با توجه به شرایط خاص کشور که به سمت یکدست شدن و یکصدایی رفته بودیم، شرایط هم به گونهای بود که مردم با توجه به نتایج دو انتخابات گذشته، اقبالی به انتخابات نشان نمیدادند؛ تصورشان این بود که خیلی نقشی ندارند و تصمیمات آنان نمیتواند تعیینکننده باشد و امکان تغییر این شرایط وجود ندارد. کما اینکه ما در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در تهران، شاهد بودیم که مشارکت به ۴ یا ۵ درصد رسیده بود و به خاطر همان شرایطی که به وجود آمده بود، جریانات سیاسی و مردم هیچ انگیزهای برای شرکت در انتخابات نداشتند.
وی افزود: به هرحال آقای پزشکیان، با توجه به سوابقی که در چند دوره نمایندگی مجلس داشتند و دورهای که وزیر بودند، به لحاظ نوع رفتار و گفتار، عملکرد، صداقت و سلامتسپی داشتند، کل جریان اصلاحات بسیج شدند و تلاش کردند که مردم مجددا این امکان را داشته باشند، به خاطر شرایطی که پیشرویشان بود، برای تغییر شرایط پای صندوق رای بیایند. با توجه به سلامت و صداقتی که از آقای پزشکیان به تصویر کشیده شد، ترجیح این بود بین جریانی که بانیان وضع موجود بودند و در سیاست خارجی، در وضعیت اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، کشور را به انسداد رسانده بودند، مردم به دعوت از جبهه اصلاحات اقبال نشان دادند و همه دلسوزانی که احساس میکردند ادامه آن روند، منجر به نابودی کشور و مردم میشود به آقای پزشکیان رأی دادند.
وی تصریح کرد: اگر امروز برخی مدعی هستند که جبهه اصلاحات به دنبال سهمخواهی است، جبهه اصلاحات از ابتدا هم اعلام کرده به دنبال سهمخواهی نیست. اما به صورت طبیعی، اگر یک انتخاباتی برگزار میشود، آن جریان سیاسی، حامیان رئیسجمهور و ستادهایی که تلاش کردند، برای اداره کشور دارای یک شایستگیها، توانمندیها، دانش و تجربه لازم هستند. اگر بگوییم شما نباید در دولت حضور پیدا کنید یک حرف دیگری میزنند، اگر در دولت حضور پیدا کنید سهمخواهی میشود. اگر جریان مقابل که باعث و بانی وضع موجود است، مردم به نمایندگان آنها اقبال نشان ندادند و به آنها رأی ندادند و خواهان یک تغییر و تحول بودند، همان جریان عنان امور را در دست داشته باشد، ابقا شود و اجازه ندهد آنهایی که مورد تأیید و پذیرش و اقبال مردم بودند بر مسند اجرا قرار بگیرند این کار را با مشکلات دیگری مواجه میکند.
این فعال سیاسی تصریح کرد: همان جریانی که کشور را به امروز رساندند، با فیلترینگی که بر ما ایجاد کردند، بحث FATF که مراودات مالی ما را قفل کرده، لایحه حجاب که به مجلس رفت، تصویب شد و موجب نگرانی اکثریت جامعه شده، وضعیتی که با تحریمها مواجه هستیم، ناترازیهایی که در حال حاضر در حوزههای مختلف، برق، گاز و بنزین وجود دارد و طی این سالها باقیمانده و روی هم تلمبار شده، توقع دارد در دوره آقای پزشکیان به یکباره همه را عملیاتی کنیم. روند افزایش قیمت برق که باید پلکانی صورت میگرفت اما امروز شاهد رشد سه برابری قیمت آن هستیم. آن سه سالی که دولت سیزدهم، مسئولان اعلام کردند ناترازی برق برطرف میشود و آمار دادند قرارداد ۷ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی بسته شده و در مدار قرار میگیرد. اما امروز شاهد هستیم که هیچ اتفاقی که نیفتاده هیچ، بلکه این دولت در ابتدای کار با کمبود برق مواجه است.
وی در ادامه گفت: این اتفاق دیگر متعلق به این دولت نیست، بلکه مربوط به عدم سرمایهگذاری در زیرساختها است که اگر بخواهیم ریشهای به آن نگاه کنیم باعث و بانی آن مربوط به مجلس هفتم است که در آن دوره، همین آقایان اصولگرا طرح تثبیت قیمتها را دادند و دیگر اجازه ندادند که قیمتها پلکانی رشد پیدا کند. از طرف دیگر یارانه مستقیم هم به مردم دادند و براساس اصل ۴۴ به عنوان خصوصیسازی، تمام منابع دولت را به بخشهای خصولتی دادند، اعتبار و منابع آن هم به دولت برنگشت و امروز شاهد این خلأ جدی در زیرساختها هستیم که در همه زمینهها شاهد ناترازی هستیم.
سخنگوی جبهه اصلاحات در ادامه گفت: اصلا مفهوم انتخابات چیست. یکی از مفاهیم جدی انتخابات این است که مردم حق دارند انتخاب کنند، برنامهها و نگاهها برای اداره امور کشور در ابعاد مختلف، در حوزه سیاسی، اقتصادی و… داشته باشند. همه این نگاهها باید به صورت طبیعی تغییر پیدا کند. اما به جهت اینکه طی سالهای گذشته، کلی موانع ایجاد کردند و آن را تبدیل به قانون کردند، اجازه نمیدهند حتی اگر انتخاباتی برگزار شد و یک شخصیتی متفاوت از آنچه موردنظر آقایان بوده انتخاب شود، بتواند با فراغ بال کارگزاران موردنظر خود را انتخاب کند. آنهایی به دنبال سهمخواهی هستند که در انتخابات به وسیله مردم کنار گذاشته شدند؛ ولی حاضر نیستند این کرسیها، صندلیها و قدرت را ترک کنند و قدرت را به صاحبان اصلیاش که مورد اقبال مردم بوده برگردانند.
