دکتر محمد آقاجانی در نشست آمادگی نظام سلامت کشور برای بازگشت حجاج گفت: با توجه به اینکه بیش از ۸۵ درصد موارد ابتلا به کروناویروس در عربستان بوده و با توجه به تماس طولانی مدت حجاج ایرانی با سایر حجاج و بستری شدن حجاج ایرانی در بیمارستانهای عربستان طی حادثه منا، خطر ورود کروناویروس به ایران جدی و محسوس است.
وی با بیان اینکه بحث حوادث زیستی و خطر این حوادث برای جان و دارایی انسان بسیار جدی است، گفت: اتفاقی که باید برای کاهش آسیب حوادث زیستی انجام شود، برنامهریزی است. یعنی اگر با برنامهریزی قبلی با این حوادث مواجه شویم، میتوانیم خسارتهای جانی و مالی آن را کاهش دهیم.
آقاجانی با اشاره به بند ۱۴ نظام جامع بیولوژیک کشور گفت: بر اساس این بند، مسئولیت مقابله با همه گیریها بر عهده وزارت بهداشت و وزارت جهاد کشاورزی است. ما وظیفه سنگینی را بر عهده داریم. پیشگیری از ورود کروناویروس نیز جزو همین وظیفه تلقی میشود.
وی در تشریح اقدامات معاونت درمان وزارت بهداشت برای مقابله با ورود کروناویروس به کشور گفت: یکی از نکات مهم آموزش کادر بیمارستانی است که از اورژانس پیش بیمارستانی آغاز میشود و لازم است آموزشهای لازم در این حوزه داده شود تا پرسنل با بیماری و شرایط مقابله با آن آشنا شوند.
آقاجانی با اشاره به بحث انتقال حجاج بیمار و مجروح نیز گفت: یک پایگاه ویژه را در سطح اورژانس پیش بیمارستانی به این امر اختصاص دادیم و تیم انتقال هم باید آموزشهای کاملتری را در این زمینه ببینند. در بیمارستان نیز باید اتاقهای ایزولهای را قرار دهیم که خارج از اورژانس و با تهویه جداگانه باشند.
آقاجانی ادامه داد: اگر بیماری نیازمند مراقبتهای ویژه شد باید امکانات آی سی یو با فشار منفی قرار داشته باشد و این امکانات سنجیده شود. از دیگر اقداماتی که باید در بیمارستانها انجام شود این است که تجهیزات محافظت فردی را در اختیار اورژانس قرار دهیم و کمیته پدافند غیرعامل با تمرکز بر کروناویروس نیز تشکیل شود.