محقق و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس در بازدید از نخلستان های جهرم گفت: مهمترین مرحله بعد از گرده افشانی در نخل ها، آرایش و اصلاح خوشه ها یا تنک کردن میوه خرما است.
حمید زرگری افزود: این عملیات ۶ تا ٨ هفته پس از گرده افشانی و زمانی که میوه ها به حدود یک سوم وزن اصلی خود می رسند، اجرا می شود.
وی ادامه داد: عمل تنک میوه در نخل ها باعث افزایش مرغوبیت، بزرگ شدن میوه، ایجاد تعادل فیزیولوژیکی بین قسمت های رویشی و زایشی گیاه، کاهش ریزش محصول، پژمردگی و خشکیدگی خوشه و پدیده ترشیدگی میوه، افزایش سرعت رسیدگی میوه ها و بهبود رنگ گیری آنها می شود.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس به نخلکداران توصیه کرد: برای تنک میوه به ازای هر ١٠ برگ سبز خرما باید یک خوشه و یا یک سوم خوشه خرما از پایین حذف شود تا درختان خرما هر ساله به بار بنشینند.
سطح زیر کشت خرما در استان فارس ٣١ هزار هکتار است که ۴ هزار و ٨٠٠ هزار هکتار از آن در شهرستان های جهرم و خفر وجود دارد.
آغاز آرایش و تنک خوشه ها در نخلستان های فارس
فارس_ عملیات آرایش و تنک خوشه و میوه خرما با هدف افزایش کیفیت محصول در نخلستان های فارس آغاز شد.
قلم | qalamna.ir :