stat counter
تاریخ : پنج شنبه, ۸ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 28 November , 2024
  • کد خبر : 153908
  • 15 مرداد 1399 - 9:55
3

سایه فعالیت‌های تجاری ترامپ بر انتخابات ریاست‌جمهوری

سایه فعالیت‌های تجاری ترامپ بر انتخابات ریاست‌جمهوری

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا شرکت‌های تجاری خود را هنوز نفروخته است. کارشناسان معتقدند فعالیت‌های تجاری ترامپ او را در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌رو آسیب‌پذیر می‌کند. روابط تجاری گذشته ترامپ می‌تواند مسئله‌ساز شود.

قلم | qalamna.ir :

مخالفان سیاست‌های رئیس‌جمهور آمریکا هر بار که به خیابان‌های واشنگتن می‌آیند، تنها مقابل کاخ سفید تجمع نمی‌کنند. هتل ترامپ در خیابان پنسیلوانیا نیز یکی از مکان‌های تجمع آنهاست.

خبرنگار شبکه اول تلویزیون آلمان (ARD) در واشنگتن می‌گوید این تنها نشانه اعتراض به سیاست‌های ترامپ نیست. این هتل بخشی از یک پرونده حقوقی است که سال ۲۰۱۷ میلادی گشوده شد.

دادستان‌های این پرونده از واشنگتن و ایالت مریلند در پی پاسخ این پرسش هستند که آیا دونالد ترامپ از سمت خود به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا سود تجاری برده و به این ترتیب قانون اساسی آمریکا را نقض کرده است یا خیر.

مقامات دولتی و شرکت‌های خارجی اغلب در هتل پنج ستاره ترامپ نزدیک کاخ سفید اقامت دارند. این هتل سال ۲۰۱۶ پیش از انتخابات ریاست جمهوری افتتاح شد.

دویچه‌وله، ترامپ پس از پیروزی در انتخابات، مدیریت فعالیت‌های تجاری خود را به پسرانش اریک و دونالد جونیور واگذار کرد. او برخلاف روسای جمهور پیشین آمریکا شرکت‌های تجاری خود را نه به فروش رساند و نه به مدیرانی خارج از دایره خانواده خود واگذار کرد.

منتقدان ترامپ بارها و بارها نبود مرز مشخصی میان فعالیت سیاسی رئیس‌جمهور و منافع شخصی او را مطرح کردند و به عنوان مثال به زمانی اشاره می‌کنند که ترامپ می‌خواست اجلاس رهبران هفت کشور صنعتی جهان را در هتل گلف خود در میامی برگزار کند.

نگاهی درآمد دونالد ترامپ، نشان می‌دهد درآمد او از سال ۲۰۱۶ اندکی کاهش یافته است. بر اساس این گزارش او سال ۲۰۱۹ میلادی ۴۴۰ میلیون دلار درآمد داشته است، اما مجموع دارایی‌هایش نسبت به سال ۲۰۱۸ با اندکی کاهش به یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسیده است.

درآمد هتل او در واشنگتن نیز تا حدودی کاهش داشته به ۴۰ میلیون دلار رسیده است. البته این گزارش اطلاعات بسیاری از جمله درآمد را در بر نمی‌گیرد. اسناد مالیاتی که ترامپ از انتشار آن‌ها خودداری می‌کند، می‌تواند تصویری واضح<تری ارائه دهد.

این اسناد همچنین می‌تواند به یافتن پاسخ این پرسش که منافع مالی ترامپ تا چه اندازه در تصمیمات او به عنوان رئیس جمهور تأثیر دارد هم کمک کند. به عنوان مثال در مورد تصمیم ناگهانی او برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه پس از یک تماس تلفنی با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه.

سناتورهای دموکرات مانند سناتور کریس مورفی از ایالت کنتیکت خواستار روشن شدن فعالیت‌های تجاری ترامپ در ترکیه هستند.

​​​​ترامپ سال ۲۰۱۵ در مصاحبه‌ای در جریان مبارزات درون‌حزبی برای تعیین کاندیدای ریاست‌جمهوری گفته بود که در مورد ترکیه ممکن است او “اندکی تضاد منافع داشته باشد چون ملک مهمی” در استانبول دارد که “بسیار موفق” است.

گزارش‌هایی که در این مورد منتشر شده حاکی از آن است که ترامپ سالانه برای تابلویی که با نام او روی این ساختمان تصب شده ۵ میلیون دلار حق امتیاز دریافت می‌کند.

