stat counter
تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024
  • کد خبر : 68724
  • 21 فروردین 1399 - 23:11
4

آغاز درمان با پلاسما، آیا معجزه نزدیک است؟

در حالی که آمریکا این هفته بدترین آمارهای جهانی اپیدمی کرونا را یکی پس از دیگری از آن خود کرده، با آغاز چند طرح درمانی و پژوهشی در نیویورک و همچنین ساخت تست‌های کرونا که ظرف ۱۵ دقیقه نتیجه آن مشخص می‌شود، بارقه‌هایی از امید و یا به قول دونالد ترامپ “پرتویی از نور در انتهای تونل” پدید آمده است.

قلم | qalamna.ir :

به نقل از رسانه فارسی زبان؛ در حالی که آمریکا این هفته بدترین آمارهای جهانی اپیدمی کرونا را یکی پس از دیگری از آن خود کرده، با آغاز چند طرح درمانی و پژوهشی در نیویورک و همچنین ساخت تست‌های کرونا که ظرف ۱۵ دقیقه نتیجه آن مشخص می‌شود، بارقه‌هایی از امید و یا به قول دونالد ترامپ “پرتویی از نور در انتهای تونل” پدید آمده است.
به طوری که بسیاری از رسانه‌های آمریکا سراغ موضوعاتی چون چگونگی خروج از محدودیت‌های ناشی از کرونا رفته‌اند.

شبکه ان‌بی‌سی در گزارشی که از بیمارستان مانت ساینای در نیویورک تهیه کرده از آغاز طرح درمانی-تحقیقی خبر داده که طی آن پزشکان امیدوارند با انتقال پلاسمای بیماران بهبودیافته از کووید۱۹ به بیمارانی که حالشان همچنان وخیم است، از سپردفاعی که سیستم ایمنی بدن بهبودیافتگان در برابر ویروس کرونا تولید کرده برای کمک به بهبودی بیماران فعلی استفاده کنند.
در گزارش شبکه ان‌بی‌سی دکتر جفری جانگ، که یک آمریکایی آسیایی‌تبار است می‌گوید که به همراه همکارانش در لابراتوار بیمارستان مانت ساینای امیدوار است با این روش که قدمت استفاده از آن به ۱۰۰ سال پیش می‌رسد و در دهه‌های اخیر هم برای درمان سارس، مرس، ایبولا و اخیرا در چین برای کووید۱۹ استفاده شده، به بهبود بیمارانی که به علت شدت بیماری بستری شده‌اند سرعت بخشد.
نکته جدید در این روش که پیش‌تر وجود نداشت به یافته‌های دکتر فلوریان کرامر، میکروبیولوژیست مدرسه پزشکی مانت ساینای باز می‌گردد.
به گفته دکتر جفری جانگ: “در حالی که در تست‌های قبلی فقط می‌توانستیم بفهمیم که در پلاسمای اهدا کننده آیا آنتی بادی وجود دارد یا خیر، در روشی که دکتر کرامر یافته حتی می‌توان میزان آنتی‌بادی موجود در پلاسمای اهدایی را هم اندازه گرفت.”
به این ترتیب با اندازه‌گیری میزان آنتی‌بادی در خون اهداکنندگان، می‌توان بهترین داوطلبان را برای اهدای پلاسما برگزید و ضمن به دست آوردن پلاسمای‌های غنی‌تر از آنتی‌بادی، به تعداد بیشتری بیماران کووید۱۹ پلاسما تزریق کرد.
آن طور که کارشناسان در گزارش شبکه ان‌بی‌سی می‌گویند هر داوطلب اهدای پلاسما می‌تواند به چهار بیمار کووید۱۹ کمک کند.
نکته جالب توجه این است که به محض اعلام نیاز از سوی مسئولان بیمارستان مانت ساینای نیویورک برای مشارکت در این طرح، ۱۰ هزار داوطلب اهدای خون اعلام آمادگی کرده‌اند.
نکته‌ای که می‌تواند تاکیدی بر حس همدلی مردم نیویورک باشد که بیشترین قربانی و آسیب‌ها را پس از ورود ویروس کرونا به آمریکا متحمل شده‌اند و همزمان برای همه آمریکاییان امیدبخش تلقی خواهد شود.
بنابر گزارش ان‌بی‌سی این طرح درمانی که سازمان غذا و داروی آمریکا (اف‌دی‌ای) هم به طور اضطراری به آن مجوز داده است، پزشکان و محققان از ۲۲ ایالت آمریکا مشارکت دارند و به طور همزمان آن را جلو می‌برند.
دکتر جانگ به ان‌بی‌سی گفته نخستین نتایج این طرح حدود دو هفته دیگر نمایان خواهد شد و او امیدوار است که در صورت موفقیت همچون “معجزه‌ای” قواعد بازی در مقابله با کرونا را عوض کند.
همزمان با گزارش شبکه ان‌بی‌سی از آغاز این طرح درمانی در نیویورک، خبرگزاری ایسنا در ایران هم روز سه‌شنبه، هفتم آوریل، از آغاز طرح مشابهی در کرج توسط دانشگاه علوم پزشکی استان البرز خبر داد که به موجب آن پژوهشگران ایرانی از بهبودیافتگان کرونا در کرج دعوت کرده‌اند که با اهدای خون و پلاسما به این طرح درمانی-تحقیقاتی کمک کنند.
برترین ها

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.