پس از اقدام رژیم صهیونیستی در انفجار پیجرها و بیسیمها در مناطق مختلف لبنان که منجر به کشته و زخمی شدن دهها تن از اقشار مختلف مردم شد، درگیری و تنش میان حزبالله لبنان و این رژیم آغاز گردید که همچنان ادامه دارد.
حزبالله لبنان در پاسخ به حملات رژیم صهیونیستی، با شلیک موشکهای سنگین که برای نخستین بار از آنها استفاده شده مناطق وسیعی را در اراضی اشغالی به ویژه شرق حیفا مورد هدف قرار داده است که پس از جنگ ۳۳ روزه، شهر اشغالی حیفا اولین بار است که با موشک مورد هدف واقع میشود.
حمله گسترده موشکی حزبالله به شمال فلسطین اشغالی، آژیرهای هشدار را در تمامی مناطق شمال فلسطین اشغالی تا حیفا به صدا درآورده و منابع اسرائیلی از شلیک حجم گستردهای از موشکها از جانب لبنان خبر میدهند.
مقاومت اسلامی در لبنان به عملیات حمایتی از غزه و در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی در لبنان ادامه داد و فرودگاه نظامی «مگیدو» در غرب «العفوله» را سه بار و همچنین پایگاه «رامات دیوید»، « عاموس» و کارخانه مواد منفجره را هدف قرار داد.
حزبالله لبنان در بیانیهای در پی تشدید تنش با رژیم صهیونیستی اعلام کرد که در حمایت از مردم مقاوم غزه و در پاسخ به تعرضهای اخیر رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف لبنان، با موشکهای فادی ۱ و فادی ۲ پایگاه هوایی راماتدیوید را هدف قرار داده است.
حزبالله لبنان همچنین تاکید کرد که با توجه اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در لبنان، صهیونیستها باید همچنان منتظر « عملیات انتقام» و باز شدن درهای جهنم باشند.
در نتیجه تجاوزات رژیم صهیونیستی به جنوب و شرق لبنان در روز دوشنبه ۵۰۰ نفر شهید و ۱۶۵۰ نفر زخمی شدند و موج عظیمی از آوارگی در شهرها و روستاهای جنوب به دلیل بمباران بیسابقه از هشتم اکتبر گذشته به ثبت رسید. در حالی که حزبالله با موشک سنگین به سمت چندین هدف و مقر نظامی صهیونیستها حمله کرد.
رژیم صهیونیستی در سطح راهبردی شکست خورده است
«احمدرضا روحاللهزاد» در گفتوگو با ایسنا در تحلیل خود از تحولات اخیر در لبنان و تشدید تنش میان حزبالله و رژیم صهیونیستی اظهار داشت: با توجه به اینکه تمرکز جنگ بر روی غزه، دیگر هیچ مزیتی برای رژیم صهیونیستی ندارد، به نظر میرسد پایین نگه داشتن سطح درگیری در غزه بدون آتشبس، با استقبال مقاومت در غزه همراه باشد، لذا رژیم به این نتیجه رسیده که اکنون زمان افزایش سطح درگیری با لبنان است.
وی افزود: اگر رژیم صهیونیستی بتواند با تکرار تجربه جنگ در غزه یعنی حملات کور و ویرانی گسترده و وارد کردن تلفات انسانی زیاد در لبنان، حزبالله را از ادامه حملات منصرف کند و به نوعی یا با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد و یا یک نوع توافق دیگر، جنگ بین لبنان و اسرائیل را متوقف کند، این یک پیروزی بزرگ برای دولت فعلی و شخص نتانیاهو محسوب شده و وی را به عنوان قهرمان ملی مطرح خواهد کرد که بقای وی را در راس هرم قدرت اسرائیل تضمین خواهد کرد، اما در مقابل اگر حزبالله به فشارها تن ندهد و با ورود یکپارچه محور مقاومت که شرایط زیست رژیم را به مخاطره خواهد افکند، اسرائیل امیدوار است که غرب و در راس آن آمریکا به دخالت مستقیم در جنگ ورود کنند و این خود تداوم و گسترش بحران و جنگ را موجب میشود که در این صورت آن نیز ادامه حیات دولت فعلی و شخص نتانیاهو را تضمین خواهد کرد.
دبیر کمیسیون سیاسی جمعیت دفاع از ملت فلسطین همچنین خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی در سطح راهبردی شکست خورده است؛ اما در سطوح تاکتیکی نمیتوان گفت بهطور دقیق شکست خورده است لذا رژیم صهیونیستی همانگونه که در غزه در سطح راهبردی شکست خورد و تلاش کرد با کسب پیروزیهای تاکتیکی از جمله قتل عام گسترده، تخریب و ویرانی و از بین بردن ساختارهای زیستی و غیره این شکست را پوشش دهد، در حوزه لبنان نیز همین سیاست را دنبال خواهد کرد.
