stat counter
تاریخ : چهارشنبه, ۵ دی , ۱۴۰۳ Wednesday, 25 December , 2024
  • کد خبر : 467977
  • 10 آبان 1402 - 10:02
3

مشعل بزرگترین پروژه آهن اسفنجی ایران در شرکت فولاد خوزستان روشن شد

مشعل بزرگترین پروژه آهن اسفنجی ایران در شرکت فولاد خوزستان روشن شد
شرکت فولاد خوزستان به عنوان دومین تولید کننده فولاد کشور با ظرفیتی بالغ بر 4 میلیون تن بالغ بر 10 درصد از ظرفیت تامین فولاد کشور را به خود اختصاص داده است.
قلم | qalamna.ir :

امین ابراهیمی مدیرعامل فولاد خوزستان اظهارداشت: صنعت فولاد کشور قبل از انقلاب با ظرفیت ۱.۸ میلیون تنی امروز به ظرفیت ۴۵ میلیون تنی رسیده است و جایگاه ویژه ای میان کشورهای دنیا داشته و به لحاظ ظرفیت رتبه ۷ و از نظر تولید رتبه ۱۰ را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: فولاد خوزستان به عنوان دومین شرکت تولید فولاد در کشور با ظرفیتی بالغ بر ۴ میلیون تن تامین کننده ۱۰ درصد ظرفیت فولاد کشور است. این شرکت یکی از برندهای قدیمی فولاد در کشور است و دربسیاری از حوزه ها می توان گفت اولین ها در مجموعه فولاد خوزستان شکل گرفته است. با توجه به آغاز فعالیت فولاد خوزستان از سال ۱۳۴۶ اما در واقع می توان گفت این مجموعه از سال ۱۳۶۸ با دست مقام معظم رهبری که در آن زمان رییس جمهور بودند به بهره برداری رسید، این درحالیست که یکی از مهمترین چالش های اصلی این مجموعه بحث فرسودگی ماشین آلات و تجهیزات و همچنین فضای رقابتی است که در حوزه صنعت وجود داشته و اتفاقاتی که در حوزه زنجیره تامین و بحث انرژی روی داده است.

دستیابی به سهم ۲۵ درصدی در تولید فولاد

به گفته این مجموعه پروژه های مختلفی را مورد هدف گذاری قرار داده است و افقی را برای سال ۱۴۱۰ تعریف کرده تا با رسیدن به ظرفیت ۱۳.۶ میلیون تنی ، ۲۵ درصد بازار فولاد را به خود اختصاص دهد. وی افزود: فولاد خوزستان برای رسیدن به افق ۱۴۱۰ گام های زیادی را تعریف کرده که گام اول تا پایان ۱۴۰۲، گام دوم را تا پایان ۱۴۰۴ ،گام سوم را تا پایان ۱۴۰۸ و گام آخر را تا پایان ۱۴۱۰ به ثمر برساند. گام اول شامل توسعه زیر ساخت ها می شود که به عنوان مثال می توان به توسعه پست برق و مباحثی در حوزه اکسیژن و همچنین بازچرخانی آب و پروژه های مختلفی که در مجموعه تعریف شده اشاره کرد و خوشبختانه یکی پس از دیگری به تولید و بهره برداری می رسند.

پروژه زمزم ۳ آغاز شد

وی افزود: گام دوم شامل پروژه های تعریف شده در پایین دست و بالا دست است که یکی از مهمترین پروژه ها زمزم ۳ است که خوشبختانه به همت کارشناسان در مجموعه فولاد خوزستان تزریق گاز و روشن کردن مشعل زمزم ۳ آغاز شده همچنین این واحد یک سوپر مگامدول با ظرفیتی بالغ بر ۲ میلیون تن است که امیدواریم بخش عمده نیاز اهن اسفنجی در کشور را مرتفع کند البته این در صورتی است که بحث چالش های گازی این فرصت را از ما نگیرد.

به گفته ابراهیمی پروژه زمزم ۳ قبل از اینکه یک پروژه توسعه ای باشد یک پروژه زیست محیطی است که با تغییرات در سایز و ابعاد پروژه از مگامدول به سوپر مگامدول تبدیل شده است و همچنین در زمینی به مساحت ۲۱ هکتار اجرایی شده و اشتغال زایی مستقیم ۳۰۰ نفری را ایجاد کرده است و می توان گفت توانسته ایم یکی از بزرگترین مگامدول فعلی کشوررا راه اندازی کنیم و امیدواریم تا ماه آینده خروجی اهن اسفنجی را داشته باشیم.

