صنعت، کشاورزی و هوافضا می‌توانیم با روسیه همکاری کنیم. ما مزیت‌هایی داریم که مورد نیاز روسیه است و روسیه مزیت‌هایی دارد که می‌تواند مورد استفاده ما باشد.»
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه ما فقط دنبال مذاکرات هسته ای نیستیم، و همه چیز ما مذاکرات نیست، تصریح کرد: «در زمینه خنثی کردن و رفع تحریم ها در حال اقدام هستیم و در زمینه خنثی کردن تحریم‌ها دنبال گسترش روابط با همسایگان از جمله روسیه هستیم و بنای ما با تعامل با همه کشورهای جهان است. با کشورهایی که دنبال تقابل باشند، اما مقابله می‌کنیم.»
رئیسی همچنین گفت: «این سفر پر از لبخند بود ولی اینکه نتیجه‌ی سفر فقط لبخند باشد اتفاقی برای مردم نمی‌افتد؛ نتیجه سفر باید توسعه در همه عرصه‌ها باشد و در کشور محسوس باشد. در سفر به روسیه در جلسه‌ی سه ساعته با آقای پوتین درباره مسائل دوجانبه و منطقه‌ای با محوریت منافع ملت ایران صحبت کردیم.»
رئیس‌جمهور افزود: “بعد از دیدار با آقای پوتین، وزیر خارجه این کشور به آقای امیرعبداللهیان گفته بود که آقای پوتین بلافاصله بعد از ملاقات به وزرا مأموریت دادند تا تصمیمات اجرایی شود و بنده هم به مسئولین ذی‌ربط مأموریت دادم که مباحث پیگیری و اجرایی شود. در مسائل پولی و مالی اتفاق نظر داریم که سلطه‌ی دلار باید شکسته شود و می‌توانیم با ارز ملی کار را دنبال کنیم. در عرصه‌های مختلف از جمله مسائل دفاعی و امنیتی و هوافضا توافق داشتیم؛ از سوریه تا قفقاز در این ملاقات صحبت کردیم.”
رئیسی درباره مذاکرات وین نیز خاطرنشان کرد: «درخواست مذاکره مستقیم از سوی آمریکا جدید نیست و مدت‌هاست مطرح شده است، ولی تا الان با آمریکا مذاکره نکرده‌ایم، اما چنانچه در طرف مقابل آمادگی رفع تحریم ها وجود داشته باشد، جا برای توافق وجود دارد.»
وی در ادامه با اشاره به سهم بانک‌ها در تولید و خدمت به مردم و وسودآوری از سوی بانک‌ها ، تصریح کرد: «تاکنون به نقش اول و دوم بانک ها کمتر توجه شده است و بیشتر بانک‌ها دنبال تامین منافع خود بودند. نقدینگی بانک‌ها باید به سوی تولید برود، اما اگر در جامعه توزیع شود، مشکل ایجاد می‌کند و مثل سیل بنیان کن است، مگر اینکه نقدینگی مدیریت شود. نظر ما این است که باید تسهیلات به سهولت به دست مردم برسد.»او خاطرنشان کرد: “درباره تسهیل پرداخت وام جلسه داشتیم و تاکید کردم این تصمیمات باید اجرایی شود. گفته ام با هر شرکتی با تصمیمات دولت همراهی نکند، برخورد شود. این نمی‌شود بانک یا شرکتی با میل خود و بدون توجه به تصمیمات دولت عمل کند. خواهش من این است بانک‌ها به تصمیمات عمل کنند و من این اراده را در بانک‌ها دیده ام.”
رئیسی درباره تکلیف وام ازدواج در سال آینده گفت: «حتما وام ازدواج برقرار است.»
او همچنین درباره ساخت مسکن افزود:”ساخت مسکن وعده دولت و تکلیف قانونی است. در چهار سال باید چهار میلیون مسکن بسازیم و بنای عمل به وعده دارم و دولت ما صادق الوعده است.”
رییس جمهور درباره برنامه دولت برای کنترل اجاره بهای منزل نیز اظهار کرد: «کارگروهی مامور شده اند تا در این زمینه تصمیماتی داشته باشند. اجاره بها نگرانی خانواده هاست و دولت باید مساعدت داشته باشد. کارگروه باید برنامه خود را ارائه کند تا دولت آن را اجرایی کند، البته این تصمیم موقت راه حل مسکن است. مشکل زمین نداریم و آماده سازی زمین‌ها مدتی زمان برده است. اساس کار این است که باید مسکن سازی کنیم تا قیمت و اجاره بهای مسکن کنترل شود. گفته ام میزان پیشرفت در ساخت مسکن به اطلاع مردم برسد.»
