stat counter
تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
  • کد خبر : 481584
  • 26 آبان 1403 - 14:15
2

دوران طلایی ارزهای دیجیتال با بازگشت ترامپ ؟

قلم | qalamna.ir :
گروه اقتصادی: بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید باعث شده تا بسیاری از کسانی که به ارزهای دیجیتال دل بسته‌اند امیدوار باشند تا دورانی طلایی کریپتو که سال‌ها وعده داده می‌شد بالاخره فرا برسد.
نه تنها دونالد ترامپ که نزدیکان و اطرفیان او هم در این مدت یا در عرصه کریپتو فعالیت کرده‌اند و یا از آن حمایت می‌کنند. حالا فعالان ارزهای دیجیتال می‌گویند که «زمستان کریپتو» به پایان رسیده و در دوران ریاست جمهوری  ترامپ سخت‌گیری‌ها و نظارت‌ها جای خود را به حمایت از این حوزه خواهد داد.
در هفته اخیر و بعد از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمرکا قیمت بیت کوین بیش از ۲۵ درصد افزایش و برای نخستین بار از مرز ۹۰ هزار دلار عبور کرد.
 ترامپ در گذشته و در دوران ریاست جمهوری خود با ارزهای دیجیتال مخالفت کرده بود، اما این بار به عنوان نامزد ریاست جمهوری متعهد شد که ایالات متحده را به «پایتخت جهانی کریپتو» تبدیل کند. این تغییر رویکرد باعث شد تا حمایت‌های مالی و پشتیبانی‌های دیگر از این بخش به سوی او سرازیر شود.
با این حال برخی تردید دارند که او بر این وعده خود استوار بماند و گروهی از فعالان این عرصه نگرانند که آن وعده‌های رئیس جمهوری منتخب تنها برای جذب رای بوده باشد.
کمیسیون انتخابات فدرال، گروه‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال در انتخابات امسال حدود ۲۴۵ میلیون دلار هزینه کرده‌اند که بیشتر آن علیه دموکرات‌ها بوده است.
روزنامه واشنگتن پست گزارش می‌دهد که  ترامپ به دنبال انتصاب نامزدهای حامی ارزهای دیجیتال برای پست‌های کلیدی در دولت خود است. بسیاری از گزینه‌های احتمالی روابط نزدیکی با ایلان ماسک دارند؛ ثروتمندترین فرد جهان که حضور دائمی در کنار رئیس‌جمهوری منتخب داشته و از حامیان سرسخت ارزهای دیجیتال به شمار می‌رود.
اما ایلان ماسک سابقه روشنی در این عرصه ندارد و برخی از فعالان عرصه کریپتو او را متهم می‌کنند که با توجه به نفوذ و جایگاهی که داشته در این مدت از اعتماد عمومی سواستفاده کرده و با طرح ارزهای دیجیتالی که ارزش چندانی نداشته‌اند مانند شیبا و داج به آنها افزایش قیمت کاذب داده و سپس خودش با فروش آنها در اوج قیمت، به سودهای کلان دست یافته است.
از اهداف اصلی  ترامپ کنار گذاشتن گری گنسلر، رئیس کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) است که به عنوان یک مخالف سرسخت این بخش شناخته می‌شود.
گنسلر همواره موضعی تهاجمی نسبت به ارزهای دیجیتال اتخاذ کرد و آن‌ها را مشابه اوراق بهادار سنتی مانند سهام و اوراق قرضه در نظر گرفت.
این رویکرد باعث شد تا کمیسیون بورس و اوراق بهادار شکایاتی علیه پلتفرم‌های بزرگ معاملاتی از جمله بایننس، کوین‌بیس و کراکن، به همراه استارتاپ‌های کوچک‌تر تنظیم کند.
کاترین اسنو، مدیر حقوقی شرکت Thesis که در توسعه اپلیکیشن‌های مبتنی بر بیت‌کوین فعالیت دارد، در این خصوص می‌گوید: «نبود رهنمودهای شفاف نه تنها نوآوری را تضعیف کرده، بلکه شرکت‌های فعال در این عرصه را به حضور در کشورهایی با قوانین شفاف‌تر در این زمینه سوق داده است.»
صنعت ارزهای دیجیتال مدت‌هاست که به دنبال شفافیت تنظیم مقررات از سوی کنگره است؛ هدفی که زمانی توسط میلیاردر ارزهای دیجیتال، سم بنکمن فرید، پشتیبانی می‌شد، اما طرح اتهامات کلاهبرداری علیه او باعث شد تا به صورت کلی به وجهه این بخش نیز آسیب وارد شود.
اکنون امیدها به قانون FIT21 معطوف شده است که در ماه مه رای مجلس نمایندگان را دریافت کرد و منتظر بررسی در سنا است. این قانون نظارت بر ارزهای دیجیتال را به کمیسیون معاملات آتی کالا (CFTC) منتقل می‌کند. نهادی که به داشتن رویکرد ملایم‌تری نسبت به قوانین معروف است.
تحلیلگران می‌گویند تغییر در قوانین مربوط به تنظیم مقررات می‌تواند فرآیند تایید محصولات سرمایه‌گذاری جدید را تسریع بخشد و جریان سرمایه را بیش از قبل به سمت ارزهای دیجیتال هدایت کند.
با این حال گروهی از تحلیلگران تا این اندازه خوش‌بین نیستند و به فراز و فرودهای عرصه ارزهای مجازی استناد می‌کنند. این گروه با اشاره به موانع و مشکلاتی که این عرصه با آن رو به رو است تاکید دارند که حضور ناآگاهانه در ارز دیجیتال می‌تواند باعث سواستفاده گروه‌های خاصی بینجامد و در مقابل به از دست رفتن سرمایه عموم منتهی شود.

 

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.