براساس این پیشنهاد که به دو مجلس کنگره و مجلس نمایندگان آمریکا ارائه خواهد شد و پیشبینی میشود خشم چین را برانگیزد، تغییر نام خیابان سفارت چین از «اینترنشنال پلیس» به «لی ونلیانگ» است.
دویچه وله، دکتر لی ونلیانگ پزشک ۳۴ سالهای بود که در اواخر ماه دسامبر ۲۰۲۰ به همکارانش درباره انتشار ویروس کرونا در شهر ووهان چین هشدار داد، ولی پلیس او را به اتهام انتشار شایعات دستگیر کرد.
با مرگ لی ونلیانگ در ۱۹ فوریه ۲۰۲۰ موجی از غم و اندوه همه شبکههای مجازی را فرا گرفت و او به قهرمان ملی چین و چهره جهانی مبارزه با ویروس کرونا مبدل شد.
سناتور تام کاتن که به اتخاذ مواضع سرسختانه علیه چین شهرت دارد، گفت: «کوشش خواهیم کرد که اسم لی ونلیانگ تا ابد فراموش نشود و برای این کار نام او را برای همیشه روی خیابان سفارت کشوری که مسؤول مرگ بسیاری از مردم است، خواهیم گذاشت؛ مردمی که لی ونلیانگ کوشید جلوی مرگ آنها را بگیرد.»
در سال ۲۰۱۴ هم تعدادی از اعضای کنگره پیشنهاد کردند نام سفارت چین به نام «لیو چیاوبو» تغییر یابد. لیو چیاوبو یک فعال چینی است که به دلیل انتقاداتش از چین، برنده جایزه صلح نوبل شد.
در آن زمان باراک اوباما، رئیسجمهوری وقت آمریکا تهدید کرد که این طرح را وتو خواهد کرد، زیرا که نمیخواهد در روابط واشنگتن-پکن تنشی ایجاد شود.
برخلاف اوباما، دونالد ترامپ رئیسجمهوری فعلی آمریکا مواضع جدی در قبال چین دارد و با این کشور وارد جنگ تجاری شده است. در زمینه کرونا هم او بارها این ویروس را «ویروس ووهان» و «ویروس چینی» خواند و پکن را به دست داشتن در انتشار آن متهم کرد.
«دیپلماسی نام خیابانها» تا کنون به غیر از چین، درباره روسیه هم اعمال شده است و در سال ۲۰۱۸ شهرداری واشنگتن تابلوی نام «بوریس نیمتسوف» مخالف ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه که در سال ۲۰۱۵ در موسکو کشته شد را زیر پنجرههای سفارت روسیه در آمریکا نصب کرد.