stat counter
تاریخ : شنبه, ۱۵ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 4 January , 2025
  • کد خبر : 106745
  • 27 فروردین 1399 - 14:01
3

دعوای فرکانسی؛ حق با وزیر است یا صدا و سیما؟

دعوای فرکانسی؛ حق با وزیر است یا صدا و سیما؟

غیبی گفت: اینکه الان صداوسیما با وجود خالی بودن فرکانس‌ها بهانه‌جویی می‌کند و فرکانس‌ها را در اختیار نمی‌گذارد به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست، بنابراین صدا و سیما برای رفاه حال مردم و افزایش پهنای باند، باید فرکانس‌ها را در اختیار بگذارد تا بعد از آن نیز قانون‌گذار به صورت کامل این موضوع را از وضعیت میان‌بخشی بودن خارج کند و یک نهاد و سازمان را مسئول مستقیم این مسئله معرفی کند.

قلم | qalamna.ir :
فرارو- درحالی که مسوولان وزارت ارتباطات معتقدند باند‌های فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز بهترین گزینه برای توسعه اینترنت ثابت و همراه است و می‌تواند کاهش قیمت تمام‌شده اینترنت و افزایش کیفیت آن را به دنبال داشته باشد، وزارت ارتباطات تاکنون با سازمان صداوسیما که این باند‌های فرکانسی را در اختیار دارد، به نتیجه نرسیده و دعوا و کشمکش همچنان ادامه دارد.
فرارو، اختلاف بین وزارت ارتباطات و سازمان صداوسیما درباره تخصیــص باند ۷۰۰ مگاهرتز سابقه چندین ساله دارد. درخواست این آزادسازی از سال‌های پیش به صداوسیما ارسال شده، اما به نتیجه‌ای نرسیده است. محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از سال ۹۷ بار دیگر این پرونده را گشود و پیشنهاد استفاده بهینه از باند‌های فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ را در لایحه بودجه سال ۹۸ به مجلس داد که البته با این پیشنهاد موافقت نشد و علت رد این پیشنهاد، ورود به حیطه وظایف و اختیارات سازمان صدا و سیما مطرح شد.
البته پیشنهاد آزادسازی باند‌های فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز از انحصار صداوسیما، بار دیگر در مرکز پژوهش‌های مجلس در آذرماه ۹۸ مطرح شد. در این طرح آمده است: با توجه به کاربرد‌های این باند فرکانسی در ارتقای امنیت و پایداری ارتباطات نیرو‌های امنیتی، انتظامی و امدادی، ارزش بالای اقتصادی آن برای اپراتور‌های مخابراتی و نقش آن در صرفه جویی ارزی ناشی از کاهش هزینه واردات تجهیزات مخابراتی، نیاز است که این باند‌های فرکانسی دوباره تخصیص داده شوند.
 
دعوا بر سر چیست؟
اگر بخواهیم سرعت را در شبکه پهن باند موبایل بالاتر ببریم و به تعداد بیش‌تری خدمات ارایه کنیم، نیاز به پهنای باند فرکانسی بیشتری است درحالی‌که به دلیل محدودیت منابع فرکانسی در شبکه موبایل، این افزایش ممکن نیست. کمااینکه به دنبال اختلافات بین وزارت ارتباطات و صداوسیما، آذری جهرمی بار دیگر عنوان کرد شبکه موبایل فرکانس لازم دارد که فعلا در اختیار صداوسیماست و تا فرکانس آزاد نشود، ظرفیت بالاتر نمی‌رود.
 
