در روزهای اخیر ربیعی، سخنگوی دولت و نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه از برنامه ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی برای گروههای محروم خبر دادند. همزمان تفاهم نامهای با همین هدف ببن دو شرکت ایرانی و ترک منعقد شد.
علاالدین ختایی، مدیرعامل بازار تهاتر ایرانیان در خصوص جزئیات این مشارکت گفت: در شرایط تحریم و نوسان نرخ ارز و البته شیوع ویروس کرونا سرمایه گذاری درایران با چالش های جدی مواجه شده است. به همین دلیل و باتوجه به مشکلات مذکور تفاهم صورت گرفته با گروه کوزو بسیار ارزشمند است.
وی با اشاره به سابقه فعالیت شرکت ساختمانی کوزو در ایران، توضیح داد: گروه ساختمانی کوزو ترکیه با رتبه حدود ١١٠ جهانی، سابقه احداث ۱۷ هزار واحد در پردیس و ۲۰ هزار واحد در پرند را در کارنامه خود دارد که حالا گسیل تجهیزات قالبهای ساختمانی و سرمایه خود را برای احداث ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در ایران آغاز کرده است.
زمینه اشتغال یک میلیون نفر
ختایی با تاکید بر اینکه این اقدام ملی می تواند بخشی از نیاز مسکن کشور را برطرف کند، خاطرنشان کرد: این اقدام یعنی ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی زمینه اشتغال حداقل یک میلیون نفر را در کشور فراهم میکند. از طرفی با افزایش ساخت و ساز یک اتفاق مهم دیگر یعنی رونق و فعالیت بیشتر کارخانجات صنعت ساختمان رخ می دهد که این چرخه در نهایت به بهبود شاخصهای اقتصادی کشور منجر می شود.
وی با تاکید بر اینکه به حرکت درآمدن چرخ تولید مسکن در کشور مزایای فراوانی دارد، افزود: در حقیقت این رخداد همان جهش تولید است که مدنظر مقام معظم رهبری است. نباید فراموش کرد که افزایش تولید و عرضه مسکن در کاهش قیمتهای مسکن نیز تاثیر بسزایی خواهد داشت. همچنین دو شرکت بزرگ انبوه سازی دیگر ترکیه به منظور سرمایه گذاری جذب این حرکت شده اند.
مدیرعامل بازار تهاتر ایرانیان ادامه داد: برای موفقیت هر چه بیشتر در عملی شدن این هدف مهم از بخش عمومی و دولتی تنها انتظار داریم در روند صدور مجوز و طی مراحل فنی و اداری سرعت لازمه یک حرکت تحول گرا داشته باشد. این مسئله یکی از مهمترین خواسته های ما از مسئولان و دستگاه های ذیربط است.
قیمت واحدها بستگی به کیفیت سازه دارد
ختایی با تاکید بر اینکه در شرایط سخت تحریم کنونی توانستهایم سرمایه گذاری بین المللی را به سمت پروژه های ملی جذب کنیم، توضیح داد: میانگین ساخت هر مترمربع یک واحد مسکونی بستگی به مساحت واحدها و تعداد طبقات و بستگی به متریال مصرفی دارد. از طرفی تامین مالی پروژه به صورت مشترک از سوی طرف ترک و طرف ایرانی یعنی بازار تهاتر ایرانیان در قالب یک مشارکت نامه که مبادله شده و با تولیدات داخل کشور انجام خواهد شد.
زیرساختهای شهری توسط دولت فراهم شود
وی با اشاره به اینکه تامین زیرساخت های شهری یکی از دغدغه های بزرگ ما و طرف ترک است، افزود: بر اساس مکان یابیهای انجام شده زیرساخت های شهری باید فراهم شود و دستگاه های ذیربط هم باید سرعت بیشتری در این خصوص داشته باشند چرا که اگر زیرساخت ها به موقع فراهم نشود، مردم نمی توانند در واحد های ساخته شده ساکن شوند.
ختایی با بیان اینکه یکی از انتظارات حداقلی و مهم ما همکاری مسئولان و نهادها برای کاهش هزینه های مربوط به جواز و زمین است، گفت: پروژه ها در شهرهایی خواهد بود که زمینه صدور مجوزهای ساخت مسکن برای یک اقدام ملی میسر باشد. وزارت راه و شهرسازی هم ضمن تفاهمنامه با بازار تهاتر ایرانیان رسما اعلام حمایت کرده که آمادگی لازم برای سرعت بخشیدن به صدور مجوزهای ساخت مسکن در طرح اقدام ملی را دارد. از طرفی از بانک مسکن هم انتظار می رود تسهیلات ارزان قیمت در اختیار خریداران قرار دهد. از متولیان صدور پروانه ساخت از نظام مهندسی ساختمان گرفته تا بنیاد مسکن و … هم انتظار تسریع در روند صدور پروانه ساخت داریم.
مدیرعامل بازار تهاتر ایرانیان در خصوص توانمندی موجود برای ساخت انبوه مسکن توضیح داد: به طور کلی برای ساخت مسکن در مقیاس ۱۰۰ هزار واحد در سال با مشارکت انبوه سازان توانمند داخل کشور و نیز کشور دوست و برادر ترکیه؛ توانایی ساخت داریم. چرا که چند شرکت گسترده انبوه سازی ترک و انبوه سازان داخل کشور و کارخانه های صنعت ساختمان آمادگی کامل برای همکاری دارند تا ما همزمان بتوانیم در استان ها پروژه ها را آغاز کنیم.
دهکهای پایین گروه هدف هستند
وی با بیان اینکه گروه های هدف ما برای تولید مسکن دهک های پایین جامعه هستند گفت: ما ساخت مسکن ارزان را در اولویت برنامه ریزی های خود قرار داده ایم و ظرف سه سال می توانیم به هدف بزرگ و مهم ساخت ٣٠٠ هزار واحد برسیم. ما برنامه ریزی کرده ایم که ٣٠٠ هزار واحد با همکاری شرکت های توانمند ساخته شود تا بتوانیم راه گشا و تاثیرگذار باشیم.
پیش از این در ادامه فعالیت های بازار تهاتر ایرانیان به منظور تامین و تجهیز مصالح مورد نیاز برای ساخت و ساز پروژههای طرح اقدام ملی مسکن در کشور، تفاهمنامهای با شبکه بازار تهاتر ایرانیان با حضور وزیر راه و شهرسازی منعقد شد. بنا به گفته مدیرعامل بازار تهاتر ایرانیان از راهکارهای مهم مدیریت هزینه های تمام شده مسکن، راه حل تهاتری است که بازار تهاتر ایرانیان در پی تفاهمنامه با وزارت راه و شهرسازی از طریق این راه حل اقدام می کند.
انتهای پیام