stat counter
تاریخ : چهارشنبه, ۱۹ دی , ۱۴۰۳ Wednesday, 8 January , 2025
  • کد خبر : 419498
  • 16 بهمن 1400 - 23:39
0

قالیباف: دیگر بهانه‌ای برای ناکارآمدی نداریم

قالیباف: دیگر بهانه‌ای برای ناکارآمدی نداریم
قلم | qalamna.ir :
گروه سیاسی: رئیس مجلس  گفت: ما نیاز به یک تغییر نگرش و باور اساسی در شیوه حکمرانی امروز خود داریم و باید حکمرانی جدیدی را بنا نهیم که ارکان آن بازگشت به مردم باوری و خداباوری است.
 محمدباقر قالیباف در یک پیام ویدیویی در نخستین همایش از سلسله همایش‌های «همیاری نخبگان مردم، نهاد‌های انقلابی و دولت سیزدهم در گام دوم انقلاب»، اظهار کرد: انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) و همراهی مردم بر اساس سنت‌های الهی به پیروزی رسید و در این راستا نوعی پیوند بین امام (ره) و امت بر سر اعتقادات ایجاد شد که به وحدت منتهی گشت و قدرت جریان انقلاب را به جایی رساند که نظام طاغوت را از جا کند و از ریشه درآورد.
وی با بیان اینکه امام راحل خداباور و مردم باور بودند، افزود: ایشان بر همین اساس توانستند ما را به خودباوری رسانده و به ما اعتماد به نفس برای انجام کار‌های بزرگی مثل انقلاب اسلامی دهند و امروز نیز رمز پیشرفت چیزی جز این نیست.وی ادامه داد: در طول سال‌های پس از انقلاب هر جا که خداباوری و سنت‌های الهی را مبنای عمل خود قرار داده و زمینه‌ی فعالیت مردم را فراهم کردیم، راه را برای انجام بزرگترین کار‌ها و عبور از سخت‌ترین مشکلات را فراهم ساختیم و کام‌مان را از کارآمدی شیرین کردیم.وقتی از کارآمدی سخن می‌گوییم باید به تجربه‌ی تاریخی خود در انقلاب اسلامی نیز رجوع کنیم چراکه کارآمدی به‌معنای غلبه بر چالش‌ها با استفاده‌ی حداکثری از ظرفیت‌ها است و جز با مردم باوری و خداباوری عبور از چالش‌ها مقدور نخواهد بود.
وی تاکید کرد: در موضوع مردم باوری، باید تمرکزمان بر روی حل مشکلات مردم باشد و با قرار دادن آن به‌عنوان هدف اصلی، بدانیم که مردم، ذی نفع واحدی هستند و توجه داشته باشیم که اولویت با مردم محروم و پابرهنگانی است که به تعبیر زیبای امام (ره)، طعم فقر را چشیده‌اند؛ هم‌چنین باید زمینه‌های مشارکت معنی دار نهاد مردم را در حل مشکلات فراهم سازیم و از تصدی گری، آقابالاسری و پدرخواندگی پرهیز کنیم.
رئیس مجلس  با بیان اینکه خداباوری به معنای اعتماد قلبی و یقین به سنت‌های الهی است، افزود: سنت‌های الهی در اصل، منطق حاکم بر ضرورت‌های تاریخی و اجتماعی بوده و از طریق وحی به همه‌ی بشریت و ما رسیده است و ما نیز آن را در انقلاب اسلامی خود تجربه کردیم و لذا باید سه اصل معنویت، هدایت و عقلانیت را که اساس مکتب امام (ره) است، رعایت کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تجربه‌ی تاریخی انقلاب اسلامی در رعایت این سه اصل و گذر از دوران دفاع مقدس، ادامه داد: هنوز هم با هیچ محاسبه مادی نمی‌توان نشان داد که با استقلال کامل از قدرت‌های آن زمان و دو قطبی جهان که در اختیار شوروی و آمریکا بود، با تجهیزات ساده توانستیم در جنگی هشت ساله پیروز شویم، اما سوال اصلی این است که ما با داشتن این تجربه‌ی تاریخی و غیرقابل تکرار چرا در حل دیگر چالش‌ها از جمله مشکلات اقتصادی، فرهنگی یا آسیب‌های اجتماعی، باور به مردم و سنت‌های الهی را کنار گذاشته‌ایم؟ هدف اصلی در حکمرانی نو، کارآمدسازی اداره‌ی جامعه برای حل مسائل مردم بود که شیوه‌ی اقدام آن از سه محور مردمی سازی، هوشمندسازی و شفاف سازی تشکیل می‌شود و استفاده از فناوری‌های نو، ابزار اصلی برای جبران عقب ماندگی‌های موجود است.