دعوای صدا و سیما و آذرجهرمی بر سر فرکانس؛ حق با کیست؟/دعوای فرکانسی!
محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات
 
در این راستا، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این که شبکه موبایل در تهران به حداکثر میزان ظرفیت خود رسیده است، اظهار کرد، تنها راه افزایش ظرفیت پهنای باند، اضافه کردن فرکانسی است که در اختیار صداوسیماست. فرکانس‌های حال حاضر شبکه موبایل در باند‌های بالاست و فرکانس‌های در اختیار صداوسیما، باند پایین هستند. در فرکانس‌های پایین تعداد دکل کمتری لازم است احداث شود. فرکانسی که خالی است و صداوسیما هم استفاده نمی‌کند، در اختیار موبایل قرار گیرد، هم ارز کمتری از کشور برای خرید تجهیزات صرف می‌شود و هم مردم کمتر نگران سلامتی خود از بابت آلودگی فرکانسی خواهند بود.
آذری جهرمی خاطرنشان کرد: سه سال است در تلاشیم فرکانس‌ها را پس بگیریم. هم در دولت و هم در مجلس گفته‌ایم در باندی دیگر نیاز‌های آینده صداوسیما را تأمین میکنیم. نصف درآمد حاصل از واگذاری فرکانس‌ها به اپراتور‌ها هم برای توسعه شبکه دیجیتال به صداوسیما می‌دهیم، اما آن‌ها همراهی نکرده‌اند. ارتقای شبکه بدون فرکانس امکان‌پذیر نیست. امیدوارم برای تأمین نیاز مردم در این شرایط، مدیران صداوسیما ما را همراهی کنند.
 

 
در مقابل معاون توسعه و فناوری صداوسیما در پاسخی صریح به اظهارات وزارت ارتباطات درباره‌ی فرکانس‌های ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز که در اختیار صداوسیماست، گفت: دوستان در جلسات کارشناسی حرفی برای گفتن ندارند و وقتی پا به بیرون از جلسه می‌گذارند، بازی سیاسی راه می‌اندازند؛ لطفا اگر صداقت دارید اسناد آخرین جلسه کارشناسی در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی را برای افکار عمومی منتشر کنید.
رضا علیدادی افزود: طرح چنین موضوعی فقط برای ماهیگیری از آب گل‌آلود و پرهیز از پاسخگویی به عدم انجام مسئولیت‌ها از یک سو، تاختن به یکی از نهاد‌های فعال در زمینه مدیریت افکار عمومی کشور از دیگر سوست.
معاون توسعه و فناوری صداوسیما تصریح کرد: اگر شبکه دیتا خوب کار نمی‌کند، مسئول مربوطه باید بیاید پاسخ دهد در این چند سال برای اینکه مردم بتوانند ارسال و دریافت اطلاعات را در فضای مجازی به درستی و با سرعت بالا انجام دهند، چه کاری انجام شده است؟ روت کردن اینترنت خارجی در شبکه فرسوده ملی که هنر نیست!
 
دعوای فرکانسی!
مهدی غیبی کارشناس کارشناس IT
 
قانون باید مشخص کند حق با چه کسی است
مهدی غیبی کارشناس کارشناس آی‌تی «IT» در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه چندین سال است بین وزارت ارتباطات و سازمان صدا و سیما بر سر فرکانس‌های ۷۰۰ و ۸۰۰ مگا هرتز دعوا وجود دارد، اظهار داشت: دلیل این موضوع نیز آن است که قانون به طور مشخص، اعلام نکرده که کدام نهاد و بخش متولی این موضوع است، بلکه این موضوع را یک امر میان‌بخشی در نظر گرفته، در مورد تلویزیون‌های اینترنتی نیز این دعوا وجود دارد، صدا و سیما می‌گوید متولی این حوزه من هستم، اما وزارت ارتباطات نیز استدلال دارد یا خودش یا نهایتا شورای عالی فضای مجازی در این رابطه مسئولیت دارد.
وی افزود: در قضیه فرکانس‌ها صدا و سیما معتقد است که وزارت ارتباطات بر اساس وظایفی که در حوزه اینترنت دارد، نتوانتسته به خوبی از عهده وظایفش برآید و با سیاسی‌کاری به دنبال این است که عملکرد نامطلوب خود را به گردن دیگران بیندازد، به زعم مدیران رسانه ملی اگر این وزارت‌خانه مدیریت درستی داشت، امروز در پیک استفاده از اینترنت، صدای مردم در نمی‌آمد و در نهایت نیز این امر به پهنای باند ربطی ندارد و وزارت ارتباطات نیز باید در عملکرد خود تجدید نظر کند.
 