وی افزود: اصلاحطلبها به خاطر بحرانهایی که کشور با آن مواجه است، اگر قرار بود سهمخواهی کنند در درجه اول باید با انتخاب این وزرا مخالفت میکردند؛ اکثریت کابینه اصولگرا هستند. ولی برای خروج از مشکلات و بحرانهایی که کشور و مردم با آن مواجه هستند، اصلاحطلبان کاملا همراهی نشان دادند و آقای پزشکیان هم برای رسیدن به وفاق، تلاش کرد و بنای دعوا ندارد و میخواهد از همه ظرفیتها استفاده کند. ایشان از بیشترین ظرفیتی که تا به امروز استفاده کرده از اصولگراها بودند. اگر برای اصلاحطلبان وضعیت، مشکلات، منافع ملی و امنیت کشور ملاک نبود، باید در درجه اول میگفتند حق تقدم با ما است. اتفاقا اصلاحطلبان علیرغم اینکه از این حق برخوردار بودند، با رئیسجمهور همراهی کردند تا ایشان بتواند با آن توافقی که انجام داده و با گرفتن رأی اعتماد از مجلس، در کمترین زمان ممکن، دولت را مستقر کرده، به امید آنکه بتواند وفاقی ایجاد کند تا بر مشکلات فایق بیاید.
امام تصریح کرد: اتفاقا ما نیازمند وفاق ملی در کشور برای حل مشکلات، حل بحرانها و صورت مسئلههایی که با آن مواجه شدیم، هستیم. فقط دولت نمیتواند به تنهایی آنها را انجام دهد. باید همه ارکان قوا و حاکمیت همراهی کنند تا دولت در سیاست داخلی و سیاست خارجی بتواند توفیق پیدا کند و در وضعیت اقتصادی و مشکلات معیشتی که کمر مردم را خم که نه، بلکه شکسته، نقشآفرین باشد تا بتوانیم این معضلات را برطرف کنیم. متأسفانه این وفاق به دستگاه اجرایی اختصاص پیدا کرده و ما شاهد این وفاق در دستگاههای دیگر نیستیم. البته رؤسای قوهقضائیه و مقننه هم آقای رئیسجمهور را هم همراهی کردند. اما چیزی که ما الان شاهد هستیم، کلی از نمایندگان تندروی مجلس، علیرغم آنکه اکثریت وزرا متعلق به اصولگراها هستند، در انتخاب مدیران میانی دخالت میکنند و نمیگذارند دولت با فراغ بال بتواند کارگزاران موردنظر خود را انتخاب کند. نگاه امنیتی کماکان هنوز تغییر نکرده است و از نظر آقایان اصلاحطلبی به نوعی جرمانگاری شده است.
علیرغم اینکه ما نیروهای پاکدست و باتجربه داریم که هیچ سابقه منفی و هیچ سابقه محکومیتی ندارند، صرف اینکه فعال اصلاحطلب بودهاند در خیلی از جاها آنها را حذف میکنند.وی افزود: اصلاحطلبان میگویند اگر برای حل مشکلات کشور قرار است از همه ظرفیتها استفاده شود، باید به خاستگاه پایگاه رأی آقای پزشکیان هم توجه کرد و از این ظرفیت استفاده شود.
اینکه ما بگوییم جریان اصلاحطلب نباید در اجرا و تصمیمگیری حضور پیدا کند، این نوعی سهمخواهی است، خوشبختانه حتی یک نفر از هیأترئیسه جبهه اصلاحات هم در دولت حضور پیدا نکرده و قریب به اتفاق اعضا حتی مجمع عمومی جبهه اصلاحات هم در دولت مقامی نگرفتهاند. اینکه ما بخواهیم مطالبات، انتظارات مردم و انتظارات اصلاحات و ستادهای آقای پزشکیان را پیگیری کرده و به عنوان یک واسط به دولت منتقل کنیم، تلقی از سهمخواهی شود، واقعا جای تعجب دارد که این دوستان چقدر از مدار منطق و انصاف خارج شدهاند.
علیرغم اینکه اکثریت دستگاهها، از همان جریان گذشته هستند و اجازه ورود اصلاحطلبان را به مناصب دستگاههای اجرایی و موقعیتهای خاص نمیدهند، اگر فرصتهای کوتاهی هم در اختیار اصلاحطلبان قرار گرفته، مورد اعتراض واقع میشود که از آن نمونههایی است که اساسا نه با جمهوریت، نه با شایستهسالاری یا وفاق میخواند. آنها میگویند وفاق جاده یکطرفه است و علیرغم اینکه مردم رأی دادند و آقای پزشکیان را انتخاب کردند، رئیس جمهور حق ندارد از حامیان خود یا از جریان اصلاحطلب که به عنوان نماینده اختصاصی بوده استفاده کند. باید کماکان در بر همان پاشنه گذشته بچرخد و این زیادهخواهی نه منطق، نه قانون و نه اخلاق تدارد. بنابراین فکر میکنم اصلاحطلبان برای رسیدن به وفاق، حل مشکلات کشور و عبور از بحرانهای پیش رو در کشور گذشت کردند.