stat counter
تاریخ : پنج شنبه, ۶ دی , ۱۴۰۳ Thursday, 26 December , 2024
  • کد خبر : 449827
  • 12 آبان 1401 - 14:15
4

حمایت قاطع چین و روسیه از جمهوری اسلامی ایران

حمایت قاطع چین و روسیه از جمهوری اسلامی ایران
قلم | qalamna.ir :
گروه سیاسی: نشست غیر رسمی شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی اعتراضات سراسری در ایران، در مقر سازمان ملل در نیویورک برگزار شد.
در این نشست، جاوید رحمان نماینده ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران، در سخنانی با اشاره به جان باختن مهسا امینی یادآور شد که او نخستین قربانی برخورد خشونت‌آمیز نیروی انتظامی نبوده است. رحمان همچنین خواستار انجام تحقیقات مستقل در مورد  اعتراضات  شد.
شیرین عبادی  حقوق‌دان ایرانی و برنده جایزه صلح نوبل هم، از حکومت‌های دمکراتیک جهان خواست تا سفرای خود را از ایران فرا بخوانند و سطح روابط دیپلماتیک را به کاردار کاهش دهند.
او ضمن بیان اهمیت قطع نشدن ارتباط کاربران داخل ایران با دنیا، خطاب به مقام‌های کشورهای دموکراتیک و غربی گفت: «اجازه ندهید یک‌بار دیگر، مانند سال ۱۳۹۸، جمهوری اسلامی چند روز اینترنت را قطع و در سکوت خبری ۱۵۰۰ نفر را که فقط به گران شدن بنزین اعتراض داشتند قتل عام کند».
در جریان این نشست، سفیر آمریکا در سازمان ملل هم در سخنانی گفت که مهسا امینی تنها به جرم زن بودن کشته شد و آرزوهای این جوان ۲۲ ساله  به فنا رفت.
 لیندا توماس گرینفیلد افزود که مردم ایران با شعار «زن، زندگی، آزادی» به شکل مسالمت‌آمیز اعتراض کردند و معترضان در سراسر جهان در حمایت از ایرانیان گردهم آمدند.
او گفت: تغییر حکومت باید از داخل ایران صورت گیرد.
 گرینفیلد همچنین از جامعه جهانی خواست از اعتراضات زنان در ایران حمایت کنند: « تغییر در ایران یک شبه به وجود نمی‌آید. در هفته‌های آینده می‌خواهیم دست به دست هم بدهیم و قدرت و یکپارچگی این کمیسیون را نشان دهیم و جلسات بحث و گفتگوی سازمان ملل را در همه جا تقویت کنیم. می‌خواهم که بیش از همه معترضان جسور ایرانی را تشویق کنیم و به آنها قدرت بدهیم و بگوییم که مرگ مهسا بیهوده نبوده. تغییر در ایران باید از داخل انجام شود ولی دنیا وظیفه دارد که شعار زن زندگی آزادی را تحقق ببخشد».
در بخش دیگری از این نشست غیررسمی، نماینده بریتانیا در سازمان ملل در سخنانی حکومت ایران را بابت عدم پاسخ‌گویی در قبال وضعیت کنونی سرزنش کرد و گفت: «جمهوری اسلامی همه را مقصر می‌داند، الا خود حکومت».
در همین حال، نماینده ایرلند در سازمان ملل نیز ضمن ابراز نگرانی در مورد وضعیت زنان در ایران یادآور شد که ایران منشور حقوق بشر را امضا کرده است و باید به آن پایبند بماند.
در این نشست دو کشور از جمهوری اسلامی ایران حمایت کردند؛ نماینده چین در سازمان ملل که گفت آنچه در ایران می‌گذرد ربطی به خارج ندارد و دولت چین معتقد است که حکومت ایران می‌تواند مسائل خودش را حل کند.نماینده روسیه هم ضمن حمایت از جمهوری اسلامی، برگزاری این نشست را «یک حمله سیاسی دیگر» به ایران توصیف کرد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل پیشتر در واکنش به این نشست، ایالات متحده و متحدانش را متهم کرد که از جایگاه سازمان ملل برای «پیشبرد بیشتر دستور کار سیاسی خود» استفاده می‌کنند.امیر سعید ایروانی در عین حال خواستار بایکوت این نشست شد ولی ۱۵ کشور عضو شورای امنیت از جمله چین و روسیه این تقاضا را نادیده گرفتند.
پس از سخنان میهمانان و میزبانان جلسه – آمریکا و آلبانی – نمایندگان ۱۳ عضو دیگر شورای امنیت هم هر کدام فرصت یافتند تا بیانیه و مواضع خود درباره سرکوب اعتراضات و نقض حقوق زنان در ایران عنوان کنند.پس از سخنان فرانسه، بریتانیا، نروژ، کنیا و چند کشور دیگر ، نماینده روسیه – یکی از اعضای دایم شورای امنیت – هم سخن گفت و ضمن اظهار تاسف از کشته‌شدن مهسا امینی و بدون اشاره به خشونت شدید علیه معترضان در ایران رو به حاضران گفت از نظر او «حقوق بشر به ابزاری در دست شورای امنیت سازمان ملل متحد» بدل شده است و جلسه حاضر نباید در این شورا که ماموریتش حفاظت و بسط صلح در جهان است طرح می‌شد.
نماینده چین در شورای امنیت سازمان ملل متحد هم در اظهارات تندی، ضمن مخالفت با طرح موضوع اعتراضات سراسری ایران در شورای امنیت گفت که از نظر پکن اعتراضات ایران یک «مساله داخلی» این کشور است و «ایران باید اجازه داشته باشد که هر طور می‌خواهد با معترضان برخورد کند».نماینده چین  در مخالفت با محور قرار دادن اعتراضات ایران در جلسه این شورا گفت،  جمهوری اسلامی باید اجازه داشته باشد تا هر طور که می‌خواهد با معترضان برخورد کند.
چین و روسیه که هر دو نمایندگان دایم شورای امنیت هستند و حق وتو دارند، در این جلسه با صراحت از اقدامات ایران علیه معترضان طی ۴۵ روز گذشته دفاع کردند ‌و تلاش کردند با «مساله داخلی» خواندن این موضوع، طرح آن در شورای امنیت را «غیرموجه» بخوانند.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.