این مقام مسئول گفت: پس از چندین ماه کار جهادی و شبانه ‌روزی همه ارکان مدیریت پروژه‌های ناحیه احیا و با به‌ کارگیری تمام ظرفیت معاونت طرح و توسعه با یک کار تیمی فشرده و بعد از رفع معضلات متنوع و پیچیده، بزرگ ترین پروژه کارخانه مگامدول آهن اسفنجی در ایران با ظرفیت نهایی سالیانه ۲ میلیون تن آهن اسفنجی، در سخت‌ترین شرایط تحریمی و افزایش شدید قیمت‌ها و پس از انجام تست‌های راه‌اندازی مشعل‌های ریفرمر، روشن شد.

ابراهیمی در ادامه ضمن تبریک این دستاورد بزرگ توسعه‌ای که به ‌عنوان بزرگ‌ترین دارایی فیزیکی و درآمدی شرکت فولاد خوزستان محسوب می‌شود، مراتب تشکر و قدردانی خود را از حمایت‌‌ها و پشتیبانی اعضای هیات مدیره و همراهی قائم مقامان در امور توسعه و بهره‌برداری و امور ستادی و مسئولیت‌های اجتماعی، معاونان، مدیران و کارکنان پرتلاش شرکت فولاد خوزستان، به ویژه معاون طرح و توسعه و مدیر پروژه‌های ناحیه احیا و تمامی ارکان آن، اعم از تیم پروژه کارفرما، مشاور و پیمانکار اعلام داشته و خاطر نشان کرد: ان‌شالله مگامدول آهن اسفنجی زمزم ۳ پس از طی دوره فرآیندی در زودترین زمان ممکن وارد چرخه تولید خواهد شد.

سرمایه‌گذاری ۴۰ هزار میلیارد تومانی

ابراهیمی در ادامه افزود: با سرمایه گذاری ۴۰ هزار میلیارد تومانی در پروژه‌های توسعه ای فولاد خوزستان، در تلاش هستیم تا پایان سال ۱۴۱۰ به ظرفیت تولید ۱۳.۶ میلیون تن دست پیدا کنیم.

به گفته ابراهیمی برای تولید ۵۵ میلیون تن فولاد، به ۱۶۷ میلیون تن سنگ‌آهن نیاز داریم و میزان سنگ‌آهن موجود تنها تا چند سال آینده جوابگوی نیاز کشور خواهد بود.

ابراهیمی درادامه اظهار داشت: در حوزه پروژه فولاد سازی شادگان با این محوریت که ما در حوزه شمش ها تخصصی نزدیک به ۴ دهه داریم و عمدتا تمرکز بر گرید های ساختمانی بوده و با توجه به فضای رقابتی در دنیا و پیش رفتن صعت فولاد به سمت فولادهای کلین ، طرح توسعه واحد شادگان را مکلف کردیم تا به سمت فولاد های کلین برود و فولاد سازی واحد شادگان ۸۰۰ هزار تا ۱ میلیون تن را در فاز اول قابل دسترس و اجرایی دارد و این پروژه نزدیک به ۹۰ درصد پیشرفت داشته و امیدواریم برنامه طی ۱۰ روز آینده پیش برود.

امضای فاز اول قرارداد پروژه احداث نیروگاه برق

وی در ادامه افزود: پروژه نیروگاهی در قالب طرح ۱۰ هزار مگاواتی که بین فولاد خوزستان، وزارت صمت و وزارت نیرو منعقد شده و فولاد خوزستان مکلف به اجرای طرح هزار مگاواتی شده و ۵۲۰ مگاوات این میزان را با صندوق توسعه ملی قرارداد دارد و اولین پروژه است که با صندوق توسعه ملی در حوزه نیروگاهی به صورت مشارکتی انجام شده است.

ابراهیمی گفت: این پروژه در مرحله انعقاد قرارداد نهایی با شرکت تامین کننده نیروگاه است و برنامه ما این است تا پایان ۱۴۰۳ واحد گازی این پروژه وارد مدار شود و تا پایان ۱۴۰۴ فاز دوم این نیروگاه را اجرایی کنیم و در کنار آن پروژه ۲۰۰ مگاوات پروژه خورشیدی را در دستور کار خود داریم که در حال برگزاری مناقصه است و طی هفته های اتی اسناد انتشار پیدا میکنند و وارد مرحله شناسایی پیمانکاران و تامین کننده می شود. به گفته وی در کنار این پروژه ها ۳۶۰ مگاواتی نیروگاه شادگان را نیزداریم که مناقصه آن انجام شده و در حال ارزیابی مناقصه گران است و امیدواریم که تا پایان سال وضعیت آن مشخص شود تا ظرفیتی ۱۳۶۰ مگاوات نیروگاهی را به مجموعه اضافه کنیم.

هشتگ: , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.