شرکت حملونقل ریلی رجاء در راستای توسعه همکاریهای کشورهای منطقه و گسترش صنعت ایرانگردی و جهانگردی، با همکاری راهآهن ترکیه اقدام به راهاندازی قطارهای بینالمللی تهران – آنکار و تبریز – وان کرده است.
قطار تهران-آنکارا: این قطار پس از عبور از ایستگاههای زنجان، تبریز و سلماس (فقط در زنجان، تبریز و سلماس سوار و پیاده شدن مسافر انجام میگیرد) به مرز ریلی رازی میرسد. در ایستگاه سلماس با سوار شدن مسوولان نهاد و گذرنامه به قطار، کنترل نهایی و ممهور شدن گذرنامهها در حد فاصل سلماس تا رازی در داخل قطار انجام میشود. در ایستگاه رازی کنترل گمرک انجام و پس از خروج از ایستگاه مرزی رازی، قطار در ایستگاه مرزی کاپیکوی در ترکیه برای بررسی گذرنامه ها و گمرگ توسط ماموران این کشور متوقف می شود. ایستگاههای بعدی، وان و اسکله وان هستند. در اسکله وان مسافران سوار کشتی (فریبوت) شده و پس از پنج ساعت مسافرت با کشتی روی دریاچه وان به اسکله تاتوان رسیده و سفر خود را با قطار درجه یک کوپهای (تختدار) ترکیه ادامه میدهند.
دنیای اقتصاد، قطار پس از عبور از ایستگاههای آلازیق، مالاتیا، سیواس و کایسری به ایستگاه راهآهن آنکارا در شهر آنکارا میرسد. فاصله ریلی ایستگاه تهران تا ایستگاه آنکارا ۲۳۹۹ کیلومتر است. مدت زمان سیر این قطار از تهران تا آنکارا حدود ۶۰ ساعت است.محل استقرار مسافران در قطار ایران و ترکیه توسط برچسبهایی در ایستگاه مبدأ حرکت مسافران مشخص میشود. مسافران باید به شمارههای درج شده دقیقا توجه کنند، زیرا عدم استقرار در جای تعیین شده مشکلاتی را برای مسافر و دیگران در پی خواهد داشت.