شاخص کل هموزن نیز شرایط مشابهی را تجربه کرد اما امروز تحت تاثیر معاملات خوب گروههای کوچکتر بازار مخصوصا گروه دارویی رشد نسبتا بزرگتری نسبت به نماگر اصلی تالار شیشهای داشت. شاخص هموزن با ۰٫۴۳ درصد افزایش ۱۷۰۱ واحد به ارتفاع خود افزود. همچنین با رسیدن به محدوده ۴۰۱ هزار و ۴۷۰ در باز پس گیری کانال ۴۰۰ هزار واحدی خود موفق عمل کرد. کانالی که پیشتر آن را در افتهای میانه هفته از دست داده بود.
ارزش معاملات اما در مقام مقایسه با هفته گذشته به نصف کاهش یافت و نکته منفی بازار امروز برای اهالی بازار سرمایه بود. در جریان دادوستدهای امروز بورس ۲ هزار و ۴۷۴ میلیارد تومان ارزش معاملات ثبت شد. این نکته در کنار خروج ۲۰۱ میلیارد پول حقیقیها از بازار سرمایه، سیگنال مثبتی برای بازار در نظر گرفته نمیشود. چرا که افزایش ارزش معاملات همراه با مثبت شدن جریان ورود و خروج پول حقیقی به بازار دو فاکتور مهم برای ارزیابی قدرت تغییر روند ارزیابی میشود.
نقشه بازار امروز از ۳۶۴ نماد مثبت و ۲۴۸ نماد با رنگ سرخ تشکیل شد. مجموع ارزش صف خریدهای بازار امروز رقم ۲۳۴ میلیاردی را نشان میدهد و در مقابل، مجموع ارزش صفوف فروش در تالار شیشهای ۲۱۳ میلیارد بود. برترین صفهای خرید نیز به ترتیب به نمادهای شپلی، وسدید، تفارس، حشکوه و حتوکا اختصاص یافت.
بیشترین ارزش معاملات امروز به نمادهای خگستر، شپنا، خودرو، شبندر، شتران، و وبملت اختصاص یافت. در سوی دیگر بازار نمادهای فارس، فولاد، فملی، میدکو، کگل، مارون و پارسان نیز بیشترین ارزش بازار را به خود اختصاص دادند.
بورس تهران در انتظار خروجی جلسه شورای حکام
در سالیان اخیر، ابهام در فضای سیاسی بینالملل اهالی بازار سهامداران بورس را در بلاتکلیفی نگاه داشته است. امروز و در ساعاتی دیگر نشست فصلی شورای حکام آغاز میشود که از جمله حساسترین موضوعات آن در مورد کشورمان است. از طرفی اظهارات امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه مبنی بر اینکه آخرین تبادل پیام با آمریکا در کمتر از ۷۲ ساعت گذشته بوده است، سهامداران را در انتظارات وقوع برجام قرار داده است.
اختصاص سه ردیف بودجهای برای حمایت از بورس در سال آینده
خبر مثبت دیگری که تاثیر مثبتی بر فضای اطراف معاملات روز جاری گذاشت اختصاص سه ردیف بودجهای برای حمایت از بورس در سال ۱۴۰۲ بود.مدیر عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه شب گذشته اعلام کرد: در سال ۱۴۰۱ ردیف بودجهای برای حمایت از بازار سهام با اختصاص ۵ هزار میلیارد تومان به صندوق تثبیت وجود داشت اما در سال ۱۴۰۲ به جز ردیف بودجه تعهد دولت برای حمایت از بازار سرمایه از طریق صندوق تثبیت، دو ردیف بودجه دیگر نیز وجود دارد که مربوط به تعهد برای پوشش زیان احتمالی اشخاص حقیقی و صندوقهای با درآمد ثابت است.
حال در وضعیت فعلی چشم امید سهامداران به عملی شدن وعدههای اطراف بازار و همچنین بهبود روابط بینالملل در جهت جان گرفتن بازار سرمایه و افزایش تولید، فروش و سودآوری شرکتهاست.