آزادی ملوانان و ماهیگیران کشورمان با پیگیریهای مستمر وزارت امور خارجه و تلاشها و رایزنیهای شبانهروزی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کنیا و مساعدت و همراهی خانوادههای آنان انجام شد.
این ملوانان و ماهیگیران در تابستان ١۴٠٢ در آب های اقیانوس هند توسط نیروهای سومالی دستگیر و به ۶ سال حبس و پرداخت چند صد هزار دلار جریمه نقدی محکوم شده بودند.
گفتنی است ملوانان و ماهیگیران کشورمان با مجوز صادره از مقامات سومالیایی فعالیت میکردهاند اما مقامات سومالیایی مدعی هستند که مجوزهای مذکور از سوی منابع غیر مجاز صادر شده و فاقد اعتبار بوده است.
سفیر کشورمان در کنیا در گفتوگو با ایسنا ابراز امیدواری کرد که با آزادی هم میهنان کشورمان مسیر تعامل و گفتوگوهای سازنده میان دو کشور باز شده و دو ملت مسلمان ایران و سومالی از روابط و مناسبات شایسته و پایدار دوجانبه بهرهمند گردند.
غلام پور که سفیر آکردیته ایران در سومالی است با بیان این که این ماهیگیران در تعامل مستقیمی که با دولت و وزارت خارجه سومالی انجام شد آزاد شدند، افزود: مقامات وزارت امور خارجه دولت سومالی برای حرکت به سمت فرآیند احیای روابط دو جانبه که چند سال قبل بصورت یک جانبه از سوی دولت سومالی قطع شد، اعلام آمادگی کردهاند هر چند هنوز گام عملی در این راستا از سوی آنها برداشته نشده است.
سفیر کشورمان در کنیا ابراز امیدواری کرد که آزادی ملوانان و ماهیگیران کشورمان فضای مثبت موجود برای از سرگیری روابط دوجانبه را تقویت کند.
غلام پور افزود : تنظیم موافقتنامه همکاریهای شیلاتی میان دو طرف یکی از اولویتهای مهم دستور کار میباشد که میتواند منافع و نیازهای متقابل هر دو طرف را تامین و از تکرار توقیف کشتیهای ماهیگیری کشورمان در آبهای اقیانوس هند پیشگیری کند.
بر اساس این گزارش، کشتیهای متعلق به ملوانان همچنان در توقیف دولت سومالی است که میبایستی رها و به مالکان آنها تحویل داده شود.
انتهای پیام