گزیده گفتوگوی غلامرضا مصباحیمقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، با ایلنا را در ادامه میخوانید:
– دلیل عمده این انتقادات از دولت رئیسی ندانستن مبانی رفتار دولت آقای رئیسی است و دیگر آنکه موضوع نوعی تخریب است و با قصد صدمهزدن به این دولت انجام میشود. به این معنا که نگذارند دولت کارش را درست انجام دهد. میخواهند فضای عمومی جامعه را علیه ایشان بشورانند.
– دولت کارهای زیادی کرده، اقدامات خوبی انجام داده و قدمهای خوبی برداشته است. هرگونه اقدامی که در مقابل این دولت صورت میگیرد، یا از جهالت یا از عداوت حکایت میکند.
– دولت با چالشهای بسیار بزرگی در حوزه اقتصاد روبهرو شده است. اول به خاطر بدهی سنگینی که دولت قبلی روی دست دولت آقای رئیسی گذاشته است. دولت قبلی به بانک مرکزی، بانکها، شرکتها و سازمان تامین اجتماعی بدهکار است. دولت قبلی حتی با فروش اوراق به عامه مردم بدهی سنگینی روی دست دولت بعدی گذاشت. همچنین با ایجاد هزینههای جدید، مصوباتی که وجود داشت، با ایجاد تاخیر در اجرای بعضی از آن مصوبات بدهکاری ایجاد کرده است. مصوباتی مانند یکسانسازی حقوق کارکنان، بازنشستگان در بخشهای نیروهای مسلح و غیر مسلح که نشان میدهد دولت قبلی تا توانسته، برای دولت بعد خود هزینه ایجاد کرده است. حالا این دولت روی کار آمده است و با چالههای که ایجاد شده روبهرو شده و اول باید این چالهها را پر کند.
– به نظر من یک فهرست بسیار موفقی در عملکرد این دولت وجود دارد که آدم مشاهده میکند. یکی از آنها مهار کرونا است. در شرایطی آقای رئیسی دولت را به دست گرفت که تلفات ناشی از کرونا ۷۰۹ نفر در هر روز بود. امروز با واکسیناسیون بسیار گسترده به روزانه هفت، هشت یا ۱۰ نفر کاهش پیدا کرده است. این نشان میدهد که دولت در اولین هدف خود بسیار موفق عمل کرده است. دوم، ثبات نرخ ارز بود که دولت خیلی خوب کار کرده است. سوم تامین کالاهای مورد نیاز کشور بود.
– زمانی که آقای رئیسی دولت را تحویل گرفت، به کف ذخیره کالاهایی رسیده بودیم، رئیسی این موضوع را در حد بسیار اطمینانبخشی تامین کرده است.
– سفر آقای رئیسجمهور به روسیه، ترکمنستان یا قطر موجب شد تا صادرات کشور ۴۰ درصد رشد کند. منتقدان چشم خود را روی این موارد میبندند.
– دولت توانست ۴۵۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه ۱۴۰۰ را پر کند و ۵۴ هزار میلیارد تومان استقراض اول سال ۱۴۰۰ را که توسط دولت قبلی به وجود آمده بود، جبران کند. ۲۰ هزار میلیارد تومان از بدهی سازمان تامین اجتماعی را تامین کرده و برگرداند. دولت حدود ۷۰، ۸۰ یا ۹۰ هزار میلیارد تومان بدهی را که از بابت سررسید اوراق ایجاد شده بود، پرداخت کرد. آن اوراقی که ماهانه سررسید میشدند. خب اینها را میبینند؟
– نرخ تورم نزولی شده است. ارز ۴۷ درصد روند کاهشی داشته است. همه اینها را نمیبینند؟
– فقط بلدند چهار کالا را ببینند که قیمتهای جهانیاش تغییر کرده و بر قیمتهای داخلی تاثیر گذاشته است. این چندتا کالا را علم کردند و در اخبارشان، تحلیلهایشان و شعارهایشان درشت و بزرگنمایی میکنند. در حالی که روند مثبت است.
– دلیل بالارفتن قیمت برخی اقلام مانند نان و سایر اقلام دلیل آن روشن است. مجلس قیمت گندم را دو برابر افزایش داد تا کشاورزان برای کشاورزی تشویق شوند. خب اگر قیمت گندم بالا رفت، قیمت آرد بالا میرود. اگر قیمت آرد بالا رفت، نهتنها قیمت ماکارونی بالا میرود، بلکه قیمت نان هم بالا میرود. تا الان دولت اجازه نداده است. چون نان نیاز ضروری زندگی مردم است. علاوه بر این سال گذشته خریدهایی برای گندم صورت گرفته است.
– سال گذشته قیمت گندم در بازارهای جهانی ۴۵درصد افزایش پیدا کرده است. الان با جنگ روسیه و اوکراین، بحران گندم در سراسر جهان مشاهده میشود. در واقع یک سوم گندم جهان را این دو کشور تهیه میکردند. امسال هم گندم مجددا افزایش قیمت پیدا کرده است. بعد انتظار دارند ماکارونی دو برابر، سه برابر نشده باشد. معلوم است بیشتر از این هم میشود. گر چه همین هم برای دولت قابل قبول نیست اما چه کند؟ اما دولت باید از پس کدام یک از چالههایی که ایجاد کردهاند، بربیاد؟»
انتهای پیام