غیبی گفت:، اما در سوی مقابل نیز وزارت ارتباطات می‌گوید با توجه به زیرساخت‌ها و امکاناتی که در اختیار دارد، پهنای باند به حداکثر ظرفیت رسیده و برای افزایش پهنای باند از سایر پتانسیل‌های باید استفاده کرده و با توجه به این فرکانس در اختیار صدا و سیما خالی است، این سازمان وظیفه دارد این فرکانس‌ها را برای بهبود وضعیت سرعت و پایداری شبکه اینترنت در اختیار مردم قرار دهد، زیرا فرکانس‌ها برای مردم بوده و نمی‌شود در فضایی که استفاده از آن‌ها به شدت حس می‌شود، این فرکانس‌ها خالی باشند.
این کارشناس حوزه فناوری‌اطلاعات با تاکید بر اینکه امروز هرچقدر پهنای باند افزایش پیدا کند، به تبع آن تقاضا نیز با رشد مواجه می‌شود، بیان داشت: در دولت آقای روحانی شبکه اینترنت و پهنای باند توسعه بسیار زیادی پیدا کرد، تا قبل از این تماشای فیلم به صورت آنلاین شبیه به یک شوخی بود، اما امروز خیلی راحت این امر انجام می‌شود و یا در زمینه فیلترشکن‌ها یه دلیل پهنای باند گسترده، سرعت شما مطلوب است و استفاده از فیلتر شکن در کار شما اختلال پیدا نمی‌کند.
 
دعوای صدا و سیما و آذرجهرمی بر سر فرکانس؛ حق با کیست؟/دعوای فرکانسی!
انتظارات مردم بالا رفته است
وی اضافه کرد: بنابراین به دلیل این که سرویس دهی اینترنت با جهش فوق‌العاده‌ای همراه بوده، امروز اختلال در شبکه صدای مردم را در می‌آورد و سریعا به وزیر ارتباطات اعتراض می‌کنند، از سوی دیگر در چنین ایامی که پیک مصرف بالا می‌رود و تقاضا دو برابر می‌شود، پهنای باند دیگر جوابگو نخواهد بود و باید از تمام ظرفیت‌های که موجود است، استفاده شود، در دعوای صدا و سیما و وزارت ارتباطات نیز برای اینکه مشخص شود، کدام طرف حق دارد، باید برای برطرف شدن مشکل پهنای باند به طور مثال صدا و سیما در ایام شیوع کرونا این فرکانس را در اختیار وزارت ارتباطات قرار دهد، تا ظرفیت شبکه افزایش پیدا کند و نیاز مردم نیز برطرف شود، از سویی نیز عملکرد وزارت ارتباطات بعد از این مشخص خواهد کرد که حق با چه کسی بوده است.
غیبی تصریح کرد: اما اینکه الان صداوسیما با وجود خالی بودن فرکانس‌ها بهانه‌جویی می‌کند و فرکانس‌ها را در اختیار نمی‌گذارد به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست، بنابراین صدا و سیما برای رفاه حال مردم و افزایش پهنای باند، باید فرکانس‌ها را در اختیار بگذارد تا بعد از آن نیز قانون‌گذار به صورت کامل این موضوع را از وضعیت میان‌بخشی بودن خارج کند و یک نهاد و سازمان را مسئول مستقیم این مسئله معرفی کند.
این کارشناس آی‌تی با اشاره به اینکه امروز فضای عرضه اینترنت بسیار رقابتی شده است، گفت: به دلیل وجود شرکت‌های معتددی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، عرضه خدمات رقابتی شده و شرکت‌ها سعی می‌کنند قیمت‌ها را طور تعیین کنند که مردم را به سوی خود جلب کنند، برای همین موضوع زمانیکه مصرف با افزایش بی‌سابقه‌ای روبرو می‌شودو پهنای باند نیز جوابگو نیست، مردم معترض شده و خواستار برگشت اوضاع هستند، در چنین حالتی باید از تمام ظرفیت‌هایی که وجود دارد نهایت استفاده را برد تا دست آخر اینترنت با کیفیت و پر سرعت‌تری در اختیار مردم و کابران قرار گیرد.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.