stat counter
تاریخ : جمعه, ۷ دی , ۱۴۰۳ Friday, 27 December , 2024
  • کد خبر : 473591
  • 21 اردیبهشت 1403 - 2:16
3

تأمین  ۳۰ درصد برق جهان با انرژی‌های پاک

تأمین  ۳۰ درصد برق جهان با انرژی‌های پاک
قلم | qalamna.ir :
گروه اقتصادی: با رشد سریع تولید انرژی‌های بادی و خورشیدی، سال گذشته میلادی برای اولین‌بار، انرژی‌های تجدیدپذیر بیش از ۳۰ درصد از برق جهان را تأمین کردند.
اندیشکده امبر (Ember) با ذکر این خبر اعلام کرد که با این حساب، هدف جهانی برای سه برابر کردن ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر تا سال ۲۰۳۰ قابل اجرا است.
بیش از ۱۰۰ کشور در نشست آب و هوایی کاپ۲۸ در دبی در سال گذشته با سه برابر شدن ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر تا سال ۲۰۳۰ موافقت کردند.
گزارش «امبر» اضافه می‌کند، باوجود این‌که تقاضای کلی برق در جهان همچنان رو به افزایش دارد، اما با ورود هرچه بیشتر انرژی‌های پاک به چرخه تولید، جهان اکنون در آستانه کاهش تولید سوخت‌های فسیلی قرار گرفته است.
بررسی جهانی وضعیت تولید و مصرف برق توسط «امبر» نشان داده که منابع تجدیدپذیر ۳۰.۳ درصد از برق جهانی را در سال گذشته تأمین کردند که نسبت به ۲۹.۴ درصد در سال ۲۰۲۲ افزایش یافته است. دلیل این امر، رشد در راه‌اندازی پروژه‌ها، به‌ویژه در تولید انرژی خورشیدی بوده که باعث افزایش ظرفیت شده است.
در این گزارش آمده که بیش از نیمی از افزایش جهانی ظرفیت انرژی خورشیدی و بادی در سال گذشته در کشور چین رخ داده است. تولید کل انرژی خورشیدی در سطح جهان ۲۳.۲ درصد و انرژی بادی ۹.۸ درصد افزایش یافته است.این گزارش پیش‌بینی می‌کند که با ادامه رشد انرژی‌های تجدیدپذیر، شاهد کاهش ۲ درصدی تولید انرژی سوخت‌های فسیلی در سال ۲۰۲۴ خواهیم بود. با تحقق این امر، تولید کلی انرژی از طریق سوخت‌های فسیلی به کمتر از ۶۰ درصد از تولید برق جهانی کاهش می‌یابد.
در این گزارش آمده است: «اکنون، کاهش دائمی استفاده از سوخت‌های فسیلی در بخش انرژی در سطح جهانی قطعی شده است که این منجر به کاهش انتشار آلاینده‌های تولیدی از این بخش خواهد شد».
در این روند جهانی، ایران مسیری برعکس را طی می‌کند و عبدالرسول پیشاهنگ، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی ایران، ۱۲ اردیبهشت گفت پارسال دو هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق حرارتی کشور اضافه شده است.آمارهای مقامات وزارت نیرو نیز نشان می‌دهد در سال گذشته تنها یک‌پنجم اهداف رشد تولید برق کشور محقق شده و بخش اعظم آن نیز از نیروگاه‌های حرارتی با مصرف سوخت‌های آلاینده فسیلی بوده است.
در همین حال، پارسال ترکیه و عربستان به ترتیب ۷۰ برابر و ۶۰ برابر ایران رشد تولید برق خورشیدی و بادی داشته‌اند.

 

هشتگ: , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.