stat counter
تاریخ : شنبه, ۸ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 28 December , 2024
  • کد خبر : 46355
  • 20 فروردین 1399 - 23:10
2

کرونا چگونه به سلول‌های ریه حمله می‌کند؟

ویروس کرونا به تدریج وارد دستگاه تنفسی فوقانی می‌شود و سپس سمت ریه می‌رود و درگیری با آن را ایجاد می‌کند.

قلم | qalamna.ir :

زمانی که ذره ویروسی کرونا توسط گیرنده‌های سلولی به سلول تنفسی متصل می‌شود، در این لحظه عفونت در بدن شروع می‌شود.

اشکال ریزی که روی سطح ویروس هستند، در واقع این‌ها کلید‌های ریزی هستند که به ویروس کمک می‌کند که تا گیرنده‌های روی سطح سلول ریه را باز کنند.

این ویروس از طریق روبوسی و دست دادن، سلول ریه را تحت تاثیر قرار می‌دهد و به داخل آن راه می‌یابد و بعد از ورود به سلول ریه دستور می‌دهد که ذرات ویروسی تازه را تولید کند.

مریم واعظ ویروس شناس نیز درباره چگونگی انتقال این ویروس به سلو‌های ریه، گفت: این ویروس از طریق ترشحات دستگاه تنفسی منتقل می‌شود؛ سیستم هدفش دستگاه تنفسی انسان است، در سطح سلول‌های دستگاه تنفسی ما گیرنده‌هایی برای این ویروس وجود دارد که این ویروس از آن‌ها استفاده می‌کند و وارد سلول‌های این ناحیه می‌شود.

واعظ افزود: ویروس کرونا به تدریج وارد دستگاه تنفسی فوقانی و بعد دستگاه تنفسی تحتانی یعنی سمت ریه می‌رود و درگیری را با ریه ایجاد می‌کند.

این ویروس شناس ادامه داد: طریقه عفونت‌زایی آن به این صورت است بنابراین ما علائم بیماری شبیه علائم بیماری سرماخوردگی داریم، علائمی که می‌تواند همراه با تب باشد و یکی از نشانه‌های اصلی این ویروس این است که آبریزش بینی در آن کمتر اتفاق می‌افتد.

او تصریح کرد: بیماری کوید_۱۹ بیشتر همراه با سرفه است و در نهایت درگیری ریوی داریم، چون ویروس تنفسی است از طریق ترشحات دستگاه تنفسی فرد می‌تواند منتقل شود می‌توانند در شمار بالایی از افراد شیوع یابد.

این ویروس شناس گفت: اگر فردی در هنگام عطسه و سرفه کردن رعایت نکند و جلوی دهانش را با چند لایه دستمال کاغذی نگیرد، ویروس را منتشر می‌کند به تمام سطوح اطراف خود منتقل کند، حتی دستان خود را نباید جلوی دهان قرار دهد، چون آلوده می‌شود و به تمام سطوحی که با آن در تماس است این ویروس را منتقل می‌کند، بنابراین یکی از دلایل آن این است که این ویروس به این صورت می‌تواند منتقل شود.

واعظ  گفت: اگر فردی دچار بیماری مزمنی یا دچار ریه‌های ملتهب و بیمار‌های تنفسی مانند آسم باشد، یا فردی سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشد، این ویروس برای این افراد بسیار خطرناک است.

او در پاسخ به این سوال که چه کسانی سیستم ایمنی ضعیف دارند، گفت: آن‌هایی که دریافت کننده پیوند هستند، چون آن‌ها دارو‌هایی مصرف می‌کنند که سیستم ایمنی بدن‌شان تضعیف شود که بتوانند پیوند کلیه، کبد، قلب و یا مغز استخوانشان تحمل کنند.

این ویروس شناس یادآوری کرد: افراد دیگری که در معرض خطر ویروس کرونا هستند افرادی‌اند که برای مدت زمانی داروی شیمی درمانی دریافت می‌کنند یا افرادی که به دلیل شرایط فیزیولوژیک بدنشان الان در شرایط ضعف سیستم ایمنی بدن هستند، در معرض خطر می باشند.

هشتگ: , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.