stat counter
تاریخ : یکشنبه, ۱۶ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 5 January , 2025
  • کد خبر : 482030
  • 20 آذر 1403 - 2:15
1

بحث فیلترینگ و حجاب دولت را زمین‌گیر کرده است

بحث فیلترینگ و حجاب دولت را زمین‌گیر کرده است
قلم | qalamna.ir :
گروه سیاسی: بیش از چندماه از روی کار آمدن دولت جدید می گذرد، اما گشایشی در عرصه‌های دیپلماسی، فرهنگی و اقتصادی رخ نداده است. در همین راستا، این سوال ایجاد می‌شود که مهم‌ترین اولویت کشور این روزها چه موضوعی است. 
غلامعلی رجایی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، مهم‌ترین اولویت‌های کشور را در ۲ بعد داخلی و خارجی می‌داند. او در این باره به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: ما در داخل کشور به یک دولت مقتدر نیازمند هستیم و همه باید برای موفق شدن دولت کمک کنند، مخصوصا که تجربه اول و دولت اول آقای دکتر پزشکیان است. مسائل منطقه‌ای و اتفاقات اخیر سوریه، مورد دیگری بود که رجایی با اشاره به آن بیان کرد: ما نباید ورود مستقیم کنیم تا ببینیم تکلیف مردم سوریه با مخالفان چه خواهد شد. 
وی همچنین با اشاره به ۲ وعده فیلترینگ و مسئله حجاب خاطر نشان کرد: گمان می‌کنم بحث فیلترینگ و حجاب دولت را زمین‌گیر کرده و مانند وزنه به پای دولت چسبیده‌اند. از سوی دیگر، شوراها با دولت همکاری نمی‌کنند که رئیس جمهوری باید با آنان چانه‌زنی کنند.
در ادامه مشروح گفت و گوی غلامعلی رجایی، فعال سیاسی اصلاح طلب را در ادامه می خوانید؛
*******
* آقای رجایی! این روزها، بحث‌های زیادی درباره مذاکره با آمریکا، رفع فیلترینگ، مشکلات اقتصادی و … مطرح می‌شود، مهم‌ترین اولویت کشور از نگاه شما چیست؟
مهم ترین اولویت کشور در بعد داخلی و خارجی باید از هم تفکیک شوند. قاعدتا ما در داخل کشور به یک دولت مقتدر نیازمند هستیم و همه باید برای موفق شدن دولت کمک کنند، مخصوصا که تجربه اول و دولت اول آقای دکتر پزشکیان است و باید به تحقق وعده های او در شورایعالی انقلاب فرهنگی، شورایعالی فضای مجازی و … کمک کنند تا بتواند اعتبار اجتماعی خود را حفظ کند.
پزشکیان با اعتبار اجتماعی می‌تواند در بیرون چانه‌زنی کرده و مذاکره کند. در بعد خارجی هم، مذاکره مستقیم با آمریکا اصلی‌ترین مسئله است.
*این پیشنهاد برای مذاکره مستقیم با آمریکا چقدر مرتبط با شرایط خاص منطقه و مشخصا تحولات سوریه است؟
ایران ورود مداخلانه به مسائل منطقه نخواهد داشت، احتمال می‌دهم که برای رفتن بشار اسد بین آمریکا و روسیه توافق شده باشد. قاعدتا ایران در این ماجرا نمی‌توانست دست برتر را داشته باشد زیرا وقتی ارتش سوریه آمادگی لازم را نداشت، نیروهای کمکی هم نمی‌توانستند کمک کند، نیروی زمینی نمی‌توان به سوریه فرستاد و عراق هم مانع فرستادن نیرو شده است. 
مخالفان بشار اسد هم راهپیمایی می‌کنند، اینکه در عرض یک هفته خودشان را به پایتخت برسانند، مشخص است که اتفاقی افتاده است. ما نباید ورود مستقیم کنیم تا ببینیم تکلیف مردم سوریه با مخالفان چه خواهد شد.
* آقای رجایی! در مساله مرتبط با اولویت ها، چیزی که گاها مشاهده می شود صرف شدن انرژی کشور برای مباحث غیرضروری و حاشیه ای و غفلت از این الویوت هاست، نگاه شما چیست؟
در داخل کشور، یکی از مهم‌ترین مسائل حفظ اعتبار اجتماعی دولت و حاکمیت است، مخصوصا تجربه تلخ انتخابات اخیر نشان داد که عده‌ای با صندوق‌ها کاری نداشتند، در عرصه معیشت مردم هم همینطور مجلس و قوه مجریه‌ گام‌هایی را باید بردارند که بر مشکلات فایق شوند. 
در حال حاضر، دلار از اتفاقات بیرون از مرزها تبعیت می‌کند، اگر چه دولت سودی می‌برد اما در داخل تاثیر منفی دارد و حل معیشت مردم باید خیلی سریعتر به سمت تحول بروند. مردم تغییری مشاهده نمی‌کنند، البته آقای پزشکیان هم کمی بدشانسی آورده و مدام درگیر ترورها، زلزله و پدیده‌های طبیعی، ریزش معادن و بحث منطقه‌ای است.  
* این روزها بحث قانون عفاف و حجاب به یکی از مهم‌ترین دغدغه مسئولان و مردم تبدیل شده است، شما تعیین تکلیف این قانون را الویت می دانید و فکر می کنید چرا اصرار بر اجرای سریعتر آن است؟
گمان می‌کنم بحث فیلترینگ و حجاب دولت را زمین‌گیر کرده و مانند وزنه به پای دولت چسبیده‌اند. از سوی دیگر، شوراها با دولت همکاری نمی‌کنند که رئیس جمهوری باید با آنان چانه‌زنی کنند. باید توفیقاتی پیدا کند و به سمت وعده‌های دیگر بروند. 
مردم با مسائلی چون فیلترینگ و حجاب و قیمت دلار دولت را می‌سنجند و مخالفان دولت اجازه حل این مسائل را نمی‌دهند. در مسئله حجاب من دورنمای روشنی را برای دولت مشاهده نمی‌کنم.

هشتگ: , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.