گردهمایی امسال رهبران جهان در مجمع عمومی سازمان ملل تحت تاثیر پاندمی کرونا و کووید-۱۹ محدود شده است؛ این رهبران دیگر در مقر این نهاد در نیویورک حاضر نمیشوند و گزینه سخنرانی مجازی را برگزیدند. هفتاد و پنجمین نشست مجمع عمومی تحت تاثیر این پاندمی با سخنرانیهای از پیش ضبط شده مقامها آغاز به کار کرده است.
پیش از این قرار بود ترامپ به عنوان تنها سخنران حاضر در صحن مجمع عمومی حاضر شود اما به دلیلی این حضور هم لغو شد و رئیسجمهوری آمریکا ترجیح داد سخنرانی ضبط شدهای ارائه دهد. این بدان معناست که او آخرین حضورش در دور اول ریاست جمهوری خود پشت سکوی سخنرانی سبز رنگ سازمان ملل را که برای نسلها رهبران از آنجا با جهان سخن گفتند، از دست میدهد.
قرار است در جریان پخش سخنرانی هر کدام از سران کشورها نمایندهای از کشور متبوع در صحن مجمع حاضر باشد.
به هر حال هفتاد پنجمین مجمع با تمامی نشستهای این سازمان به دلیل پاندمی کرونا بسیار تفاوت دارد و ساختمان سازمان ملل در نیویورک امسال شاهد رفت و آمد، تکاپو و سروصدای هیاتهای دیپلماتیک همراه سران کشورها نیست. هر ساله بین ۷۰ تا ۹۰ تن از سران کشورها به مقرهای سازمان ملل میآمدند.
نشست مجازی سران که از ۲۲ تا ۲۹ سپتامبر (اول تا ۸ مهر) خواهد بود، با سخنرانی بولسونارو، رئیسجمهوری برزیل که رئیس کشورش به طور سنتی از ۱۹۴۷ تاکنون اولین سخنران مجمع بوده است، ادامه مییابد.
دونالد ترامپ، دومین سخنران این نشست است. پس از او سخنان اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه و سپس شی جینپینگ، رئیسجمهوری چین، رهبران شیلی، کوبا، اردن، کرهجنوبی، قطر، فیلیپین و مراکش پخش خواهد شد.
گوترش به موضوعاتی از جمله پاندمی کرونا و کووید-۱۹، تغییرات آب و هوایی، نابرابری جنسیتی، لزوم برقراری آتشبس و لزوم همبستگی و نفع آن برای همگان اشاره داشت. او به تلاش صلح در افغانستان، سودان و دیگر مناطق درگیر از جمله لزوم برقراری صلح میان فلسطینیان و اسرائیلیها تاکید کرد.
دبیرکل سازمان ملل متحد همچنین از جامعه جهانی خواست تا هر آنچه لازم است برای جلوگیری از وقوع یک جنگ سرد جدید انجام دهند. گوترش همچنین خواستار همکاری برای دستیابی به آتشبس در لیبی و مذاکرات سیاسی شد.
انتهای پیام