احسان قاضی زاده هاشمی، عضو فراکسیون ورزش در مجلس شورای اسلامی در برنامه «ورزش و مردم»، درباره سیر اصلاح اساس نامه فدراسیون فوتبال گفت: هیات رئیسه فدراسیون فوتبال جلسهای طولانی درباره اساس نامه داشت. ملاک ما بند و ماده یک این اساس نامه بود که فدراسیون فوتبال نهاد عمومی غیردولتی است. برخی تعریف کردند که فدراسیون فدراسیون نهاد مستقل غیردولتی است که ما چیزی به این نام در قانون نداریم. ما نهادهای عمومی مانند کمیته ملی المپیک، صلیب سرخ، هلال احمر و … را داریم که خدمات عمومی را زیر نظر دولت ارائه میدهند. فدراسیون فوتبال هم در اساس نامه جدید به عنوان نهاد عمومی غیردولتی تعریف شده است.
او ادامه داد: از طرفی نهادهای قضایی این فدراسیون توسط مجمع انتخاب خواهد شد. البته یک انتقادی از سوی اعضای مجمع فدراسیون به هیات رئیسه فعلی وجود دارد که اخیرا مشکلاتی را برای روسای هیاتهای استانی در پی ارائه نظراتشان به وجود آمده است. فدراسیون فوتبال نمیتواند توسط هیاتهای استانی شکل بگیرد و نهادهای ذی ربط پاسخ نگوید و از طرفی به هیاتها فشار بیاورد.
قاضی زاده هاشمی به لزوم وجود برخی از بندها در این اساس نامه اشاره کرد و افزود: یکی از نکاتی که برای ما خیلی مهم است و در اساس نامه فیفا هم وجود دارد، عبارتی به نام شایسته گزینی وجود دارد که در اساس نامه ما وجود ندارد یعنی افراد پروندهای در نهادهای قضایی فوتبالی و غیرفوتبالی نداشته باشد. این مساله باید در اساس نامه فدراسیون فوتبال ما برای انتخاب رئیس، هیات رئیسه، دبیرکل و خزانه دار لحاظ شود. یک اتفاق دیگر هم این است که برای از بین بردن انحصار، باید اعضای مجمع فدراسیون فوتبال افزایش یابد. ما در فوتبال ساحلی، فوتسال، فوتبال بانوان و … خیلی پیشرفت کردیم و باید نمایندگان آنها هم افزایش یابد.
او درباره تایید این اساس نامه در دولت و مجلس اظهار کرد: امیدواریم تاییدیه فیفا اخذ شود که در راستای سلامت فوتبال است و در ادامه این اساس نامه سیر دولت، هیات تطبیق مصوبات مجلس و دولت را طی میکند. من با نمایندگان دستگاهها صحبت کردم و جا دارد از آقای علی نژاد هم تشکر کنم که به عنوان یک مدیر پاک دست فعالیت میکند.
این نماینده مجلس افزود: امیدوارم دوستان مشکلات ایجاد نکنند و حرکات خارج از چارچوب را انجام ندهند. برخی از اقدامات در فوتبال برای بقا در این رشته است، اما این مسئولان باید از منافع شخصی خود به نفع مردم عبور کنند.
قاضی زاده هاشمی درباره کارایی نداشتن نمایندگان ایران در کرسیهای بین المللی ورزش گفت: افرادی که برای رسیدن به سمتهای بین المللی حمایت میشوند، باید تخصص لازم را داشته باشند. این افراد باید به حقوق بین الملل آشنا باشند و به زبان انگلیسی تسلط داشته باشند. من نمیخواهم اشاره کنم که کرسی خیلی مهمی داشتیم که در بین ۳۰ عضو آن کنفدراسیون، فقط این عضو ایرانی ما گوشی مترجم داشت و طبیعتا از سایرین عقب بود و در مذاکرات چند جانبه نتوانست از حق ورزش کشورمان دفاع بکند.
اشاره قاضی زاده هاشمی به انتشار تصویری از جلسه هیات اجرایی AFC است که مهدی تاج به عنوان نماینده منطقه آسیای مرکزی در این جلسه حضور دارد و او تنها کسی است که از گوشی برای ترجمه همزمان انگلیسی به فارسی استفاده میکند.