stat counter
تاریخ : یکشنبه, ۹ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 29 December , 2024
  • کد خبر : 461590
  • 25 خرداد 1402 - 15:18
1

انتخاب میان بد و بدتر در انتخابات ۹۲ 

انتخاب میان بد و بدتر در انتخابات ۹۲ 
قلم | qalamna.ir :
گروه سیاسی: روزنامه هم میهن نوشت: شکل مشارکت شهروندان حامی تغییر در انتخابات ۱۳۹۲ الگویی از کنش سیاسی را در نزد اکثریت رای‌دهندگان نشان داد که تا پیش از این، سابقه نداشت. این الگو که با عباراتی نظیر «انتخاب میان بد و بدتر» تئوریزه شد، نشانه‌هایی آشکار از ارتقای سطح فرهنگ سیاسی و هوشمندی شهروندان ایرانی داشت.
 این افزایش سطح فرهنگ سیاسی، البته نه برآمده از دانشگاه و کتاب‌ها که ناشی از درس‌آموزی در مکتب تجربه بود؛ تجربه‌ای که ازسرگذراندن دوران هشت ساله محمود احمدی‌نژاد به آنها ارزانی داشت. هشت سالی که باعث شد بسیاری از افراد که در سال ۱۳۸۴ از مشارکت در انتخابات خودداری کرده بودند و تصور می‌کردند بدون حضور نیروهای اصلاح‌طلب، توسعه‌گرا و منتقد درون ساختار قدرت هم، شرایط از آنچه هست «بدتر» نخواهد شد و حتی ممکن است یکدستی به کاهش تعارضات و آرام کردن تندروها بیانجامد، از خواب خوش خرگوشی درآیند و به حرکتی آرام و لاک‌پشتی روی آورند و در سال ۱۳۹۲ پای صندوق‌ها بازگردند.
در واقع، مراد اصلی از تعبیر «انتخاب بین بد و بدتر»، نه اشخاص که راهبردها بود. وقتی رای‌دهندگان تصمیم گرفتند بین بد و بدتر، «بد» را برگزینند؛ مراد اصلی، صرفا این نبود که مثلا «حسن روحانی بد» را بر «محمدباقر قالیبافِ بدتر» یا «سعید جلیلی بدترین» ترجیح دهند. این، وجه ظاهری و رونمای تصمیم سیاسی ۱۳۹۲ بود. وجه باطنی و زیربنای این تصمیم، در ترجیح و برگزیدن «راهبردِ بد» بر «راهبردِ بدتر» بود.
 

هشتگ: , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.