ایسنا آرین عقیلی، مدیرعامل یکی از شتاب دهندهها با تاکید بر اینکه فعالیت ما در زمینه شتاب دهنده تجاریسازی فناوریهای نو متمرکز است، گفت: برای توسعه کسب و کار با استفاده از شیوههای سنتی به این حوزه ورود کردیم؛ اما بعد از درگیر شدن با جزییات و مواجهه با فرایند تبدیل شدن یک دانش به محصول صنعتی متوجه شدیم که فرآیند تجاریسازی فناوریهای جدید، متدولوژی و چارچوبهای عملیاتی متفاوتی را میطلبد. بر همین اساس هسته مرکزی شرکت را بروزرسانی و چگونگی پیشرفت پروژه را بر اساس متدولوژی دنیا یاد گرفتیم.
وی ادامه داد: کار ما از تلاش برای راهاندازی یک مجموعه دانش بنیان بزرگ صنعتی در حوزه مواد اولیه دارویی آغاز شد، اما بعد به سمت شتاب دهی ورود به بازار ایدههای نوآورانه حرکت کردیم. این دانش مورد استقبال دوستان در واحدهای پژوهشی قرار گرفت چرا که اکوسیستم برای رساندن یک ایده یا دانش به محصول تجاری و تصاحب بازار به این دانش نیاز دارد.
عقیلی با اشاره به مدل تجاری این شتاب دهنده گفت: ما به ازای خدماتی که به یک تیم فناور ارائه میدهیم که میتواند شامل بخشی از هزینههای ساخت نمونه اولیه و انجام آزمونهای بالینی نیز باشد، در بخشی از درآمد آینده آن شرکت در قالب همکاری دو طرف شریک میشویم.
مدیرعامل این شتاب دهنده با بیان اینکه ۱۵ استارتاپ در حوزه سلامت و علوم زیستی در سبد این شتاب دهنده حضور دارند، اظهار کرد: این استارتاپ ها شامل سه استارتاپ در حوزه مهندسی بافت، سه استارتاپ در حوزه غذاهای فراسودمند و پروبیوتیکها، دو استارتاپ در حوزه درمان سرطان یا نانو تارگتینگ تراپی سرطان، دو استارتاپ در حوزه زخم پوشها، یک استارتاپم واد اولیه دارویی و همچنین دو استارتاپ در زمینه مباحث کرونا یعنی محلول ضدعفونی کننده گیاهی بدون الکل و محلولی نانویی و آنتی ویروس می شود.
وی در مورد خدمات گرنت (تحقیق و توسعه) در صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: شتابدهی به تحقیق و توسعه با نگاه تجاریسازی، به خدمت جدید گرنت در صندوق نوآوری و شکوفایی که بسیار هوشمندانه عمل میکند نیاز داشت و جای این خدمت در اکوسیستم نوآوری بسیار خالی بود که این صندوق در این زمینه اقدام کرده است.
عقیلی در مورد تعاملات شتاب دهنده پرتقال با صندوق نوآوری و شکوفایی نیز گفت: یکی از طرحهای همکاری ما در قالب همسرمایهگذاری از طریق صندوق زیست فناوری و صندوق پرشین داروی البرز به عنوان ناظر خواهد بود که بعد از اخذ مصوبه، کار شروع خواهد شد. علاوه بر آن برای ثبت پتنت یکی از شرکتها از طریق صندوق نوآوری اقدام کردیم و از خدمات صندوق برای حضور در نمایشگاهی در فرانسه استفاده کردهایم. تسهیلات صندوق نوآوری خوب است اما هیچگاه داعیه مطالبهگری از اکوسیستم و صندوق نوآوری و شکوفایی را نداشتهایم و بیشتر به حمایت معنوی نیاز داریم.
انتهای پیام