stat counter
تاریخ : جمعه, ۷ دی , ۱۴۰۳ Friday, 27 December , 2024
  • کد خبر : 4872
  • 07 مهر 1394 - 9:40
6

استقبال حزب اعتدال و توسعه از ائتلاف با اصلاح‌طلبان

استقبال حزب اعتدال و توسعه از ائتلاف با اصلاح‌طلبان

حزب اعتدال و توسعه همواره تعامل خوبی با نیروهای اصلاح‌طلب معتقد به نظام داشته است و از شخصیت‌های وزین آنها در لیست‌های خود استفاده کرده است. قطعا در انتخابات آتی نیز یکی از کاندیداهای مورد حمایت ما اصلاح‌طلبان درون نظام است.

قلم | qalamna.ir :

اعتماد در گفت و گویی با غلامعلی دهقان، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه نوشت: نگاهی به لیست‌های انتخاباتی اعتدال و توسعه در ادوار گذشته مجلس از مجلس ششم تا مجلس دهم نشان می‌دهد که حزب اعتدال و توسعه فراجناحی عمل کرده است و محل تلاقی سه جریان فکری و سیاسی درون نظام بوده است.

اهم سخنان وی از این قرار است:

**حزب اعتدال و توسعه همواره تعامل خوبی با نیروهای اصلاح‌طلب معتقد به نظام داشته است و از شخصیت‌های وزین آنها در لیست‌های خود استفاده کرده است. قطعا در انتخابات آتی نیز یکی از کاندیداهای مورد حمایت ما اصلاح‌طلبان درون نظام است.

** مجلس آتی از دو سناریو خارج نیست. در سناریو اول طیفی به نام آرمان گرایان واقعیت بین قرار دارد که در این طیف یک سر آن علی لاریجانی و سر دیگر آن اصلاح‌طلبانی همچون محمدرضاعارف است. این طیف عملا شکل گرفته است. هر چند ائتلاف‌شان نانوشته است. مختصات مهم این قطب سیاسی شکل گرفته، آن است که آرمانگرایی را توام با واقعیت بینی می‌خواهد و در اداره کشور به کار می‌برد. در واقع این قطب سیاسی از معتدلین اصولگرا تا اصلاح‌طلبان معتقد به ساختار نظام را در بر می‌گیرد. قطب دیگر در سناریوی اول طیفی است که یک سر آن حداد عادل و در سوی دیگر طیف آقایان رسایی و کوچک‌زاده قرار دارند. جبهه پایداری و جبهه یکتا که احمدی‌نژادی‌های سابق هستند و اصولگرایانی همانند رهپویان دراین طیف وجود دارند. اگر طیف اول بتواند قدری از خواسته‌های خود کم کند و به حداقل‌ها اکتفا کند، ما شاهد انتخاباتی دو قطبی خواهیم بود. حزب اعتدال و توسعه که همواره خود را آرمانگرای واقعیت‌بین می‌دانسته در طیف اول قرار می‌گیرد. سناریوی دیگری هم قابل تصور است. اینکه انتخابات مجلس دهم چند قطبی باشد. اینکه اصلاح‌طلبان لیست مخصوص خود را خواهند داشت و اصولگرایان نیز لیست مخصوص خود را داشته باشند و اعتدال و توسعه که همیشه خود را حد فاصل دو جناح تعریف کرده است برخی چهره‌های اختصاصی خود را خواهد داشت که همپوشانی قابل توجهی نیز با اصلاح‌طلبان و اصولگرایان معتدل دارند. جبهه پایداری و احمدی‌نژادی‌های سابق نیز با نام یکتا هر کدام با لیست جداگانه خواهند آمد. در این صورت ما پنج لیست محوری در تهران خواهیم داشت.

**قرائن و شواهد نشان می‌دهد راه علی‌لاریجانی و دوستان همفکر او از اصولگرایان تندرو جداست. حمایت‌های قابل توجه علی لاریجانی از سیاست‌های دولت روحانی و ایستادگی دوستان لاریجانی در برابر تندروهای مجلس همانند بحث و جدل‌های آقای کاظم جلالی در برابر آقایان کوچک‌زاده و رسایی در ماه‌های گذشته نشان می‌دهد که طیف لاریجانی به گرایش اعتدالی بیش از گذشته توجه می‌کنند و ما این را به فال نیک می‌گیریم. نوعی احساس نزدیکی و قرابت فکری هم اکنون میان آقای لاریجانی و آقای روحانی شکل گرفته است. به نظر می‌رسد که حزب اعتدال و توسعه از آن جهت که همیشه معرف شایستگان اعتدالی جناح‌ها بوده است می‌تواند از این نوع اصولگرایی حمایت کرده و شاهد حضور شخصیت‌های اصولگرای معتدل در لیست انتخاباتی اعتدال و توسعه باشیم به این شکل که حزب اعتدال و توسعه برآیند معتدلین عرصه سیاسی کشور باشد. ما همیشه نشان داده‌ایم که گرایش اعتدالی را مختص هیچ جناح سیاسی ندانسته و اعتدال را در یک حلقه کوچک خلاصه نمی‌کنیم. ما معتقدیم که شایستگان معتدل در هر یک جریان اصولگرا، اصلاح‌طلب و طیف میانه رو وجود دارند. به نظر می‌رسد که از مدت‌ها پیش علی لاریجانی و دوستانش عملا از بخشی از جریان اصولگرا فاصله گرفته‌اند.

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.