رهبران مقاومت باید معادلات درگیری و جنگ را به نفع خود یکسره سازند
روحاللهزاد ادامه داد: به نظر اگر رژیم صهیونیستی موفق شود مانند جنگ در غزه بر توانمندیهای حزبالله تاثیر کاهنده داشته باشد در مراحل بعدی تلاش خواهد کرد تا درگیری را یک به یک به سوریه، عراق و یا یمن تسری دهد. به عبارت دیگر راهبرد رژیم صهیونیستی گشودن جبهههای جدید به صورت مرحلهای است و در این جهت دولت آمریکا نقش کلیدی را بر عهده گرفته است که همواره نسبت به گسترش درگیری هشدار میدهد و در عین حال این پیام را منتقل میکند که آماده دفاع از اسرائیل در صورت گسترش درگیری است.
وی تصریح کرد: به نظر رهبران محور مقاومت باید این راهبرد مشترک غرب و اسرائیل را مورد ارزیابی دقیق قرار دهند و با اتخاذ تصمیمات هوشمندانه ضمن بر هم زدن طرحهای دشمن، با عملیاتی کردن و گسترش وحدت میادین، معادلات درگیری و جنگ را به نفع خود یکسره سازند.
این کارشناس مسائل منطقه اظهار داشت: حزبالله با توجه به شناختی که از رژیم صهیونیستی و دولت ائتلافی دارد در حال حاضر نیازی به ورود دیگر اضلاع محور مقاومت را به معادله درگیری احساس نمیکند و در این مدت حجم گستردهای از موشکهای خود را به سمت اراضی اشغالی شلیک کرده و این موضوع رژیم صهیونیستی را در شرایط بی تصمیمی قرار داده زیرا تصور میکرد با این اقدامات جنگ شدیدتری را در بُعد زمینی و هوایی با حزبالله داشته باشد.
روحاللهزاد با بیان اینکه حزبالله نشان داد فرمانده مقاومت در لبنان هوشمندانه راهبردها را اتخاذ کرده و عمل میکند، تاکید کرد: حزبالله نشان داد به تنهایی با شلیک موشکهایی که اقدامی بی سابقه بوده ضربات جبرانناپذیری را به رژیم صهیونیستی وارد کرده است، نوع سلاحها و پهپادها تغییرات زیادی کردهاند و حزبالله با شلیک آنها خط قرمز را شکستهاند و دیگر حزبالله هیچ خط قرمزی را لحاظ نمیکند. احتمالا مجتمعهای مسکونی و مراکز خرید را نیز جزو حملات خود در نظر میگیرد و اکنون به این نتیجه رسیده که باید کشته بگیرد اگر نه رژیم صهیونیستی جریتر شده و اقدامات تندتری را انجام خواهد داد.
توقف جنگ در غزه مساوی پایان حضور سیاسی نتانیاهو در قدرت خواهد بود
وی در بخش دیگری از این گفتوگو با اشاره به تلاشهای نافرجام رژیم صهیونیستی در غزه گفت: دولت راستگرای افراطی رژیم صهیونیستی و شخص بنیامین نتانیاهو میدانند توقف جنگ در غزه مساوی با پایان حضور سیاسیشان در ساختار قدرت اسرائیل است و تنها گزینه موجود برای استمرار حیات سیاسی آنان تداوم بحران و جنگ است. به همین دلیل با هرگونه آتشبس در غزه مخالفت میکنند و در نیل به این هدف حتی حاضر به کشته شدن اسرای اسرائیلی نزد مقاومت غزه هستند.
مدیر مرکز مطالعات راهبردی فلسطین و غرب آسیا افزود: رژیم صهیونیستی طی یکسال گذشته هر نوع جنایتی را در غزه انجام داد؛ غزه را ویران کرد، حدود ۲۰۰ هزار نفر را شهید و مجروح کرد، درست است که مقاومت در غزه پس از یکسال جنگ تا حدی آسیب دیده، اما حذف مقاومت ناممکن شده است. بر این اساس ادامه جنگ در غزه هیچ مزیتی برای آن ندارد و تنها به گسترش مخالفتها در داخل و خارج علیه دولت فعلی و شخص بنیامین نتانیاهو دامن میزند.
روحاللهزاد با بیان اینکه رژیم صهیونیستی یک رژیم «بحران زیست» است، گفت: گسترش جنگ تنها گزینه برای نتانیاهو و دولت راستگرای افراطی حاکم است. یک سال است که حزبالله با جنگ مدیریت شده، شمال اراضی اشغالی را به منطقه ارواح تبدیل کرده است و حدود ۲۰۰ هزار نفر از ساکنان شهرکهای مرزی را آواره کرده و نامشخص بودن وضعیت شمال و این آوارگان به یک چالش بزرگ برای دولت تبدیل شده است.
انتهای پیام