نگرانی‌های مشابهی نیز در مورد خانواده سلطنتی عربستان وجود دارد. برخی می‌گویند رئیس‌جمهور آمریکا به دلیل منافع شخصی خود از انتقاد صریح از قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار سعودی خودداری کرد. ترامپ سال ۲۰۱۸ با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در توییتر گفته بود در عربستان سعودی یا روسیه به‌هیچ‌وجه منافع تجاری ندارد.

او اما سال ۲۰۱۵ در مصاحبه‌ای در مورد سعودی‌ها گفته بود: «رابطه من با همه آنها خوب است. آنها از من آپارتمان می‌خرند و ۴۰ − ۵۰ میلیون دلار خرج می‌کنند. نباید دوستشان داشته باشم؟»

طبق گزارش رسانه‌های آمریکایی، سعودی‌ها سال ۲۰۰۱ میلادی کل طبقه ۴۵ برج ترامپ در نیویورک را از او خریدند. در این برج نه تنها شرکت هواپیمایی قطر ایرویز دفتر داشت، بلکه بانک صنعت و تجارت چین هم هنوز دفتر دارد.

اندکی پس از افتتاح این برج در سال ۱۹۸۳ دیوید بوگاتین روس، پنج آپارتمان آن را از ترامپ خرید. بعدها مشخص شد که او با خرید این آپارتمان‌ها پولشویی کرده و به همین دلیل هم ۱۹۸۷ به دو سال حبس محکوم شد.

از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳  اف ‌بی آی میکروفن و دوربین‌هایی در طبقه ۶۳ این برج کار گذاشته بود. البته نه برای استراق سمع از ترامپ بلکه برای تحقیق در مورد یک باند جنایتکار تجاری به رهبری یک شهروند روسیه.

در میان شهروندان روس بسیاری که با ترامپ معامله کردند نام یکی از کارآفرینان روس یعنی دیمیتری ریبولوف لوف هم به چشم می‌خورد. او سال ۲۰۰۸ یک ویلا از ترامپ خرید و ۹۵ میلیون دلار به او پرداخت کرد. چهار سال پیش از آن ترامپ این ویلا را کمتر از نصف این قیمت خریده بود.

کاترین بلتون خبرنگار سابق “فایننشال تایمز” در مسکو در کتابی با عنوان “آدم‌های پوتین” شرح می‌دهد که شرکای تجاری روسی ترامپ چطور در مدت ۳۰ سال بارها و بارها به ترامپ کمک کردند و او را از مخمصه‌های مالی نجات دادند، مثلأ با پرداخت پول نقد آپارتمان خریدند یا به او پیشنهاد “معامله” دادند.

او می‌گوید این تجار “با سرویس‌های امنیتی روسیه ارتباط داشتد” و تأکید می‌کند که “هر دو طرف از دیگری برای منافع خود استفاده می‌کردند”.

آنه اپل‌باوم کارشناس اروپای شرقی خاطر نشان می‌کند که ترامپ یک مورد استثنایی نیست. او  در مقاله‌ای می‌نویسد: “بسیاری از بازرگانان سراسر جهان مورد حمایت مأموران سابق سرویس امنیتی شوروی هستند آن‌هم به امید اینکه رابطه با آنها زمانی از نظر سیاسی یا تجاری فایده داشته باشد.”

کارن داویشا، پژوهشگری که سال ۲۰۱۸ درگذشت نیز شرح داده است که مأموران “کاگ‌ب” چطور در دهه ۸۰ میلادی پول به کشورهای غربی منتقل می‌کردند و آنجا برای تجربه‌اندوزی به صورت آزمایشی تجارت می‌کردند.

اپل‌باوم پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ را مثل برنده‌شدن آنها در مسابقات بخت‌آزمایی می‌داند. رابطه تراپ با این تجار اما نه موضوع تحقیقات مربوط به تأثیرگذاری احتمالی روسیه در انتخابات آمریکا بوده و نه در استیضاح او نقشی داشته است.

با این حال فیونا هیل، کارمند سابق شورای امنیت ملی آمریکا در جلسه دادرسی در کنگره آمریکا در مورد نفوذ روسیه و سایر کشورها مانند چین هشدار داد و گفت: «نقاط ضعف سیستم سیاسی ما، آمریکا را آسیب‌پذیر کرده است.» هیل به رابطه سیاستمداران با لابی‌ها، فساد و فعالیت‌های تجاری مشکوک سیاستمداران اشاره کرده بود.

انتهای پیام

هشتگ: , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.