stat counter
تاریخ : پنج شنبه, ۶ دی , ۱۴۰۳ Thursday, 26 December , 2024
  • کد خبر : 475574
  • 06 تیر 1403 - 17:53
5

دولت خدمت و پیشرفت؛ «توافق بر اساس قانون اقدام راهبردی»

دولت خدمت و پیشرفت؛ «توافق بر اساس قانون اقدام راهبردی»

«محمد باقر قالیباف» نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری ایران می‌گوید دولت او هر توافقی که در آن انتفاع اقتصادی داشته باشد را به صورت «گام به گام» و در مقابل اقدام انجام می‌دهد.

قلم | qalamna.ir :

چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری هشتم تیرماه سال ۱۴۰۳ برگزار می‌شود و در روزهای مانده به برگزاری این انتخابات، رقابت ۶ نامزد یعنی «مسعود پزشکیان»، «مصطفی پورمحمدی»، «سعید جلیلی»، علیرضا زاکانی، «امیرحسین قاضی‌زاده» و «محمدباقر قالبیاف» در فضای حقیقی و مجازی شدت گرفته است.

این نامزدها در سخنرانی‌ها، مناظره‌ها وگفت‌وگوهای تلویزیونی خود به تشریح مواضع و دیدگاه‌هایشان در حوزه‌های مختلف داخلی و سیاست خارجی می‌پردازند و سعی می‌کنند افق فکری خود را در این زمینه برای مردم ترسیم و تشریح و در همین چارچوب آرای آن‌ها را به سمت خود جلب کنند.

البته با توجه به ترسیم و ریل‌گذاری سیاست‌های کلان کشور در عرصه سیاست خارجی در نهادهای بالادستی از جمله شورای عالی امنیت ملی، بیشتر حوزه اختیارت دولت‌ها در این حوزه در حیطه مسائلی چون تعیین اولویت‌ها و همچنین تدوین راهکارها و استراتژی‌ها در نحوه پیشبرد سیاست‌های کلان کشور است.

در همین چارچوب در گزارش‌های جداگانه‌ای، مرور کوتاهی بر مهم‌ترین دیدگاه‌های نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در حوزه سیاست خارجی  و تحولات جهانی خواهیم داشت.

در بخش‌های اول، دوم، سوم، چهارم و پنجم این گزارش به بررسی دیدگاه‌های «مصطفی پورمحمدی»، «مسعود پزشکیان»، «سعید جلیلی»، «علیرضا زاکانی» و «سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی» در حوزه سیاست خارجی پرداخته‌ایم.

دولت خدمت و پیشرفت؛ «توافق بر اساس قانون اقدام راهبردی»
نشست انتخاباتی قالیباف

«محمد باقر قالیباف» روز یکشنبه ۲۷ خرداد ماه و با حضور در برنامه تلویزیونی «میزگرد سیاسی» به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود در حوزه سیاست خارجی پرداخت.

قالیباف در این برنامه، سیاست خارجی و دستگاه دیپلماسی را «رکن رکین» دولت چهاردهم توصیف کرد و گفت: همه دستگاه‌های دولتی در دولت چهاردهم در این طرف و بحث سیاست خارجی هم در یک طرف خواهند بود؛ چراکه بخش قابل توجهی در کشور در حوزه‌های امنیت ملی و اقتصادی و در کل، منافع ملی ریشه در عملکرد ما در اجرای سیاست خارجی مصوب و دستگاه دیپلماسی‌ دارد که قدرت اجرای آن را داشته باشد.

این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری با تاکید بر لزوم استفاده ایران از ظرفیت‌های اقتصادی در آسیا و اوراسیا، گفت: در سال ۲۰۰۸ و در سیدنی سخنرانی داشتم و گفتم که قرن ۲۱ قرن آسیاست.

«کاظم غریب‌آبادی» دیپلمات باسابقه و معاون کنونی امور بین‌الملل رئیس قوه قضائیه که قالیباف را در این برنامه همراهی می کرد، درباره موضوع تحریم‌ها گفت: مقابله با تحریم‌ها به‌ویژه از طریق خنثی‌سازی تحریم‌ها با استفاده از فعال‌سازی تمام ظرفیت‌های داخلی، یک برنامه کاملا قطعی خواهد بود. همزمان هم مذاکرات رفع تحریم را دنبال خواهیم کرد.