قالیباف تصریح کرد: باید مبنای نگرش فعلی خود به اداره جامعه را دور ریخته و به یک حکمرانی جدید مبتنی بر ارکان خداباوری، مردم باوری، اصول عدالت و معنویت و با استفاده از شیوه‌های فناوری‌های نو و شفاف سازی و شیوه اداره جامعه بر اساس مکتب امام (ره) و انقلاب دست پیدا کنیم که این نوگرایی در حکمرانی، مقدمات و الزاماتی دارد و بی تردید شایسته سالاری در عرصه‌ی سیاسی از مهمترین این الزامات است چرا که دوره دفاع مقدس به ما نشان داد نوسازی نظام جز با مدیریت افراد معتقد به انقلاب، کارآمد و باتقوا ممکن نیست. شایسته گرایی در سایه‌ی همدلی نیرو‌های انقلاب در جهت منافع مردم قابل وصول است و بر این اساس کارآمدی در گرو وحدت بوده و وحدت نیز باید در راستای کارآمدی باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وحدت بدون کارآمدی و کارآمدی بدون وحدت اثری نخواهد داشت، افزود: کارآمدی نیز جز با شایسته سالاری ممکن نیست و اگر وحدت ما بر اساس شایسته سالاری نباشد و نتوانیم از حداکثر ظرفیت‌های انسانی استفاده کنیم، در عمل نیز هرچند موقعیت‌های خوبی هم در کار باشد، کارآمدی محقق نخواهد شد.
وی گفت: ما اکنون در جایی هستیم که بر سر اصول انقلاب متحد شده‌ایم و همه‌ی مردم نیز به ما اعتماد کرده‌اند و دیگر بهانه‌ای برای ناکارآمدی نداریم؛ لذا باید از این فرصت برای گسترش مردم باوری و مردم سالاری به همه‌ی عرصه‌های کشور استفاده کنیم تا میدان برای فعالیت مردم باز شود.
قالیباف یادآور شد: مردمی که خود را باور کرده و ایمان دارد که می‌تواند در رسیدن به ایران قوی حرکت کند، باید به پیشقراولی جوانان مؤمن و خلاق در این مسیر حرکت کند و در مقابل، دشمن نیز تلاش می‌کند تا این اعتماد به نفس و ایمان به «ما می‌توانیم» را از مردم و جوانان ما بگیرد.
وی همچنین اظهار کرد: دشمن هر کاری می‌کند تا محاسبات ما را عوض کند و در این راستا دو هدف «القای ما نمی‌توانیم» و «فاصله انداختن بین ملت و دولت و امام (ره) و امت» را دنبال می‌کند چراکه می‌داند رمز پیروزی ما وحدت و چسبندگی بین مردم و نظام است و تمامی فشار‌های اقتصادی و جنگ رسانه‌ای در طول چهار دهه اخیر برای رسیدن به همین هدف است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از این پیام ویدئویی با بیان اینکه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی یک چراغ راهنما و سیاست نامه‌ای است برای درک سرشت و سرنوشت انقلاب است، گفت: این بیانیه یک دیدگاهی درست نسبت به تاریخ و مبانی انقلاب اسلامی به ما می‌دهد و بیان می‌کند که اکنون در کدام نقطه ایستاده‌ام و کجا هستیم و نشان می‌دهد که باید به کدام سمت و سو حرکت کنیم؛ درواقع این بیانیه یک نگاه راهبردی انقلابی به ما می‌دهد تا در هر لحظه و موقعیتی بتوانیم نسبت خودمان با انقلاب اسلامی پیدا کنیم.
وی ادامه داد: چیزی که امروز بیش از هر چیزی به آن نیاز داریم، اجماع و همگرایی بر اساس این نگاه راهبردی بین نیرو‌های مومن به مبانی انقلاب اسلامی است و نهاد‌های انقلابی نیز باید از یک طرف در جهت همین بیانیه، به صورت راهبردی عمل کنند و در خدمت بالندگی نیرو‌های انقلاب باشند و از طرفی دیگر راه را برای توسعه‌ی عاملیت مردم باز کرده و جریان‌های مردمی را برای پذیرش نقش‌های مهم در چله‌ی دوم انقلا توانمند سازند.

 

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.