«امین رضایینژاد» در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه پاکستان یکی از مهمترین همسایههای جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود، گفت: این کشور دارای قدرت اتمی است، از یک ارتش منسجم برخوردار است و از ۲۴۰ میلیون نفری که در این کشور زندگی میکنند حدود ۴۰ میلیون نفر از آنها شیعه اثنی عشری هستند.
او با بیان اینکه این ویژگیها در کنار سایر مولفهها باعث شده که پاکستان یکی از همسایههای مهم جمهوری اسلامی ایران باشد، تصریح کرد : زمان سفر رئیسجمهور به پاکستان با هوشمندی انتخاب شده است و این سفر بعد از چالش مرزی اخیر بین ایران و پاکستان و همچنین انجام عملیات وعده صادق از سوی تهران علیه تل آویو صورت گرفته است و تهران با این سفر به نوعی بر این موضوع تاکید کرده است که آغوشش برای گسترش مناسبات با پاکستان باز است.
این کارشناس مسائل شبه قاره با بیان اینکه همواره در سطوح مختلف رفت و آمدهای دیپلماتیک بین مقامات ایران و پاکستان وجود دارد، گفت: میزان حجم تجارت ایران و پاکستان در حال حاضر حدود ۲ میلیارد دلار است در حالی که از سالها پیش هدف ۱۰ میلیارد دلاری برای این موضوع تعیین شده ولی تا کنون نتوانستهایم به این هدف دست پیدا کنیم و این موضوعی است که باید مورد بررسی و آسیب شناسی قرار گیرد.
او با بیان اینکه مقدار زیادی توافقنامه اجرا نشده بین ایران و پاکستان وجود دارد، اظهار کرد: یکی از اولویتها در سفر رئیسجمهور به پاکستان باید این باشد این توافقنامهها را عملیاتی کند و در واقع به نوعی ضمانت اجرایی برای اجرای آنها به دست آورد.
رضایی نژاد با تاکید بر اینکه وقتی مناسبات اقتصادی بین دو کشور گسترش پیدا کند اثرات این موضوع را میتوان در مناسبات سیاسی و امنیتی بین دو کشور نیز مشاهده کرد، ادامه داد: اگر فقط هدف سفر این باشد که یک سری توافقنامه جدید امضا شود و ضمانت اجرایی برای اجرایی شدن آنها به دست نیاید در واقع تحول جدیدی رخ نداده است.
رضایینژاد با بیان اینکه در مناسبات اقتصادی بین ایران و پاکستان بسیاری از ظرفیتها بلااستفاده مانده است، گفت : به نظر من احتیاج به امضای توافقنامه جدید برای گسترش مناسبات اقتصادی بین ایران و پاکستان چندان وجود ندارد و اگر توافقنامههای قبلی دارای ضمانتنامههای اجرایی شوند میتوانند بسیاری از مسائل را حل کنند.
انتهای پیام