سفیر و نماینده پیشین ایران در آژانس بین‌المللی‌انرژی اتمی در ادامه گفت: در مذاکرات، هدف اصلی ما لغو واقعی تحریم‌هاست نه لغو حقوقی تحریم‌ها روی کاغذ. تا مادامی که نتایج ملموسی برای ایران نداشته باشد، از نظر ما این‌ها تعهداتی روی کاغذ است.

قالیباف راهبردهای خود در سیاست خارجی را «اقتدار منطقه‌ای و انتفاع اقتصادی» خواند و گفت: گسترش روابط با همسایگان که در دولت شهید رئیسی بود را حتما با قوت ادامه می‌دهیم. تقویت محور مقاومت، تامین امنیت و ثبات در منطقه و اینکه منطقه تحت تاثیر قدرت‌های بیگانه و خارج از منطقه نباشند را ادامه می‌دهیم. تبدیل شدن به «هاب منطقه» در حوزه ترانزیتی را دنبال می‌کنیم.

شهردار پیشین تهران همچنین در مناظره چهارم نامزدهای انتخابات که شامگاه دوشنبه و با عنوان «ایران در جهان امروز» برگزار شد، اولویت خود در دیپلماسی را «سیاست‌های و مصوبات نظام» خواند.

قالیباف گفت: ما حتما مذاکره می کنیم، همان‌طور که شهید رئیسی ادامه مذاکره را دنبال کرد و حتما به توافق می‌رسیم، توافقی که در چارچوب قانون و سیاست‌های کلان که در بند ششم قانون راهبردی آمده است. هر توافقی که در آن انتفاع اقتصادی داشته باشد، گام به گام در مقابل اقدام در برابر اقدام انجام می‌دهیم.

او در این‌باره توضیح داد: ماده ۶ قانون اقدام راهبردی، فرصت اقدام متقابل را می‌دهد. به عنوان نمونه پروتکل الحاقی را که با قانون راهبردی متوقف شده، می‌توان مجددا در مقابل آزادسازی نفت برقرار کرد.

قالیباف افزود: نمونه دیگر غنی‌سازی ۶۰ درصد با مجوز قانون راهبردی است، اگر طرف مقابل بنادر و بیمه را آزاد کرده و به بانک مرکزی اجازه انجام کار خود را بدهند، ما حتما برمی‌گردیم.

او با اشاره به اقدام «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در خروج از برجام، گفت: وقتی با کسانی روبرو هستیم که صادقانه رفتار نمی‌کنند، باید این کار را حساب شده انجام دهیم. این موضوع را به صورت جدی در حوزه رفع تحریم دنبال می‌کنیم.

او با بیان اینکه «در حوزه خنثی‌سازی تحریم‌ها، فرصت‌های خیلی زیادی داریم و بریکس و شانگهای فرصت‌های خیلی خوبی برای ما هستند»، گفت: ۲۴ میلیارد دلار فقط در حوزه کشورهای اقتصادی نوظهور برای استفاده ما وجود دارد و کشور ما در حوزه ترانزیت هوایی از یک درآمد بزرگ محروم است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایران با اشاره به این موضوع که شهید حاج «قاسم سلیمانی» به دنبال ۲ قطبی کاذب نمی‌رفت و بحث میدان و دیپلماسی نداشت، گفت: حاج قاسم وسط میدان با فردی که مبارزه می‌کرد و می‌جنگید، همزمان حرف هم می‌زد، پس «دیپلماسی-میدان» یک ابزار است. شهید سلیمانی قدرت داشت و مسئله را حل می‌کرد.

او توضیح داد: وقتی حرف از قدرت می‌زنیم یعنی یک‌جا می‌گویند روی موشک «الموت لاسرائیل» ننویس چون مشکل تحریم ایجاد می‌کند و در جای دیگر «وعده صادق» است که فرصت‌های اقتصادی به وجود می‌آورد.

قالیباف در جمع‌بندی صحبت‌های خود گفت: اگر مردم من را انتخاب کردند، بدون هیچ بهانه‌ای آرزوهای کشور را در رشد اقتصادی برآورده و مشکلات جاری را رفع می‌کنم.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.