رئیس‌جمهور درباره مقاومت برخی دستگاه های دولتی در برابر فروش اموال دولتی برای تامین بودجه مورد نیاز دولت نیز گفت: “ما براحتی اموال را از دستگاه‌ها می‌گیریم. البته آنها به سهولت اموال را واگذار نمی‌کنند. در دولت تصمیمی گرفته نمی‌شود یا اگر تصمیمی گرفته شد باید به جد دنبال شود. الان کار شروع شده است. الان فرار مالیاتی دنبال شده و مودیان مالیاتی شناسایی شده اند.قرار نیست درآمد از کارمند گرفته شود، بلکه با فرار مالیاتی مقابله می‌شود. مبلغ سنگینی فرار مالیاتی داریم، عده ای درآمد نجومی دارند اما فرار مالیاتی می‌کنند.”
او با بیان اینکه در سال‌های اخیر شاهد تورم زیادی بوده ایم، گفت: «بنای ما کنترل تورم است. کنترل تورم در گرو این است که نقدینگی را مدیرت کنم، رشد اقتصادی داشته باشیم و کسری بودجه نداشته باشیم. اینکه رشد ۸ درصدی را هدف گرفته ایم برای مدیریت نقدینگی است و اینکه از بانک مرکزی استقراض نداشته باشیم. در این ماه ها هم همینگونه اقدام کرده ایم.من بنا ندارم بگویم چه چیزی تحویل گرفته ایم اما بودجه با رویکرد رشد اقتصادی تهیه شده است. الان نشانه های رشد اقتصادی در حال نمایان شدن است. دولت به این مسائل حساس شده است.»
رئیسی با اشاره به وضعیت قیمت ها در بازار خاطرنشان کرد: “کنترل قیمت‌ها مساله مهم است که ستاد تنظیم بازار چنین مسئولیتی دارد. دولت در کنترل قیمت فولاد و سیمان موفق شده است، قیمت برخی کالاها هم کاهش یافته است. بسیاری از کالاها دلاریزه نشده است، ولی گران شده اند که دولت موظف به کنترل قیمت این کالاهاست. دولت استانداران را در این زمنیه موظف کرده است تا بر قیمت‌ها نظارت داشته باشند.”
او در پاسخ به این پرسش که چگونه تبعات حذف ارز ترجیحی را مدیریت می‌کنید، تصریح کرد: «برای دولت سیزدهم ارز ترجیحی باقی نمانده بود و دولت قبلی همه آن را مصرف کرده بود. من هم غافل گیری را نمی‌پسندم و چنین چیزی در قاموس من نیست و شوک به بازار را هم نمی‌پسندم. ارز ۴۲۰۰ تومانی در مقطعی برای حل مشکلی ایجاد شد، اما مشکلات جدی ایجاد کرده است که باید دو سه سال قبل مشکل حل می‌شد ولی نشد زیرا زمینه های فساد و رانت در این ارز وجود دارد.»
رییس جمهور اضافه کرد: “در این زمینه باید اجماع نسبی میان دولت و مجلس وجود داشته باشد. نخبگان و مردم باید اقناع شوند. باید تبعات ارز ۴۲۰۰ تومانی برای مردم به خصوص اقشاز ضعیف جبران شود. باید ارز به مردم داده شود نه واردکننده. باید مبلغی به مردم در ازای افزایش قیمت ها داده شود که بهتر است به شکل کارت خرید باشد. درباره حذف یارانه نان و دارو برنامه نداریم. خط قرمز ما معیشت مردم است اما اصلاحات اقتصادی از ضرورت های کشور است و باید سال‌های قبل انجام می‌شد.”
او درباره وضعیت بورس و ضرر مردم در این بازار گفت: «ما میراث دار دولت قبلی در این زمینه شدیم. عده زیادی با تبلیغات وارد بورس شده بودند که سهامداران خرد بودند. من تاکید کردم بورس نباید قلک تامین نیاز دولت شود. راهکارهای برون رفت از وضعیت بورس مشخص شده است و مردم بدانند دغدغه آنها دغدغه ما هم هست و تا وقتی مردم احساس آرامش کنند، برای حل مشکلات اقدام می‌کنیم. تیم اقتصادی دولت به نتایجی رسیده اند که فردا صبح وزیر اقتصاد راهکارهای برون رفت از مشکلات بورس را به مردم اعلام می‌کنند.»
او با بیان اینکه به دلیل تورم حقوق و مزایا کفاف زندگی مردم را نمی‌دهد، گفت:‌ «دولت قبل لایحه برای متناسب سازی حقوق داد، اما منابع آن مشخص نیست. چرا این لایحه در ماه‌های آخر دولت قبل داده شد؟»
رئیسی افزود: «مردم به حق می‌گویند که حقوق آنها کفاف نمی‌دهد. یک راه این است که هر اداره دنبال حل مشکلات کارکنان خود باشد ما هم باید در دولت به فکر همه مردم باشیم که را ه آن عدالت در پرداخت است. ما تیمی را مامور کردیم تا نظام هماهنگ پرداخت تهیه شود، ولی نه مثل نظام هماهنگ قبلی که ناهماهگی آن بیشتر بود. این نظام باید شفاف باشد. اگر این نظام عدالانه را نداشته باشیم، باید به نظام چانه زنی متوسل شویم. اقشار مختلف درست می‌گویند که حقوق آنها کم است اما من به همه اقشار و کارکنان دولت می‌گویم که به مشکل نظام ناعادلانه پرداخت واقف هستیم و بنابراین لایحه ای در این زمینه در حال تهیه است.»
