stat counter
تاریخ : شنبه, ۸ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 28 December , 2024
  • کد خبر : 464506
  • 03 شهریور 1402 - 15:15
5

 جریان خالص ساز یک گسل ایجاد کرد

 جریان خالص ساز یک گسل ایجاد کرد
قلم | qalamna.ir :
گروه سیاسی: موسی غضنفرآبادی رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه ۲۹ مرداد ماه، از پایان رسیدگی به لایحه عفاف و حجاب در این کمیسیون خبر داد. این خبر در حالی منتشر شد که گفته شده این لایحه برای تعیین «مدت اجرای آزمایشی» باید در دستور کار مجلس قرار بگیرد. تا کنون، متن نهایی مصوب کمیسیون قضایی مجلس در دسترس عموم قرار نگرفته و مشخص نیست که متن تصویب شده در مقایسه با نسخه قبلی این لایحه که چندی پیش توسط همین کمیسیون منتشر شده بود، چه تغییراتی کرده است.
فرارو، مبحث لایحه حجاب به عنوان یک موضوع اجتماعی، تنها یکی از مباحثی است که این روز‌ها مورد مناقشه قرار گرفته و به میدان نبرد تضاد آراء سیاسیون تبدیل شده است. مدتی پیش مسئله ایجاد برخی تغییرات در برنامه‌های صدا و سیما و حضور چهره‌هایی مثل رضا رشیدپور و گلزار در این سازمان نیز مورد مناقشه قرار گرفت. برخی از کارشناسان، این درگیری‌ها را به نوک کوه یخ یک جنگ قدرت در سازمان صداوسیما و نبرد میان وحید جلیلی و پیروانش در مقابل علی فروغی و همکارانش ارزیابی کردند. در کنار این دو بعد اجتماعی و فرهنگی، مسائل اقتصادی نیز به میدان دیگری برای منازعه تبدیل شده است.
در کنار نقد‌هایی که به عملکرد تیم اقتصادی دولت سیزدهم وارد می‌شود، برخی پا را فراتر گذاشته و ابراز تمایل می‌کنند که به مسئله اقتصادی کشور ورود مستقیم داشته باشند. اخیرا، فرهاد دانشجو، رئیس دانشگاه تربیت مدرس گفته است که می‌توان طی یک سال و نیم برابری دلار با ریال را به ۲۵ هزار تومان رساند. وی با بیان این که آنچه برای برخی سیاسیون خیلی گنده است، برای آدم‌های علمی مثل آب خوردن است، تاکید کرد که مسؤولان باید کار را به دانشگاه تربیت مدرس‌ها بدهند تا بگوییم چطور حفظ ارزش پول ملی امکان‌پذیر است.
رصد این شرایط در سه بعد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور، پرسش‌هایی را در ذهن ایجاد می‌کند، از جمله این که آیا بین اصولگرایان و جبهه پایداری شکاف یا اختلاف نظر‌هایی جدی رخ داده است؟ تاثیر این اختلافات بر ابعاد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور چگونه خواهد بود؟ فرارو در راستای پاسخ دادن به این پرسش‌ها با منصور حقیقت پور، فعال سیاسی اصولگرا و نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی گفتگو کرده است:
منصور حقیقت پور گفت: «جریان خالص سازی نه تنها شکاف، بلکه یک گسل ایجاد کرده است. ترمیم شکاف امکان پذیر است، اما ترمیم گسل، بسیار دشوار است. وسعت، عمق و شدت این گسل بسیار جدی است. رفتار‌های جریان خالص سازی فقط به مجلس محدود نشده است. این روند در بخش‌های مختلف کشور ادامه دارد و در تمام سیستم‌های کشوری و لشگری، قصد حذف و نفوذ دارند. درواقع یک اقلیت  خودحق بین در راس این طرز فکر در حال مدیریت شرایط و در دست گرفتن زمام امور است. این خالص سازی نه تنها وارد مجلس و دولت شده است، بلکه در صدا و سیما و مجامع فرهنگی و اجتماعی نیز نفوذ کرده است. حتی برخی روحانیان و مداحان نیز در سایه جریان خالص سازی، مجال دیده شدن و گفتگو را از دست داده اند.»
