رضا شافعی، استاد دانشگاه کردستان ظهر امروز چهارشنبه (۲۸ آبان ماه) در وبینار کرسی تعاون و کارآفرینی که با مشارکت جهاددانشگاهی استان کردستان و اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، با اشاره به تعریف تعاون و فرهنگ کار اظهار کرد که تعریف کار واضح در کشور وجود دارد ولی در ادارات این تعریف مشخص نیست.
وی با اشاره به فرهنگ کار مثبت در ادارات افزود که تمایل به انجام کار مفید دقت در سلامت وسایل کار و نشاط در انجام کار از جمله مشخصات فرهنگ کار است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد که از جمله ویژگی های فرهنگ کار منفی بی توجهی به انجام کار بی توجهی به حفظ وسایل و بی نشاطی در انجام کار است.
وی عنوان کرد که افراد در کار تعاونی دارای بعد دیگری از زندگی میشود که تا حدودی از زندگی شخصی جداست.
شافعی با اشاره به نوشته های یک فرد فرانسوی که در سال ۱۸۵۵ میلادی به مدت سه سال در ایران سفر و تحقیق کرده است ادامه داد: این محقق می گوید که جمع گرایی در جامعه ایران چیز عجیبی است و ایرانیان روحیه فردگرا در انجام کار دارند.
وی خاطرنشان می کند که اگر این توصیفات را به عنوان سابقه کار ایرانیان در زمان قدیم بدانیم رفتار فرد گرایانه در انجام کار را نشان می دهد.
این استاد دانشگاه با اشاره به تصمیمات کلان کشوری گفت: در مباحث کلان ملی افراد سعی در جهت گیری های فردی تا جهتگیریهای گروهی دارند.
وی اظهار کرد که عدم تمایل انجام کارهای گروهی و نبود این فرهنگ در جامعه مشابه سایر کشورهای جهان مشکلاتی را برای ما به وجود آورده است.
شافعی با اشاره به نتایج یک تحقیق که در سال ۹۶ در استان همدان انجام شده است افزود که عدم اعتماد متقابل روحیه انتقادپذیری کم، مشکل در مسئولیت پذیری، روحیه برتری طلبی، پایین بودن مهارت ارتباطی بین فردی، مصادره کردن نتایج کارها از جمله موانع کار گروهی در تعاونی ها است.
وی تصریح کرد که اگر در سازمانی بحث کارآفرینی را دخالت ندهیم عمل کردن سازمان بی فایده خواهد بود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه همیشه تحرک و تغییر در کار نیاز است عنوان کرد که انجام کارهای روتین افراد را دلزده کرده و به نوعی موجب زخم بستر سازمانی می شود که این موضوع تنها رکود سازمان را در پی خواهد داشت.
وی با اشاره به ضرورت آموزش فرهنگ کارآفرینی ادامه داد: در کشورهای پیشرفته فرهنگ کارآفرینی در سنین کودکی تا ۲۰ سالگی آموزش داده می شود که پارک علم و فناوری و اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی و جهاد دانشگاهی می توانند در این حوزه فعالیت کنند.
شافعی با بیان اینکه آموزش کارآفرینی باید به شناخت تمایل و انجام کار بیانجامد خاطرنشان کرد که اکنون درس اختیاری کارآفرینی به دروس دانشگاهی دانشجویان دانشگاه کردستان افزوده شده است.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه ها و آموزش و پرورش متاسفانه توجه بیشتری به جنبه تئوری کارها دارند گفت: آموزش های جهاددانشگاهی و اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی زمانی موفق خواهد بود که به جنبه های عملی و کاربردی نیست توجه داشته باشد.
این استاد دانشگاه با بیان اصطلاح جدید روح کسب و کار اظهار کرد: طی تحقیقی که توسط بنده و تعدادی از دانشجویان دانشگاه کردستان بر روی کسب و کارهایی که پس از گذشت مدت کوتاهی دچار شکست شده اند صورت گرفت، دریافتیم که این افراد روح کسب و کار خود را درک نکردهاند.
وی درپایان یادآور شد که افرادی که در نگهداری کسب و کار خود موفق نبودن در جواب سوال شما چه کاره اید پاسخی نداشته و یا پاسخهای نظیر بازارش خوب است نمیدانم با پول میشه چکار کنم را مطرح می کنند.
علی اصغر عباسی، معاون مدیریت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان در ادامه این وبینار با اشاره به اینکه سالانه حدود ۷۷۰ هزار دانشجو از دانشگاه ها فارغ التحصیل می شوند تصریح کرد مسئولان کشوری باید سالانه حدود یک و نیم میلیون شغل با توجه به فاکتورهای راهاندازی کسب و کار ایجاد کنند.
وی عنوان کرد که شیوع کرونا فضای کسب و کار کل جهان و به تبع ایران را نیز تغییر داده و آینده بیشتر شغل ها در بستر فضای مجازی قرار دارد.
داشتن مهارت تخصصی لازمه ورود به بازار کار است وی ادامه داد داشتن مهارت اجتماعی و چند مهارتی بودن در ایجاد کسب و کارهای آینده بسیار حائز اهمیت است.
وی با اشاره به مزایای ایجاد تعاونی خاطرنشان کرد که یکی از ویژگی های تعاونی ها حفاظت از حقوق مالکیت است و طبق قانون از سرمایه وارد شده به تعاونی ها محافظت خواهد شد.
عباسی گفت در تعاونی ها افراد از فرصت برابر برای مشارکت در کارها برخوردارند و می توانند در صورت داشتن سواد کافی و شایستگی عضو هیئت مدیره و یا مدیر تعاونی شوند.
وی اظهار کرد که ایجاد ظرفیتهای تولید و خدمات در استان کردستان از جمله اهداف اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی است که حداقل با مشارکت ۷ نفر می توانند تقاضای ایجاد تعاونی را به ما ارسال کنند.
در پایان یادآور شد از لحاظ تسهیلات نیز اداره کار تعاون و رفاه اجتماعی میتوانند افراد را جهت دریافت تسهیلات به صندوق ها و بانک ها معرفی کند.
رضا باقری، مدیر اشتغال و تجاری سازی جهاددانشگاهی کردستان در ادامه این وبینار با اشاره به شروع به کار ۴ شرکت تولید کننده ماسک بهداشتی در استان کردستان گفت این چهار شرکت با تولید روزانه ۳۰ هزار ماسک اکنون مشکل فروش محصول خود هستند.
وی عنوان کرد که متاسفانه تعاونی ها و شرکت های نوبنیاد توجهی به تجاری سازی و کشش بازار ندارد و این موضوع سبب شده تا بازگشت سرمایه این چهار شرکت تولید کننده ماسک بسیار دشوار شود.
انتهای پیام