stat counter
تاریخ : چهارشنبه, ۲۶ دی , ۱۴۰۳ Wednesday, 15 January , 2025
  • کد خبر : 7749
  • 20 مهر 1394 - 10:23
2

سلفی برای دختران خطرناک است

اخبار و گزارش های زیادی در مورد خطرات پدیده نسبتا نوظهور «سلفی» منتشر شده اما تا کنون کمتر کسی به تاثیرات روحی روانی در ساعات و روزهای پس از انتشار این عکس ها بر روی کاربران پرداخته است.

قلم | qalamna.ir :
جام جم آنلاین، تب سلفی گرفتن چنان در جهان بالا گرفته که هر روز خبرهای متعددی درباره این پدیده نوظهور منتشر می شود. یک روز از هند خبر می رسد که جوانی برای ثبت رکورد در گرفتن عکس سلفی و ثبت نامش در کتاب گینس، شغل خود را رها کرده و روز دیگر رسانه ها لیست افرادی را که در هنگام گرفتن عکس های سلفی جان خود را از دست داده اند منتشر می کنند.
 
یکی از مواردی که افراد پس از انتشار عکس های سلفی خود بشدت آن را دنبال می کنند گرفتن تعداد «لایک» یا میزان استقبال از این عکس ها از سوی افراد دیگر است. در همین رابطه روزنامه دیلی میل گزارشی را در این خصوص منتشر کرده که در اصل ماحصل تحقیقی بوده که در مورد اثرات روحی روانی «نگرفتن» لایک در میان دختران نوجوان انگلیسی انجام شده است.
 
دیلی میل در ابتدای گزارش خود می نویسد: برای دختران انتشار عکس سلفی در شبکه های اجتماعی آنلاین برای آنکه دیگران آن را لایک کنند امروزه بسیار بیشتر از رفتن به دانشگاه و یا قایق سواری به همراه خانواده ارزش دارد.
 
این وضعیت در حالی است که رسانه ها کمتر به موضوعاتی همچون مشکلات روانی و یا نارسائی ها و بیماری هایی که در نتیجه پرداختن بیش از حد به پدیده سلفی برای دختران بوجود می آید پرداخته اند.
 
استفاده از شبکه های اجتماعی همچون فیسبوک، اینستاگرام، توئیتر و … به طرزی باور نکردنی افزایش یافته بطوریکه تحقیقات جدید نشان می دهد ۵۰ درصد از دختران ۱۳ تا ۲۳ سال انگلیسی اغلب وقت خود را در این شبکه ها می گذرانند و بطور میانگین این ۵۰ درصد هر روز اقدام به قرار دادن عکس های سلفی خود در شبکه های اجتماعی می کنند.
 
اما اگر این عکس ها از لایک کافی برخوردار نشوند چه اتفاقی می افتد؟
 
۶۰ درصد از دختران انگلیسی در پاسخ به این پرسش گفته اند که اگر عکس سلفی آنها با استقبال دیگران مواجه نشود غمگین شده و دچار افسردگی می شوند.
 
بر اساس نتایج تحقیق جدیدی که توسط موسسه «دوو» انجام گرفته بیش از یک میلیون دختر جوان در انگلیس از مشکلاتی همچون نداشتن اعتماد به نفس رنج می برند و دو سوم آنها گفته اند که احساس می کنند در شبکه های اجتماعی به مراتب زیباتر از زندگی واقعی به نظر می رسند.
 
به نوشته دیلی میل، هر چند در این تحقیق تاثیرات منفی روحی روانی پدیده سلفی بر دختران مشخص شده اما بطور دقیق نمی توان آثار زیان بار آن را مشخص کرد و این در حالی است که با بالاتر رفتن سن تاثیرات منفی این پدیده بیشتر می شود.
 
در بخشی از این گزارش آمده است: دختران جوان در ابتدا در خصوص گفتگوهای رد و بدل شده در شبکه های اجتماعی بسیار مثبت فکر می کنند و ۷۰ درصد از دختران ۱۳ تا ۱۷ ساله احساس می کنند که می توانند حقایق موجود در مورد خود را بصورت آنلاین بیان کنند اما وقتی سن آنها بالاتر می رود این احساس تغییر می کند و آنها در مورد وضعیتی که در شبکه های اجتماعی به نظر می رسند محتاط تر می شوند.
 
به نوشته دیلی میل، نتایج تکان دهنده این تحقیق که یک هزار دختر ۱۳ تا ۲۳ ساله از نقاط مختلف انگلیس در آن شرکت کرده بودند موجب شکل گیری کمپینی به نام «نیازی به لایک نیست» شده تا بدین وسیله دختران و زنان جوان بیش از گذشته به ارزش های واقعی خود واقف شده و از زندگی در فضای مجازی فاصله بگیرند.

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.