روزنامه همشهری در ادامه نوشت: «هنوز بعد از ۸۰ سال کسی نمیداند ارباب کیخسرو شاهرخ چرا و چطور آن روز در حاشیه خیابان کاخ افتاده بود. در گواهی فوتش نوشتند، مرگ در اثر تصادف. ماشینی که ناغافل آمده بود به پیادهرو و او را کشته و رفته بود. اما خیلیها مرگ نماینده زرتشتیان مجلس را حادثهای ساده تلقی نمیکرده و نکردند و در همه این سالها معتقد بودند نماینده آزادیخواه مجلس شورای ملی کشته شده است.
ارباب کیخسرو شاهرخ، نماینده هفت دوره مجلس شورای ملی و عضو هیأترئیسه، بنیانگذار و رئیس انجمن زرتشتیان ایران و تهران، بنیانگذار کتابخانه مجلس، بنیانگذار شرکت سهامی تلفن، پیشنهاددهنده ساخت یادمان و آرامگاه فردوسی بود. ارباب کیخسرو در سالهای پایانی عمرش مانند ارباب جمشید و ارباب بهمن گیو ورشکست و حتی مجبور به فروش خانه شخصیاش شد اما نتوانست از پس بدهی بربیاید و مرگ باعث باقیماندن بدهیهایش شد.
فرزندان ارباب کیخسرو فعالیتهای سیاسی بهرام شاهرخ، پسرش، را که سالها گوینده بخش فارسی رادیو برلین بود و علیه رضاشاه و بریتانیا صحبت میکرد دلیل مشکلاتش میدانند؛ مشکلاتی که نهایتا به مرگ مشکوکش منجر شد. به گفته پروین شاهرخ، دخترش، او را در شب ۱۰ تیر در مجلس عروسی دستگیر کردند و فردا صبح پیکرش در خیابان کاخ پیدا شد. حالا در تهران تنها یک کوچه به نام ارباب کیخسرو شاهرخ است و یادگارهایی که بعد از ۸۰ سال هنوز به یاد یکی از وطنپرستترین نمایندگان مجلس ایران باقی مانده است.»
انتهای پیام