طبق آمار منابع ثانویه اوپک، تولید نفت اوپک که متشکل از ۱۲ کشور است، در ژوئیه، به ۲۶.۷۵ میلیون بشکه در روز رسید که ۱۸۵ هزار بشکه در روز بر مبنای ماه به ماه، افزایش داشت. تولید نفت در عربستان سعودی، عراق و ایران افزایش داشت، در حالی که در لیبی کاهش پیدا کرد.
همزمان، مجموع تولید نفت متحدان اوپک در گروه اوپک پلاس، در ماه میلادی گذشته، به ۱۴.۱۶ میلیون بشکه در روز رسید که بر مبنای ماه به ماه، ۶۸ هزار بشکه در روز کاهش داشت.تولید نفت ایران در ژوئیه، با ۲۰ هزار بشکه در روز افزایش، به ۳.۲۷۱ میلیون بشکه در روز رسید.
چین باعث تغییر پیشبینی اوپک شد
اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود، پیشبینی رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۴ را بازنگری کرد و برآورد پایینتری ارائه داد. این گروه با اشاره به تقاضای ضعیفتر از حد انتظار چین در نیمه اول سال میلادی جاری و انتظارات ضعیفتر برای چین، انتظارات خود را از میزان رشد تقاضا در سال میلادی آینده، تعدیل کرد.
اوپک اکنون پیشبینی میکند تقاضای جهانی برای نفت به میزان ۲.۱۱ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۴ رشد کند که کمتر از رشد ۲.۲۵ میلیون بشکه در روز است که در گزارش قبلی این گروه، برآورد شده بود.
در گزارش اوپک آمده است: این بازبینی، نشان دهنده دادههای واقعی دریافت شده برای سه ماهه نخست سال ۲۰۲۴ و در برخی موارد برای سه ماهه دوم و همچنین کاهش انتظارات برای رشد تقاضای نفت چین در سال ۲۰۲۴ است. با وجود شروع ضعیف فصل رانندگی تابستانی نسبت به سال قبل، انتظار میرود تقاضای سوخت حمل و نقل به دلیل ترافیک مطلوب جادهای و هوایی، قوی بماند.
تجدیدنظر اوپک در دورنمای رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۴، نخستین بازنگری است که از ژوئیه سال ۲۰۲۳ برای امسال انجام داده است. بین موسسات پیشبینیکننده، اختلاف بیش از حد معمولی در خصوص میزان رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۴ وجود دارد که عمدتا به دلیل اختلاف نظرات درباره چین و همچنین درباره روند گذار جهانی به سمت سوختهای پاکتر است.
با وجود این تجدیدنظر، اوپک همچنان دیدگاه خوش بینانهتری نسبت به سایرین دارد. قیمت نفت پس از انتشار گزارش ماهانه اوپک، بالای ۸۰ دلار در هر بشکه معامله شد.
اوپک در این گزارش، پیشبینی خود از رشد تقاضا در سال میلادی آینده را به ۱.۷۸ میلیون بشکه در روز کاهش داد که ۷۰ هزار بشکه در روز کمتر از میزان برآورد شده در گزارش قبلی این گروه است.
اوپک پلاس که شامل اوپک و متحدانش شامل روسیه است، از اواخر سال ۲۰۲۲، مجموعه محدودیتهای عرضه داوطلبانهای را برای حمایت از بازار نفت به اجرا گذاشته است. این گروه در دیدار دوم ژوئن وزیرانش توافق کرد محدودیت عرضه اضافی ۲.۲ میلیون بشکه در روز تا پایان سپتامبر ادامه پیدا کند و از اکتبر، به تدریج، حذف شود.
بر اساس گزارش رویترز، آژانس بینالمللی انرژی که نماینده کشورهای صنعتی است، رشد تقاضا برای نفت در سال میلادی جاری را ۹۷۰ هزار بشکه در روز پیشبینی کرده است.