رئیس جمهور با اشاره به اینکه آلودگی هوا از نگرانی های مردم است و به سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده ام که توجه به ناوگان حمل و نقل شهری را در اولویت قرار دهد، تصریح کرد: «گفته ام آسیب شناسی در این زمینه دنبال شود. هوای پاک از حقوق مردم است که حتما باید دنبال شود. به استانداران و دستگاه های موظف تاکید کردم که این مشکل را دنبال کنند. تاکید دارم که نوسازی ناوگان حمل و نقل هم دنبال شود.»
او درباره رویکرد دولت نسبت به انتقادات بیان کرد: “دولت از انتقاد استقبال می‌کند اما برخی اظهارنظرها با واقعیت هم‌خوانی ندارد من نمی‌خواهم واژه بی انصافی را بگویم. نقاط قوت دولت نقطه ضعف جلوه داده می‌شود. دولت بنا بر شایسته سالاری گذاشته است. قرار ما انتقال اتوبوسی نیست.”
وی ادامه داد: «برخی اعضای دولت در کابینه با یکدیگر آشنا شدند و از قبل عضو حزب و گروه مشترک نبودند. من گفتم ۵ نفر را نام ببرید که درباره آنها انتصاب فامیلی انجام شده است اما پاسخ دادند که رسانه‌ها بیان کرده اند. نگاه کنید به دولت های گذشته و این دولت را با دولت‌های قبل مقایسه کنید. از نقاط قوت دولت حساسیت درباره انتصابات است که براساس روابط فامیلی نباشد. البته اگر تذکری داده شود باید دنبال شود.»
رئیسی درباره انتقاد از سفرهای استانی خود، گفت: «آقایان لذت ارتباط با مردم را تجربه کنند. من لذت می‌برم از کرملین به کرمان می‌روم. مردم این را بدانند که ما هم به مسائل کلان می‌پردازیم و شش روز در سطح ملی کار می‌کنیم و یک روز به استان‌ها سر می‌زنیم تا مشکلات مردم را دنبال کنیم.»
او تاکید کرد: “دولت ما مردمی‌است و باید با مردم ارتباط داشته باشند و این روحیه در دولت وجود دارد اما عده‌ای درباره این نقطه قوت دولت، می‌گویند چرا به استان ها رفتید؟ چون چند بار اطلاع رسانی به هنگامی انجام نشده است، می‌گویند تیم اقتصادی هماهنگ نیست، اما این تیم هماهنگ است. شاید اختلاف نظر وجود داشته باشد اما وقتی تصمیمی گرفته شود همه آن را اجرا می‌کنند. این انتقاد را قبول دارم که چرا انتصابات کند انجام می‌شود. گفته ام هرشخصی شاسیته است به کار گرفته شود و هرکسی که بانی وضع موجود است به کار گرفته نشود.”
او ادامه داد: «از اعضای دولت قبلی در دولت ما هم وجود دارد چون افراد شایسته ای هستند. ما از انتقاد استقبال می‌کنیم اما در نظر بگیرید دولت در چه شرایطی کار را به عهده گرفت، من نمی‌خواهم درباره شرایطی که دولت کار را بر عهده گرفت، بگویم چون مردم را نگران می‌کند.»رئیسی همچنین درباره تصمیمات دولت برای مقابله با امیکرون تصریح کرد: “امروز به لطف خدا و کمک مردم، ابتلا و فوتی های کرونا بسیار کاهش یافته است. این موفقیت بزرگ دولت و مردم است که باید شکرگذار خدا بود و باید از آن صیانت کرد. اگر دستورالعمل ها رعایت نشود، مجبور به اعمال مجدد محدویت ها هستیم، زیرا ما احساس خطر می‌کنیم. جان و نان مردم برای ما اهمیت دارد. حتما مردم دستورالعمل ها را رعایت کنند.”
او در ادامه خطاب به مردم و جوانان خاطرنشان کرد: «به مردم و جوانان عرض می‌کنم که امیدوار باشید زیرا روزنه های امید بسیار زیاد است. من احساس گشایش و امید می‌کنم. وظیفه ما هم خدمت به مردم است. ما با قوت پیش خواهیم رفت و هیچ مانعی را به رسمیت نمی‌شناسیم.»

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.