۱٫کاخ باکینگهام، لندن
کاخ باکینگهام در لندن اقامتگاه اصلی خانواده سلطنتی بریتانیا است. این کاخ همچنین یکی از بزرگترین کاخهای سلطنتی فعال دنیا و اغلب مرکز رویدادهای عمومی ویژه و مهمانیهای سلطنتی و در هنگام جشنهای ملی، مورد توجه بریتانیاییها است. این مکان با آثار هنری و زینتی زیادی تزیین شده است. طراحیهای داخلی اصلی از جمله استفاده گسترده از سنگ مرمرنمای رنگارنگ و لاجوردهای آبی و صورتی، به پیشنهاد سر چارلز لانگ، که در اوایل سده نوزدهم صورت گرفتند، هنوز دست نخورده باقی ماندهاند.
پادشاه ادوارد هفتم دستور به نوآرایی کاخ، با طرح عصر طلایی اروپا به رنگ کرم و طلایی داد. بسیاری از اتاقهای پذیرایی کوچکتر، به شیوه سلطنت چینیان تزیین شدهاند. باغ کاخ باکینگهام بزرگترین باغ شخصی لندن است.
۲٫قصر نویشوانشتاین
قصری است متعلق به قرن نوزدهم میلادی در جنوب استان باواریا در جنوب کشور آلمان که توسط پادشاه وقت باوریا به نام لودویگ دوم (بایرن) ساخته شد. این قصر هم اکنون یکی از محبوبترین نقاط توریستی در کشور آلمان است و هر ساله ۱٫۴ میلیون توریست از آن دیدن می کنند.
۳٫رویال پالاس، مادرید
رویال پالاس محل اقامت پادشاه اسپانیا است که وسعتی حدود ۱۳۵۰۰۰ متر مربع با ۲۸۰۰ اتاق دارد. این قصر همچنان محل میهمانی های رسمی و جشن های ملی است.
۴٫کاخ شونبرون، وین
کاخ شونبرون به معنای «چشمه زیبا»، اقامتگاه تابستانی پادشاهان اتریش در وین پایتخت اتریش بوده است و اکنون یکی از آثار مهم فرهنگی این کشور است که تا سال ۱۹۶۰ بنا شده است. این کاخ که بیش از ۱۴۰۰ اتاق دارد و به سبک روکوکو تزیین شده است یکی از جاذبههای مهم توریستی وین به شمار میآید. کاخها و باغها نشان دهنده سلیقهها، علایق و آرزوهای پادشاهان این کشور است.
۵٫کاخ توپقاپی
کاخ توپقاپی واقع در استانبول از قصرهای معروف امپراتوری عثمانی است که از ۱۴۶۵ تا ۱۸۵۳ مرکز اداری این امپراتوری بود. سلطان محمد فاتح در ۱۴۵۹ دستور ساخت این قصر را داد و کار ساختن آن در ۱۴۶۵ به پایان رسید. این قصر بین شاخ طلایی و دریای مرمره در استانبول واقع شده و چشماندازی بسیار عالی به تنگه بسفر دارد.
۶٫کاخ هولیروود، اسکاتلند
کاخ هولیروود قامتگاه اصلی خاندان سلطنتی بریتانیا در اسکاتلند است. این کاخ از سده ۱۵ میلادی تاکنون محل رسمی اقامت خاندان سلطنتی بریتانیا بودهاست که اکنون یکی از جاذبه های گردشگری این منطقه است. گالری که در این عکس مشاهده می کنید با ۹۶ پرتره از پادشاه تززین شده است.
۷٫کاخ بزرگ، بانکوک
کاخ بزرگ مجموعهای از ساختمانهای سلطنتی در بانکوک پایتخت تایلند است که از قرن هجدهم میلادی تا کنون، محل اقامت رسمی پادشاهان آن کشور بوده است. ساخت این مجموعه، از سال ۱۷۸۲ میلادی آغاز شده و بطور مداوم گسترش یافتهاست. کاخ بزرگ اکنون به عنوان یکی از جاذبه های توریستی تایلند به شمار می آید.
۸.کاخ زمستانی، روسیه
نام قصری در شهر سن پترزبورگ روسیه است که از سال ۱۷۳۲ میلادی تا سال ۱۹۱۷ میلادی که سال سقوط تزارها بود، محل سکونت تزارهای روسیه بوده است. این ساختمان بیشتر به عنوان موزه ارمیتاژ شناخته می شود.
۹٫شهر ممنوعه
شهری قدیمی در منطقه پکن، پایتخت کشور چین است و یکی از مهمترین دیدنیهای تاریخی این کشور بشمار میآید.شهر ممنوعه به روایتی وسیعترین و کاملترین مجموعه معماری چوبی در جهان است. عداد قصرها و اتاقها در شهر ممنوعه بسیار زیاد است. میگویند جمعاً ۹۹۹۹۵ اتاق در آن وجود دارد.
به اعتقاد پیشینیان چینی، اقامتگاه امپراتوران آسمانی دارای ۱۰ هزار اتاق است و امپراتورانی که پسر امپراتور آسمانی دانسته میشدند باید خویشتندار بوده و نمیبایست از شمار اتاقهای امپراتور آسمانی تجاوز میکردند. از این رو شماراتاقهای شهر ممنوعه نیم اتاق کمتر از شمار اتاقهای کاخ آسمانی است.
۱۰.قصر هافبرگ، وین
این کاخ از سال ۱۲۷۹ اقامتگاه برخی از قدرتمندترین اشخاص تاریخ اتریش، از جمله شاهان سلسله هابزبُرگ و فرمانروایان امپراطوری اتریش بوده است. امروزه گردشگران می توانند رد پایی از زندگی روزمره این پادشاهان را در این مکان ببینند. به عنوان مثال وسایل ورزشی او همچنان از چهارچوب در آویزان است.
۱۱٫کاخ ورسای
کاخ ورسای مجموعه کاخهایی در شهر ورسای در نزدیکی پاریس است که به عنوان بزرگترین کاخهای سلطنتی جهان شناخته میشود. این کاخ به عنوان یکی از میراث جهانی توسط یونسکو انتخاب شدهاست.
۱۲٫کاخ فونتن بلو، فرانسه
این کاخ که حدود یک ساعت از فرانسه فاصله دارد، حدود ۷ قرن خالی از سکنه بوده است و اکنون به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری فرانسه شناخته می شود.
۱۳٫کاخ گلستان
کاخ گلستان مجموعهای از بناهاست که در میدان ارگ تهران قرار دارد. بناهای این کاخ در زمانهای مختلف ساخته و نام آن از تالار گلستان واقع در عمارت خروجی گرفته شدهاست. کاخ گلستان در سی و هفتمین اجلاس سالانه کمیته میراث جهانی سازمان یونسکو در پنوم پن، پایتخت کامبوج، در فهرست آثار جهانی به ثبت رسید.
این اثر شانزدهمین اثر ایرانی است که در فهرست میراث جهانی یونسکو جای میگیرد. کاخ گلستان فضایی از ارگ سلطنتی تاریخی بوده است. آثار هنری این مکان الهام بسیاری از هنرمندان معاصر شده است.
منبع:http://www.alamto.com/