عملی میشود؟
امیرحسن کاکایی، کارشناس صنعت خودرو گفت: به نظر میرسد این طرح یک حرکت تبلیغاتی و گفتار درمانی است. زیرا قیمت خودرو در حال حاضر افزایشی است.او افزود: نکته دیگری که باید به آن توجه کنیم این است که مشکلات ارزی کشور حل نشده است.این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: از طرفی دیگر، صحبتهای مسئولین تکذیب میشود. ابتدا مسئولین وعده ورود خودروهای پنج هزار دلاری را دادند. سپس، ورود خودروهای هفت هزار دلاری وعده داده شد. اما این وعده نیز تکذیب شد.
چه کسانی میتوانند خودرو وارد کنند؟
کاکایی توضیح داد: مصوبه ممنوعیت واردات خودرو به کشور تمام شد. اکنون نیز شرکتهای مختلف حق دارند خودرو تا سقف ۲۵ هزار یورو وارد کنند. اما در بحث تسهیلگری ابهامات بسیاری وجود دارد.او گفت: برای عملی شدن طرح واردات خودرو بانک مرکزی باید تکلیف ارز را مشخص کند و ارز ۴۲۰۰ تومانی را به ارز نیمایی تبدیل کند.این کارشناس صنعت خودرو گفت: دو نکته در رابطه با واردات خودرو به کشور وجود دارد. اولین نکته زمان ورود خودرو است که همچنان اجرایی شدن آن مشخص نیست. نکته دوم این است که واردات خودرو باید به بازار آرامش تزریق کند. اگر دولت به وعدههای خود عمل کند و باعث ایجاد ثبات نسبی در بازار شود، مجبور به ورود در چارچوب قیمتگذاری میشود. در این صورت وضعیت مانند قرعهکشی خودرو میشود. زیرا تعداد خودرو محدود و متقاضی زیاد میشود.کاکایی توضیح داد: در حال حاضر شرایط کشور عادی نیست که واردات به راحتی عملی شود.
خودروهای وارداتی چه قیمتی دارند؟
این کارشناس گفت: در حالت عادی اگر خودروی ۲۵ هزار یورویی وارد کشور شود، با تعرفه ۵۰ درصدی و موانعی دیگر، این خودرو ۵۰ هزار دلاری میشود. فردی که این خودروها را وارد میکند نیز مبلغی به عنوان سود به قیمت آن اضافه میکند. یعنی در حقیقت خودروها در کشور حدود ۵۰ تا ۵۵ هزار یورویی و به صورت محدود وارد کشور میشوند.
تاثیری در بازار دارد؟
کاکایی گفت: با آزادسازی واردات پیشبینی میشود به صورت موقت نظم بازار بهم بریزد. هر چند به نظر میرسد بازار دیگر متاثر از این اخبار نباشد. اما قیمت خودروهای خارجی ممکن است کاهش یابد. اما در مجموع قیمت خودروها تغییری نمیکند. مگر اینکه بازار در وضعیت رکود قرار گیرد.