stat counter
تاریخ : چهارشنبه, ۷ آذر , ۱۴۰۳ Wednesday, 27 November , 2024
  • کد خبر : 122858
  • 24 اردیبهشت 1399 - 9:55
1

موسسه سیپری: کرونا باعث افزایش تنش و درگیری‌ها در جهان می‌شود

موسسه سیپری: کرونا باعث افزایش تنش و درگیری‌ها در جهان می‌شود

به باور کارشناسان انستیتو بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم (سیپری) کرونا باعث تشدید تنش‌های سیاسی در جهان می‌شود. رئیس انستیتو سیپری حتی نسبت به برآمد مجدد داعش و افراط‌گرایی در عراق و سوریه ابراز نگرانی کرده است.

قلم | qalamna.ir :

افزایش تنش و درگیری‌های نظامی در مناطق بحران‌زده جهان مخرب‌ترین پیامد شیوع بیماری کرونا به حساب می‌آید. این ارزیابی “انستیتو بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم” (سیپری) است.

به باور کارشناسان سیپری، دستیابی به صلح در بسیاری از نقاط جهان در اثر شیوع بیماری کرونا دشوارتر خواهد شد.

دان اسمیت، رئیس انستیتوی یاد شده، نسبت به تشدید تنش‌ها و درگیری‌های بین‌المللی و همچنین گسترش فعالیت‌های تروریستی در سایه شیوع بیماری کرونا هشدار داده است.

وی گفت: این موضوع به خصوص در مورد کشورهای عراق و سوریه صدق می‌کند. در عراق حتی نشانه‌های برآمد مجدد گروه تروریستی داعش مشاهده می‌شود.

به نقل از شبکه خبری دویچه وله، رئیس انستیتو بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم همچنین در مورد وضعیت حاکم بر کشور جنگ‌زده یمن هشدار داده است. به باور وی، شیوع بیماری کرونا می‌تواند منجر به تداوم و تشدید درگیری‌ها بین گروه‌های متخاصم در یمن گردد.

دان اسمیت همچنین اوضاع حاکم بر شاخ آفریقا و بخش‌هایی از غرب این قاره را نگران‌کننده ارزیابی کرده است. در کشورهای نیجریه و مالی اوضاع وخیم‌تر از سایر نقاط ارزیابی شده است.

شیوع بیماری کرونا بنیان‌های اقتصادی در این کشورها را به لرزه انداخته و منجر به تضعیف دولت‌ها شده است. مردم این کشورها برای تامین غذای خود با دشواری‌های بسیاری روبه‌رو هستند.

اسمیت گفته است: برخی برای دستیابی به مواد خوراکی می‌توانند جذب نیروهای افراط‌گرا شوند.

“آغاز دوران ناآرامی‌های سیاسی”

رابرت مالی، رئیس اندیشکده “گروه بین‌المللی بحران” نیز معتقد است که بحران‌های اقتصادی برخاسته از شیوع بیماری کرونا می‌توانند به تنش‌های بین‌المللی دامن بزنند.

وی گفت: ویرانی اقتصادی در سایه بحران کرونا می‌تواند برای مناطق بحران‌زده جهان پیامدهایی به همراه داشته باشد.

رابرت مالی که پیش از این به عنوان مشاور سیاست‌های خاورمیانه‌ای باراک اوباما فعالیت می‌کرد، معقتد است: ما در آغاز یک دوره جدید از ناآرامی‌های سیاسی قرار داریم. ناآرامی‌هایی که از یک کشور به کشور دیگر سرایت کرده و تشدید می‌شوند.

رئیس “گروه بین‌المللی بحران” گفته است که جهان حتی پیش از شروع شیوع کرونا با ناآرامی‌های سیاسی در هنگ‌کنگ، عراق، سودان، لبنان، الجزایر و شماری از کشورهای آمریکای لاتین روبه‌رو بوده است.

به باور وی، عواملی همچون تداوم رکود اقتصادی، کمبود مواد غذایی، بیکاری و کاهش درآمدهای مردم می‌تواند در سایه شیوع ویروس کرونا شدت یافته و به این نارضایتی‌ها بیش از پیش دامن بزنند.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.