به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان با ابراز تاسف از این اقدام در مصاحبه با بیلد آم زونتاگ گفت روابط کشورش با ایالات متحده “پیچیده” است.
پیشتر روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داد، دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا به پنتاگون دستور داده تا ۹۵۰۰ نیروی آمریکایی را تا ماه سپتامبر از آلمان خارج کند. آمریکا در حال حاضر حدود ۳۵ هزار سرباز در آلمان دارد.
هایکو ماس در این رابطه گفت: اگر بحث خروج بخشی از نیروهای آمریکایی مطرح باشد، با ما در میان گذاشته میشود. ما از همکاری نیروهای آمریکایی که ظرف چندین دهه ایجاد شده است، تشکر میکنیم. این در راستای منافع دو کشور است.
او با اشاره به مشکلاتی که در روابط آلمان با ایالات متحده وجود دارد، گفت: ما در ائتلاف دو سوی آتلانتیک، شرکای متحدی هستیم اما روابط پیچیده است.
قانونگذاران ارشد از حزب محافظهکار حاکم آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان منتقدتر هستند. با این اقدام، تعداد نیروهای آمریکایی کمی بیش از یک چهارم کاهش خواهد داشت.
یوهان وادپال، معاون هیات پارلمانی مرکل در بیانیهای گفت: این طرحها بار دیگر نشان میدهد که دولت ترامپ یک عنصر اصلی در رهبری را نادیده میگیرد؛ مشارکت شرکای ائتلاف در روند تصمیمگیری.
توبیاس لیندنر، از قانونگذاران حزب سبز حضور ترامپ در نشستهای ناتو را به یاد آورد که او بارها از متحدان آمریکا از جمله برلین بابت بودجه دفاعی نامناسب گلایه کرده و آلمان را بابت پروژه خط لوله گازی نورد استریم ۲ به عنوان “اسیر روسیه” توصیف کرده بود. لیندنر گفت: کسی که اینگونه عمل میکند، نمیتواند با رویکرد یادآوری وظایف شرکای ائتلافی در بروکسل حاضر شود.
نوربرت روتگن، رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان آلمان در مصاحبه با گروه رسانه فونکه گفت: چنین خروجی از هر لحاظ مایه تاسف خواهد بود. هیچ دلیل منطقیای برای این خروج پیدا نمیکنم.
طبق نوشته وال استریت ژورنال بخشی از سربازان آمریکایی به لهستان و سایر کشورها منتقل میشوند و بخش دیگری نیز به آمریکا برمیگردند، بنابرین حدود ۲۵ هزار سرباز آمریکایی میتوانند در آلمان حضور داشته باشند.
روزنامه آمریکایی در ادامه گزارش داده است که ترامپ بارها از آلمان به دلیل کافی نبودن بودجه نظامی آن کشور در ناتو انتقاد کرده و آن را مطابق با تعهدات دو درصدی این کشور به پیمان آتلانتیک شمالی ناتو نمیداند.
موضوع دیگری که میان دو کشور اختلاف برانگیخته، احداث خط لوله گازی “نورد استریم۲” است که گاز روسیه را به آلمان انتقال میدهد. آمریکا اخیرا برخلاف مخالفت مقامات آلمانی اعلام کرد تحریمهایی را علیه شرکتهایی که در تاسیس این خط لوله گازی سهیم هستند وضع خواهد کرد.
سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفته است که ترامپ دائما در حال بررسی انتقال سربازان آمریکایی در خارج از کشور است. این مقام کاخ سفید اما تاکید کرده است که ایالات متحده به همکاری با متحد نزدیک خود آلمان متعهد است.
هفتهنامه آلمانی “اشپیگل” هم از کاهش گسترده حضور نیروهای آمریکایی در آلمان خبر داده بود. به نوشته اشپیگل کاخ سفید قبلا بخشی از کنگره را درباره خروج سربازان آمریکایی از آلمان آگاه کرده بود. طبق نوشته اشپیگل قرار است بین ۵۰۰۰ تا ۱۵ هزار سرباز آمریکایی تا پاییز سال ۲۰۲۰ از آلمان خارج شوند. اشپیگل همچنین نوشته است دولت آمریکا درباره این تصمیم خود به آلمان اطلاع نداده است.
سربازان آمریکایی در چند ایالت آلمان مستقر هستند. بیشتر این سربازان اما در ایالتهای راینلندفالز و بایرن مستقر هستند. به نوشته اشپیگل اشتغال دهها هزار غیرنظامی آمریکایی و آلمانی در این ایالتها به حضور نیروهای آمریکا بستگی دارد.
فلیتس فلگنترو، سخنگوی امور دفاعی حزب سوسیال دموکرات، یکی از احزاب ائتلافی دولت آلمان، با ارسال توییتی گفته است که ایالات متحده آزادی تصمیمگیری دارد و صلاح کار خود را بهتر میداند، اما این موضوع (خروج سربازان از آلمان) برای ایراد فشار مناسب نیست. به گفته این مقام آلمانی پرسش مهم این است که “سربازان آمریکایی به کجا میروند، به کشورشان برمیگردند یا به اروپای شرقی منتقل میشوند؟”
انتهای پیام