وی افزود: «این رفتار‌ها است که گسل بزرگی را بین قاطبه مردم و این جریان خاص ایجاد کرده است. این جریان به جز خود، هیچ شخص و گروهی را قبول ندارد. اما باید پیش از این که گسل تبدیل به فاجعه شود، از گسترش آن جلوگیری کرد. چگونه می‌توان این وضعیت را درمان کرد؟ شاید تنها راه این باشد که مردم در انتخابات یازده اسفند حاضر شده و اجازه ندهند این جریان خالص ساز بیش از این ها، اختیار مجلس را در دست داشته باشد. بعد ازآن نیز انتظار می‌رود در انتخابات ۱۴۰۴ مردم در انتخابات مشارکت کرده و دولت مدنظر خود را انتخاب کنند. عمق و وسعت فاجعه بسیار زیاد است. قهر مردم با صندوق‌های رای بزرگ‌ترین اشتباه در شرایط فعلی خواهد بود. مردم باید برای تغییر شرایط کمک کنند. اگر مردم با صندوق‌ها قهر کنند، دوباره جریان خالص ساز برای چهارسال دیگر در حوزه تقنینی کشور، زمامدار امور خواهند شد. راه اصلاح و تغییر فقط صندوق‌های رای است.»
این فعال سیاسی اصولگرا گفت: «جریان خالص ساز نه تنها به صدا و سیما ورود کرده است، بلکه به اعتقاد من صدا و سیما در تسخیر کامل جریان خالص ساز است. تاکید می‌کنم که صدا و سیما بدون شک توسط خالص سازان اشغال شده است. در بخش اجتماعی نیز، تمام این مواردی که آقایان به عنوان تحمیل فشار بر بحث حجاب بر مردم دارند، نتایج منفی خواهد داشت. مگر ما شاهد این نیستیم که دختربچه‌های دبستانی که موظف شده اند در مدرسه مقعنه به سر داشته باشند، پشت در دبستان، مقنعه خود را از سر بر می‌دارند. پس راه ترویج حجاب در جامعه ایجاد فشار حداکثری نیست. خالص ساز‌های خشن به دنبال اعمال تدابیر فرهنگی مد نظر خود هستند، این در حالی است که اصلا ترویج فرهنگ با این نوع رفتار‌ها در تضاد است و اجرایی نمی‌شود.»
نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی گفت: «بین اصولگرایان شکاف ایجاد شده است و بین خالص سازان و ملت بزرگ ایران گسل وجود دارد. از دید من تجزیه بین گروه‌ها و مشخص شدن مواضع سیاسی افرادی که به نوعی تندرو محسوب می‌شدند، در نهایت به نفع مردم خواهد بود. کل این جماعت در جریان انتخابات ۱۷ درصد از رای مردم را کسب کرده است. اکنون اگر برخی از افراد از جریان خالص ساز جدا شده و با مواضع تند این جریان مخالفت کنند، باز هم شاهد کاهش همان ۱۷ درصد خواهیم بود. اعتراض افرادی که از این جریان جدا می‌شوند، مبتنی بر خشونت و فاصله گرفتن این جریان از مردم جامعه است.»
وی افزود: «اگر اختلاف را در نهایت به نفع اصولگرایان در نظر بگیریم، برای جامعه هم مفید است. نو اصولگرایان می‌توانند بین مردم جامعه، دارای پایگاه باشند و اتفاقا اگر اصولشان اصولی باشد که باعث تضعیف خالص ساز‌ها شود، اتفاق مثبتی است. حضور نواصولگرایان، معتدلین، عقلانی‌ها و امثالهم در کنار خالص ساز‌ها در انتخابات می‌تواند کمک کند که رای مردم به سمت جریان‌هایی غیر از خالص سازی روانه شود و سهم رای به سمت این گروه‌ها چرخش داشته باشد. نگاه کنید که اکنون این گروه با برجام، سیاست خارجی و اقتصاد چه می‌کنند. اگر مردم با صندوق‌ها قهر کنند و این گروه دوباره بر قدرت حاکم شوند، با استمرار جریان خالص سازی رو به رو خواهیم شد. این گروه اساسا جاذبه‌ای ندارند که افراد بیشتری را با گروه اقلیتی خود همراه کنند. اتفاقا به همین دلیل است که افرادی را با تخصص‌های بی ربط را سر مشاغل مختلف می‌گذارند.»

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.