بررسیهای میدانی از شیرینی فروشیهای سطح شهر نشان میدهد برحسب کیفیت و درجهبندی قیمت هر کیلوگرم شیرینی دانمارکی بین ۹۰ تا ۱۱۰ هزار تومان، پای سیب بین ۱۰۰ تا ۱۲۵ هزار تومان، کیک یزدی بین ۷۰ تا ۸۵ هزار تومان، نارگیلی و گردویی بین از ۱۴۰ تا ۱۶۰ هزار تومان، کشمشی و زبان بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان، قرابیه تبریز بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان، کراکر گردویی بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان، کیک نوتلا بین ۱۵۰ تا ۱۶۸ هزار تومان، دونات بین ۹۰ تا ۱۱۰ هزار تومان، فرنتینا بین ۱۶۰ تا ۱۸۰ هزار تومان، مافین بین ۱۳۰ تا ۱۴۵ هزار تومان، تارت میوه بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ هزار تومان، تارت آجیلی بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تومان، شیرینی آلمانی – سوئیسی بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان، قطاب برشی بین ۹۰ تا ۱۱۰ هزار تومان، دانمارکی نوتلا بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ هزار تومان، میکادو بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان، زولبیا و بامیه بین ۹۰ تا ۱۱۰ هزار تومان، شیرینی تر بین ۱۲۰ تا ۱۳۵ هزار تومان، کیک تلخ بین ۱۴۰ تا ۱۵۵ هزار تومان، چیزکیک بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ هزار تومان، ترامیسو بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ هزار تومان، ناپلئونی قیفی بین ۱۲۰ تا ۱۳۵ هزار تومان، خامهای درشت بین ۱۲۵ تا ۱۳۵ هزار تومان، باقلوا استانبولی بین ۲۰۰ تا ۲۳۰ هزار تومان، ترایفل بین ۱۲۰ تا ۱۳۵ هزار تومان و لطیفه بین ۱۳۰ تا ۱۴۵ هزار تومان است.
همچنین شیرینیهای ظرفی شب عید نیز خانگی مستطیل بین ۲۷۰ تا ۲۹۰ هزار تومان، خانگی ترمه بین ۲۶۰ تا ۲۸۰ هزار تومان، خانگی مخصوص بین ۲۵۰ تا ۲۷۰ هزار تومان، آلمانی بشقابی بین ۲۵۰ تا ۲۷۰ هزار تومان، نازک کرهای بین ۱۳۰ تا ۱۵۰ هزار تومان، نخودچی چهارپر بین ۱۵۰ تا ۱۸۵ هزار تومان، نخودچی لاتهای بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تومان، برنجی مخصوص بین ۱۳۰ تا ۱۵۰ هزار تومان، شیرینی آلمانی بین ۱۸۰ تا ۱۹۵ هزار تومان به فروش میرسد.
به گفته «علی بهرهمند» رییس اتحادیه قنادان تهران، با توجه به اینکه امسال به دلیل آزادسازی نرخ کالاهای اساسی، قیمتگذاری دستوری برای شیرینی نداریم، اما مردم میتوانند هرگونه گران فروشی شب یلدا را گزارش کنند.وی بر این باور است که قیمت شیرینی بر اساس کیفیت و رتبهبندی توسط قنادیها تعیین میشود، انتظار میرود قنادان محصول باکیفیت را با قیمتهای مناسب به دست مردم برسانند.
تمامی قنادیها و شیرینی فروشیهای کشور تحت نظارت و بازرسی بهداشتی و قیمتی مستمر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بازرگانی، اصناف کشور و اتحادیه قنادان و شیرینی فروشان کشور قرار دارند.
در صورتی که مردم درباره قیمت یا کیفیت محصولات عرضه شده در قنادیها و شیرینی فروشیهای تهران شکایتی داشته باشند، میتوانند با شماره تلفنهای ۶۶۹۴۴۴۱۱ و ۶۶۹۴۴۴۹۹ با اتحادیه قنادان مربوطه تماس بگیرند.
رییس اتحادیه قنادان تهران توصیه کرد: شهروندان از قنادیها و شیرینی فروشیهای معتبر و دارای پروانه کسب خرید خود را انجام دهند.سال گذشته (۱۴۰۰) طبق مصوبه اتحادیه قنادان تهران، برای قنادیهای درجه یک قیمت هر کیلوگرم شیرینی تر و خامهای ۷۸ هزار تومان، شیرینی دانمارکی، زبان و پاپیونی ۶۵ هزار تومان و کیک یزدی ۴۹ هزار تومان تعیین شده بود.