به نقل از خبرگزاری آناتولی، دیوان محاسبات ایالات متحده آمریکا تاکید کرد: در حالی که قرار بود مذاکرات افزایش تولید و کاهش هزینههای تولید هواپیما انجام بگیرد، بین فرآیند تولید با برآورد استانداردهای دیوان محاسبات آمریکا تضاد ایجاد شد. به خصوص در فرایند تولید بدنه تنها ۳ هزار مورد از ۱۰ هزار بدنه مطابق استاندارهاست. بیش از ۵۰۰ فروند هواپیما که وارد باند شدهاند هنوز قابلیت اطمینان و پایداری ندارند. اگرچه پیمانکار برای حل این مشکلات و افزایش بهره وری در فرآیندهای تولید تغییراتی انجام داده اند اما هنوز راهی طولانی باید طی کرد.
اگر ترکیه از این برنامه خارج شود روند تولید دچار مخاطره خواهد شد
در گزارش دیوان محاسبات ایالات متحده آمریکا تاکید شده است: خارج کردن ترکیه از فهرست شرکتکنندگان در برنامه تولید جنگندههای اف-۳۵ به دلیل اینکه آنکارا از روسیه سامانه دفاع ضدهوایی خریداری کرده، روند تولید دچار را مخاطره خواهد کرد. ۱۰۰۵ قطعه از تولیدکنندگان ترکیهای خریداری میشد و در حال حاضر در تهیه ۱۵ قطعه با مشکل جدی مواجه شدیم.
گفتنی است، جیمز ماتیس، وزیر دفاع وقت ایالات متحده آمریکا در نامهای به کنگره این کشور در رابطه با بودجه دفاعی این کشور، با پیشنهاد خارج کردن ترکیه از برنامه جنگندههای اف-۳۵ مخالفت کرده بود.
ماتیس در نامهای که روز هفتم جولای ۲۰۱۸ نوشت، ضمن تاکید بر نگرانیهای خود درباره بودجه دفاعی، موسوم به لایحه مجوز دفاع ملی اعلام کرد: در این مرحله، از خارج کردن ترکیه از برنامه اف-۳۵ مخالفم.
وی در نامه خود که به سنای و کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان ارسال کرده، تلاش خارج کردن ترکیه از این برنامه را از بین بردن زنجیره تامین بین المللی جنگنده اف-۳۵ عنوان کرد.
ماتیس همچین نامه مذکور تاکید کرده بود: ترکیه یکی از متحدان نزدیک ما در ناتو و از سال ۲۰۰۲ تاکنون از همکاران برنامه جنگنده اف-۳۵ بوده و ۱.۲ میلیارد دلار در آن سرمایه گذاری کرده است. این کشور به زنجیره تامین این جنگنده کمک کرده و خرید ۱۰۰ عدد از هواپیماهای اف-۳۵ را هدف گذاری کرده است. خارج کردن ترکیه از این برنامه میتواند منجر به از بین رفتن این زنجیره تدارک برای ارتش آمریکا و شرکایمان شود. همچنین میتواند باعث افزایش دیگر هزینههای این برنامه شود. اگر ترکیه از برنامه کنار گذاشته شود، احتمال توقف ساخت این جنگنده وجود دارد. این موضوع نیز میتواند منجر به تاخیر در تحویل ۵۰ تا ۷۵ اف-۳۵ شود، تامین مجدد قطعاتی که در ترکیه ساخته میشود نیز ۲۴-۱۸ ماه طول میکشد. مقامات نیز در موضوع خرید سیستم موشکی اس-۴۰۰ (از روسیه) و هم پرونده کشیش برانسون با مقامات آنکارا رایزنی کرده اند.
انتهای پیام